25 Ekim 2017 Fındık borsası fiyat listesi

Kabuklu fındık fiyatları bugün (25 Ekim 2017) ne kadar oldu? Her gün güncellenen fındık fiyatları bu gün kaç lira? fındık fiyatları önümüzdeki günlerde yükselecek mi? tüm bu soruların cevapları haberimizde...

25 Ekim 2017 Fındık borsası fiyat listesi

Bölge Gündem Gazetesi Günlük fındık fiyatları'nı sizler için derledi....

Fındık fiyatları 2017 yılında da maalesef üreticinin yüzünü güldürememiştir. Dünya fındık üretiminin merkezi olan ülkemizde özellikle Giresun, Ordu, Düzce, Sakarya, Fatsa, Ünye, Çarşamba ve Terme gibi il ve ilçelerimiz fındık borsasını oluşturan önemli üretim merkezlerimizdendir. İşte serbest piyasada fındık fiyatları...

Türkiye’de fındık yetiştirilen bütün şehirlerin fındık fiyatları aşağıda listelenmiştir.

Her gün güncellenen fiyatlar illere göre farklılık gösterebilir.

23 .10.2017 FINDIK FİYAT LİSTESİ

23.10.2017 Fındık Fiyatları
   
ŞehirFiyatlar (En Az)Fiyatlar (En Çok)
TMO1010,5
Ordu8,118,61
Giresun9,8610,36
Düzce8,38,8
Sakarya9,19,6
Samsun9,29,7
Trabzon8,39,8
Ünye8,38,8
Fatsa8,38,8
Terme8,38,8
Akçakoca8,38,8
Çarşamba8,48,9
Kocaeli8,38,8

Çarşamba’da Fındık Ne Kadar?

Çarşamba’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Çarşamba Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Samsun’nun ilçeleri olan Terme ve Çarşamba‘da fındık fiyatları farklılık gösterir.

Ordu’da Fındık Ne Kadar?

Ordu’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Ordu Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Ordu’nun ilçeleri olan Ünye ve Fatsa‘da fındık fiyatları farklılık gösterir.

Ünye’de Fındık Ne Kadar?

Ünye fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Ünye Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Ordu’nun ilçeleri olan Ünye ve Fatsa‘da fındık fiyatları farklılık gösterir.

Fatsa’de Fındık Ne Kadar?

Fatsa fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Fatsa Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Ordu’nun ilçeleri olan Ünye ve Fatsa‘da fındık fiyatları farklılık gösterir.

Giresun’da Fındık Ne Kadar?

Giresun’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Giresun Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Giresun fındık fiyatları diğer illerden daha kaliteli ürün olduğu için daha yüksektir. Genellikle Giresun fındık fiyatları diğer illerden 1 TL daha fazladır.

Düzce’de Fındık Ne Kadar?

Düzce’de fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Düzce Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Düzce’nin ilçelerinden Akçakoca‘da fındık fiyatları farklılık gösterir. Akçakoca fındık fiyatlarını öğrenmek için menüden ilgili ilçenin fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Akçakoca’da Fındık Ne Kadar?

Akçakoca’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Akçakoca Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Düzce fındık fiyatları ile Akçakoca fındık fiyatları farklılık gösterir.

Samsun’da Fındık Ne Kadar?

Samsun’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Samsun Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Samsun’un ilçeleri olan Terme ve Çarşamba‘da fındık fiyatları farklılık gösterir.

Terme’de Fındık Ne Kadar?

Terme’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Terme Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Samsun’nun ilçeleri olan Terme ve Çarşamba‘da fındık fiyatları farklılık gösterir.

Çarşamba’da Fındık Ne Kadar?

Çarşamba’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Çarşamba Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Samsun’nun ilçeleri olan Terme ve Çarşamba‘da fındık fiyatları farklılık gösterir.

Sakarya’da Fındık Ne Kadar?

Sakarya’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Sakarya Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir.

Trabzon’da Fındık Ne Kadar?

Trabzon’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Trabzon Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir.

Kocaeli’de Fındık Ne Kadar?

Kocaeli’de fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Kocaeli Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir.

Zonguldak’da Fındık Ne Kadar?

Zonguldak’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Zonguldak Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Zonguldak’ın ilçelerinden Alaplı‘da fındık fiyatları farklılık gösterir.

Alaplı’da Fındık Ne Kadar?

