Ankara oruç saat kaçta açılıyor 2019? 6 Mayıs iftar vakti saat kaçta Diyanet?
Ankara oruç saat kaçta açılıyor 2019? 6 Mayıs iftar vakti saat kaçta Diyanet? soruları oruçlarını açmak için sabırsızlanan müslümanlar tarafından merak ediliyor. Peki Ramazan ayının ilk günü, ilk oruç günü iftar saat kaçta? Akşam ezanı saat kaçta okunuyor Ankara 6 Mayıs 2019? İşte cevabı haberimizde...
Ankara oruç saat kaçta açılıyor 2019? 6 Mayıs iftar vakti saat kaçta Diyanet? soruları oruçlarını açmak için sabırsızlanan müslümanlar tarafından merak ediliyor. Peki Ramazan ayının ilk günü, ilk oruç günü iftar saat kaçta? Akşam ezanı saat kaçta okunuyor Ankara 6 Mayıs 2019? İşte cevabı haberimizde...
ANKARA ORUÇ SAAT KAÇTA AÇILIYOR 2019? 6 MAYIS İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA DİYANET?
Ankara'da ilk sahur yapıldıktan sonra saat 03:58'de ezan ile birlikte oruç başlayacak. İlk oruç ise saat 19:54'te okunacak akşam ezanı ile birlikte açılacak.
2019 ANKARA İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ.
ANKARA İmsakiye 2019 | |||||||
Ramazan | Tarih | İmsak | Güneş | Öğle | İkindi | Akşam | Yatsı |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 6 Mayıs 2019 | 03:58 | 05:37 | 12:50 | 16:41 | 19:54 | 21:26 |
2 | 7 Mayıs 2019 | 03:57 | 05:35 | 12:50 | 16:41 | 19:55 | 21:27 |
3 | 8 Mayıs 2019 | 03:55 | 05:34 | 12:50 | 16:42 | 19:56 | 21:28 |
4 | 9 Mayıs 2019 | 03:53 | 05:33 | 12:50 | 16:42 | 19:57 | 21:30 |
5 | 10 Mayıs 2019 | 03:52 | 05:32 | 12:50 | 16:42 | 19:58 | 21:31 |
6 | 11 Mayıs 2019 | 03:50 | 05:31 | 12:50 | 16:42 | 19:59 | 21:33 |
7 | 12 Mayıs 2019 | 03:49 | 05:30 | 12:50 | 16:43 | 20:00 | 21:34 |
8 | 13 Mayıs 2019 | 03:47 | 05:29 | 12:50 | 16:43 | 20:01 | 21:36 |
9 | 14 Mayıs 2019 | 03:46 | 05:28 | 12:50 | 16:43 | 20:02 | 21:37 |
10 | 15 Mayıs 2019 | 03:44 | 05:27 | 12:50 | 16:43 | 20:03 | 21:39 |
11 | 16 Mayıs 2019 | 03:43 | 05:26 | 12:50 | 16:44 | 20:04 | 21:40 |
12 | 17 Mayıs 2019 | 03:41 | 05:25 | 12:50 | 16:44 | 20:05 | 21:41 |
13 | 18 Mayıs 2019 | 03:40 | 05:24 | 12:50 | 16:44 | 20:06 | 21:43 |
14 | 19 Mayıs 2019 | 03:39 | 05:24 | 12:50 | 16:44 | 20:07 | 21:44 |
15 | 20 Mayıs 2019 | 03:37 | 05:23 | 12:50 | 16:45 | 20:07 | 21:45 |
16 | 21 Mayıs 2019 | 03:36 | 05:22 | 12:50 | 16:45 | 20:08 | 21:47 |
17 | 22 Mayıs 2019 | 03:35 | 05:21 | 12:50 | 16:45 | 20:09 | 21:48 |
18 | 23 Mayıs 2019 | 03:33 | 05:21 | 12:50 | 16:45 | 20:10 | 21:49 |
19 | 24 Mayıs 2019 | 03:32 | 05:20 | 12:50 | 16:46 | 20:11 | 21:51 |
20 | 25 Mayıs 2019 | 03:31 | 05:19 | 12:50 | 16:46 | 20:12 | 21:52 |
21 | 26 Mayıs 2019 | 03:30 | 05:19 | 12:51 | 16:46 | 20:13 | 21:53 |
22 | 27 Mayıs 2019 | 03:29 | 05:18 | 12:51 | 16:46 | 20:14 | 21:55 |
