Ada ne demek, TDK'ya göre Ada kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?
Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. Ada karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Ada ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Ada kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.
Gündelik yaşantımızda bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilemeyiz. Bu sebeple bu kelime ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Ada ne demek? Ada TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları ile düzenledik…
Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi ada kelimesi. Peki ada ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre ada nedir, ada kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.Ada kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Ada kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.
ADA NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?
Ada kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
TDK'ya göre ada kelimesi anlamı şu şekildedir:
- Deniz veya göl suları ile çevrilmiş küçük kara parçası, cezire
- Tali yoldan ana yola güvenli çıkışı sağlamak için tali yolun sağ tarafına yapılan, çizgilerle ayrılmış bölüm
- Kavşaklarda trafiği düzenleyici, yönlendirici veya ayırıcı olmak üzere bordürle sınırlandırılmış veya yer çizgileriyle belirlenmiş alan
- Çevresi yollarla belirlenmiş olan arsa ve böyle bir arsayı kaplayan yapılar topluluğu
ADA CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI
- İnziva yerim bazen limanda bir şileptir, bazen bir ada.
ADA KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER
- ada gibi
ADA KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER
- ada balığı, ada çayı, ada soğanı, ada tavşanı, ada tepe, adayavrusu, gök ada, takımada, yarımada, dil adası, kavşak adası, mercan adası, yapı adası