Alaplı’da fındık fiyatları diğer şehirlerde olduğu gibi hasat zamanından bir hafta sonra açıklanmaya başlar. Alaplı Ticaret Odası bu zamandan sonra fındık fiyatlarını açıklar. Sezon rekoltesine göre fiyatlar aşağı yada yukarı hareket edebilir. Zonguldak’ın ilçeleri Alaplı’da fındık fiyatları farklılık gösterir.

FINDIK HAKKINDA BİLGİ

Dünya fındık üretiminin yaklaşık olarak %70’i ülkemiz tarafından karşılanmaktadır. Yani dünya fındık tüketiminin 3’te 2’sini Türk fındık üreticisi karşılamaktadır. Bu bağlamda diyebiliriz ki ülkemiz tam anlamıyla dünya fındık tekeli, baronu artık ne derseniz… Ancak nasıl oluyor da çiftçimizin kilosunu 10 TL’den sattığı kabuklu fındığı bizler marketlerden kabuksuz halde 50 TL’ye satın alıyoruz? Çoğumuz bilmez ancak fındık üreticisi kan ağlamakta; uygulanan dip fiyat politikası nedeniyle çoğu üreticinin fındığı dalında kuruyup gitmektedir. Ülkemizin özellikle ihracat sıkıntısı yaşadığı göz önünde bulundurulursa böylesine bir hammaddeyi ve onun fiyat politikasını yönetmekte böylesine aciz kalışımız gerçekten akıl alır bir durum değil.

Aşağıda faydalarını sayarak bitiremeyeceğimiz fındıktan ne üretici para kazanabiliyor, ne de vatandaş olarak bizler satın alıp doya doya yiyebiliyoruz. Aradaki fark kimlerin kazancı oluyor bu konuda yoruma gerek görmüyoruz. 

FINDIK NEDİR?

Fındık; Çok besleyici bir yemiştir, nişasta, şeker, vitamin bakımından pek zengindir. Kuru fındıkta %66 yağ, %17 azot vardır; en çok A, B,, B: vitaminleri bulunur. Pek nadir bulunan E vitamini de, buğdayla birlikte, fındıkta da vardır.

Fındık Nasıl Yetiştirilir?

Fındık bizde en çok Karadeniz kıyılarında, Giresun bölgesinde yetişir. Yurdumuz fındık üretiminde dünyada birinci gelir: Fındık ağaçlarımızın sayısı 160 milyonun üstündedir, yılda 70-80 bin ton fındık alınır ki bu miktar dünya fındık üretiminin yarısından çoktur.

Yurdumuzda yetişen fındıkların başlıca türleri şunlardır:

Tombul (Yağlı) Fındık. — Kabuğu ince, açık renk, içi yuvarlaktır. Yüksek yerlerde de yetişir.
Sivri Fındık. — Kabuğu kalın, esmer, içinin ucu sivri, dibi yuvarlaktır. Soğuğa pek gelemez, deniz kıyılarında daha iyi yetişir.
Palaz Fındık. — Tombul fındıktan daha iri, biraz yassıdır, kabuğu koyu kırmızıdır. Deniz kıyılarında, toprağının altı çakıl olan yerlerde daha iyi yetişir.
Badem Fındık. — Sivri fındıktan daha iri, daha yassıdır. Kabuğu incedir, kırmızıya çalar koyu renktedir. Biçimi bademi andırır, lezzetli bir fındıktır.
Kara Fındık. — Kalın kabuklu, esmer renkli, iri, az yağlı bir fındıktır.
Kuş Fındığı. — Tombul fındığa benzer; yalnız, dibi düz değildir, kabuğu parlak, incedir

findik-2-003.jpg

Fındığın Faydaları:
Müthiş bir enerji kaynağıdır.
Kalp ve damar sağlığı açısından oldukça faydalıdır
Kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur
Kansızlığın giderilmesi için tüketilmesi tavsiye edilir
Küçük yaşlarda kemik yapısının gelişimine katkı sağlar
Damar yapısını güçlendirdiğinden varislere karşı da fayda sağlar
Cildin yağlanmasına katkı sağlayarak kırışıklıklara ve cildin yaşlanmasına karşı koyar
Çikolatayla en uyumlu yemiştir
Ayrıyetten cinsel yeteneklerin artırılmasında rol oynar.

finfik-1-003.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