23 | 28 Mayıs 2019 | 03:28 | 05:17 | 12:51 | 16:47 | 20:14 | 21:56 |
24 | 29 Mayıs 2019 | 03:27 | 05:17 | 12:51 | 16:47 | 20:15 | 21:57 |
25 | 30 Mayıs 2019 | 03:26 | 05:16 | 12:51 | 16:47 | 20:16 | 21:58 |
26 | 31 Mayıs 2019 | 03:25 | 05:16 | 12:51 | 16:48 | 20:17 | 21:59 |
KADİR GECESİ | |||||||
27 | 1 Haziran 2019 | 03:24 | 05:15 | 12:51 | 16:48 | 20:17 | 22:00 |
28 | 2 Haziran 2019 | 03:23 | 05:15 | 12:51 | 16:48 | 20:18 | 22:02 |
29 | 3 Haziran 2019 | 03:22 | 05:15 | 12:52 | 16:48 | 20:19 | 22:03 |
4 Haziran 2019 Salı Ramazan Bayramının 1.Günüdür |
- ANKARA ORUÇ SAAT KAÇTA AÇILIYOR 2019? 6 MAYIS İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA DİYANET?
- Ankara iftar vakti ve sahur saati
- Ankara imsakiye 2019
- İmsak vakti nedir sahur saatlerine dikkat!
- Sahura kalkmak şart mı?
- Ramazan ne zaman bitiyor bayram ne zaman?
- İmsakiye
- FİTRE NE KADAR?
- RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
- RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ | İFTARA NE PİŞİRSEM? 6 MAYIS 2019 İFTAR MENÜSÜ
- İFTAR MENÜSÜ ÇORBA TARİFİ | RAMAZAN'DA FARKLI ÇORBA TARİFİ
- İFTAR MENÜSÜ ANA YEMEK TARİFİ | RAMAZAN'DA FARKLI ANA YEMEK
- İFTAR MENÜSÜ SALATA TARİFLERİ 6 MAYIS 2019
- RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ ARA SICAK TARİFLERİ | FARKLI ARA SICAK ÇEŞİTLERİ
- RAMAZAN İFTAR TATLI TARİFLERİ | FARKLI SÜTLÜ TATLI TARİFLERİ
ANKARA İMSAKİYE 2019 DİYANET
2019 Ankara Ramazan imsakiyesi belli oldu. “11 ayın sultanı" olarak bilinen Ramazan ayında Ankara 2019 iftar vakitleri ile sahur vakitleri netlik kazandı.
Aşağıdaki imsakiye bilgileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 imsakiyesinden alınmıştır. İftar saatleri hakkında detaylı bilgileri ve diğer illeri görüntülemek için lütfen imsakiyenin üzerine tıklayınız.
İL İL İmsakiye bilgileri için tıklayın
İmsak vakti nedir sahur saatlerine dikkat!
Sahur vakti imsak ile biter. Diyanetin yayınladığı 2019 İmsakiyesine göre ilinizde imsak vakti girdiği an oruç tutmak için yeme içmeyi kesmelisiniz. Oruç tutan bir çok kişi ramazanın birinci günü bunu karıştırmakta. Sahur vakti, sabah ezanı okunmadan önce bitmektedir. Sahur vaktinin ne zaman bittiğini öğrenmek için takvim ya da imsakiyelerde yazan imsak olarak geçen kısma bakmanız gerekir.
Sahura kalkmak şart mı?
Namaz gibi oruçta da niyet etmek gerekir. Bunun için de sahura kalkıp o günkü orucu tutmaya kalben ve dille niyet edilmesi tavsiye ediliyor.
Ramazan ne zaman bitiyor bayram ne zaman?
Ramazan ayında bu yıl son oruç 3 Haziran Pazartesi günü tutulacak. Ramazan Bayramı ise 4 Haziran Salı, 5 Haziran Çarşamba, 6 Haziran Pazar günleri kutlanacak. Bu yıl bayram tatili memurlar için 9 güne çıkartıldı.
