Acılı Şehriye Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Acılı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?
Acılı Şehriye Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Şehriye Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Acılı Şehriye Çorbası nasıl hazırlanır, Acılı Şehriye Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Acılı Şehriye Çorbası
Acılı Şehriye Çorbası için Malzemeler:
1bardak şehriye 1adet tavuk göğsü 1adet kabak 1adet acı biber 1adet kırmızı dolmalık biber 1demet taze soğan 3kaşık sıvıyağ 2kaşık soya sosu 3bardak tavuk suyu tuz
Acılı Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanları halka, kabağı kazıyıp küp, biberleri de şerit halinde doğrayarak hazır edin. Tavuk suyunu hazırlayın; tavuk etini de minik parçalara ayırın. Bir tencere içine kabağı ve şehriyeyi koyup 2bardak su ile kaynatın. Diğer tarafta sıvıyağı kızdırıp soğan ve biberleri sote edin. Tavuğu ekleyip kavurun. Malzeme kavrulunca bunları kabakları pişirdiğiniz tencereye aktarın. Tavuk suyunu ve soya sosunu ilave edin, tuzunu ayarlayarak birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.