Acı Soslu Makarna Tarifi | Nasıl Yapılır?
Acı Soslu Makarna , Bir tencereye yeteri kadar su, tuz ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ilave ederek kaynamaya bırakalım.Kaynayan tuzlu suya makarnaları ekleyerek...
Acı Soslu Makarna yapımı için gerekli Malzemeler
1 paket istediğiniz şekilde makarna
5 adet kırmızı olgun domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
8-10 dal taze fesleğen
Yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı rende kaşar veya parmesan peyniri
Yeteri kadar tuz
Acı soslu makarnanın yapılışı
Bir tencereye yeteri kadar su, tuz ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ilave ederek kaynamaya bırakalım.
Kaynayan tuzlu suya makarnaları ekleyerek 10-12 dakika kadar makarnaları haşlayarak suyunu süzdürüp hamurlaşmaması için soğuk suyun altına tutarak tekrar süzdürelim.
Kuru soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyarak ince ince kıyarak doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyelim. Ardından fesleğenleri yıkayarak incecik doğrayalım.
Geniş bir teflon tavaya zeytinyağını alarak doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurarak üzerine kıyılmış sarımsağı ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar soteleyip rendelenmiş domatesleri ilave edelim.
Domatesler suyunu bırakıp tamamen çektikten sonra üzerine ince kıyılmış fesleğen yapraklarını 1 tatlı kaşığı kadar karabiber 2 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber ve tuz ekleyip karıştıralım.
3-4 dakika kadar sosumuzu kısık ateşte kaynatıp üzerine haşlanmış makarnaları ilave ederek karıştıralım.
Sosla makarnaları tencerede iyice harmanladıktan sonra ocaktan indirerek tabaklara alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya rende parmesan peyniri serpiştirerek servise sunabiliriz.
AFİYET OLSUN