Acem Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Acem Çorbası Nasıl Yapılır?
Acem Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Acem Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Bugün sizlerle Acem Çorbası nasıl hazırlanır, Acem Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Acem Çorbası
Acem Çorbası için Malzemeler:
5bardak et suyu 1bardak haşlanmış nohut ½ bardak erişte ½ bardak şehriye 2kaşık yeşil mercimek 1fincan sıvıyağ 1adet limon 1tatlı kaşığı kırmızı biber
Acem Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Et suyunu hazırlayın, kaynayınca içine önceden haşlayıp süzdüğünüz nohudu koyun. Tuzunu ayarlayın. Erişte, şehriye ve mercimeği de ilave edin karıştırarak 20dk pişirin. Ufak bir tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi serpin. Ocaktan alarak çorbaya gezdirin. Limon sıkıp sıcak olarak servise sunun.
Yemek Tarifleri