Ağzı açık tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ağzı açık Nasıl Yapılır?

Ağzı açık nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ağzı açık Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Ağzı açık tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ağzı açık Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Ağzı açık nasıl hazırlanır, Ağzı açık yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Ağzı açık için Malzemeler:

500 gram dana kıyma 1  adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça Tuz Sıvı yağ Hamuru için; 1  adet yumurta 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı Un


ağzı açık Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir kaba 1 yumurta kırılır, yarım fincan ayçiçek yağı, 1 çay kaşığı tuz, 3 kepçe un eklenerek ara ara su ilave edilip yoğrulur. Ara ara un ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hamurunun kalın olması börekten ayrılan özelliğidir. Hamur dinlendirilmeye bırakılıp iç harcı hazırlanır. Bir kaba 500 gram dana kıyma konularak 1  adet kuru soğan soyulup temizlendikten sonra ince ince doğranır ve kıymanın üzerine eklenir. Kıymanın dağılmaması için 1 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı karabiber, 3 çay kaşığı isot eklenerek yoğrulur. Etin çok iyi yoğrulması gerekir. Kıymaya 1  adet yumurta kırılarak yoğrulmaya devam edilir. Hamurdan kopartılan küçük parçalar unlanarak beze haline getirilir. Bezeler avuç içi kadar un yardımı ile açılır. Hamurların içine kıyma konulmadan önce su ile ortası ıslatılır. Hamurun ortasına koyulan kıyma bastırılarak yayılır. Hamurun kenarları içe doğru getirilerek ortası kapanmayacak şekilde kapatılır. Fındık lahmacunu andıran ağzı açıklar kızartılarak servis edilmesi gerekir. Kızartma tenceresi orta ocak ateşine konularak içerine kızartmalık için ayçiçek yağı konularak kızdırılır. Kızan yağın içerisine dağılmaması için ağzı açıklar ters konularak kızartılır. Kıymalı yönü kızardıktan sonra ters düz edilir. Ağzı açık 8–10 kişilik servis edilebilir. Yemeğimizin yapılış süresi 20–30 dakika kadardır.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-6.jpgtarifi-10.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