Akdeniz Pizzası nasıl yapılır? tarif, hazırlanışı, malzemeleri
Akdeniz Pizzası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Akdeniz Pizzası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Akdeniz Pizzası nasıl hazırlanır, Akdeniz Pizzası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Akdeniz Pizzası için Malzemeler:
3 su b. un yarım p. yaş maya 2 çorba k. zeytinyağı 1 tatlı k. tuz 1 tatlı k. toz şeker 2 çorba k. salça 1 tutam taze kekik 2 çorba k. zeytinyağı 1 diş sarımsak tuz, karabiber Kaşar peyniri yeşil zeytin siyah zeytin roka közlenmiş kırmzı biber
Akdeniz Pizzası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karışırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Üzerine zeytinyağı ilave edin. Mayanın üzerine ılık su ilave edip pizza hamurunu yoğurun.Pizza hamurunu merdane ile açın.Fırın tepsisine pizzaa hamurunu ilave edin. Sosu için parçalayıcıya 2 çorba kaşığı salça,taze kekik,zetinyağı,sarımsak ve tuz ve arabiber ilave edip sos malzemesi ni parçalayıcıdan geçirin.Pizza, hamurunun üzerine pizza sosunu sürün.Üzerine kaşar peynri rendesi ilave edin.Üzerine yeşil zeytin közlenmiş kırmızı biber siyah zeytin ilave edin.Tekrar üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Akdeniz pizzasını önceden ısıtılmış olan 200 dercelik fırında pişirin.Akdeniz pizzası fırından çıktıktan sonra üzerine roka ilave edip servis edin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!