İmsakiye
Ramazanda imsak vaktini ve namaz vakitlerini gösteren çizelgedir.
İmsakiye Ramazan ayında oruç tutacak Müslümanların sahur sonrasında sabah ezanı ile birlikte başlayan yeme ve içmeyi bırakma zamanıdır. Kelime manası, kendini tutmak, bir şeyden el çekmektir. Takvimlerde, imsak'ın günlere ve illere göre başlama saatleri belirtilir. Geleneksel anlayışta sabah namazı İmsak'tan 15-20 dakika sonradır.
Orucun ne zaman başlayacağı (imsak) farklı görüşlere sebep olan bir konudur. İmsakı sabah namazından önce, sabah namazıyla birlikte, sabahın geç vaktinde ve güneşin doğmasıyla ilişkilendiren görüşler bulunmakta ve orucun başlamasını bu vakitlere göre belirleyen görüşler bulunmaktadır.
İmsakın zıddı iftardır. İmsak vaktinin başlangıcı, tan yerinin ağarmasıyla başlar. Bu vakit, takvimlerde imsak vakti olarak gösterilmektedir. İmsak vaktinden iftar vaktine kadar, ibadet niyetiyle; yemeden, içmeden, küfürden, cinsî münasebetten ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir.
FİTRE NE KADAR?
Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda, 2019 fıtır Fitre sadakası miktarının 23.00 Türk Lirası olmasına karar verildi.
RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
6 Mayıs 2019 günü Ramazan Ayı'nın ilk günüdür.
Kadir Gecesi bu yıl Kadir Gecesi 21 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor.
3 Haziran 2019 Günü ise Arefe günüdür.
4 Haziran Salı Bayramın 1. günüdür
6 Haziran Perşembe bayramın 3.günü yani bayramın son günüdür.
RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ | İFTARA NE PİŞİRSEM? 6 MAYIS 2019 İFTAR MENÜSÜ
Ramazan ayına 2019 yılında da şükür kavuştuk. Ramazan demek bereket demek. Bereket demek misafir demek. Ramazan'da evlerimizde misafirler ağırlamak istiyoruz, bu yüzde pratik Ramazan iftar menüsü arayanlar, İftara ne pişirsem diye düşünenler için harika önerilerimiz var. İşte 6 Mayıs 2019 Ramazan iftar menüsü ...
İFTAR MENÜSÜ ÇORBA TARİFİ | RAMAZAN'DA FARKLI ÇORBA TARİFİ
YAYLA ÇORBASI NASIL YAPILIR? TARİFİ
YAYLA ÇORBASI MALZEMELERİ
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam nane
YAYLA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Yıkadığınız pirinçleri kaynayan suya alın ve pişirin.
Sosu için, süzme yoğurt ve unu bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu sosu, çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, ardından mısırları ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Tuzunu ilave edip ocaktan alın.
Üzeri için erittiğiniz tereyağına nane ekleyin çorbanın içine ilave edin.
Not: Çorbanızın kıvamı koyu olursa üzerine 1 – 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
İFTAR MENÜSÜ ANA YEMEK TARİFİ | RAMAZAN'DA FARKLI ANA YEMEK
MİSKET KÖFTELİ PATATES YEMEĞİ
Misket köfte için malzemeler
500 gr kıyma
1 büyük baş soğan(rendelenmiş)
1-2 dal maydanoz(ince kıyılmış)
3 diş sarımsak(rendelenmiş)
Yarım çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
3-4 dal kuru biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
Hafif bi tutam köri 4 orta boy patates(küp küp kesilmiş)
Patates yemeği için malzemeler
1 büyük baş soğan(yemeklik doğranmış)
1 kapya biberi
1 büyük yeşil biber
1 yemek kaşığı karışık salça(domates-biber)
1 çay bardağı kadar dondurulmuş bezelye
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Yarım litre kadar sıcak su
Misket köfte yapılışı
Köftemizin malzemelerini karıştırma kabında güzelce yoğuruyoruz.5 dk boyunca yoğurmak çok önemli,tüm malzemeler birbiriyle bütünleşmesi için.yoğurduktan sonra minik minik toplar halinde yuvarlayıp, tavada önlü arkalı bi 5 dk kızartalım.
Patates yemeği yapılışı
Büyükçe bi tencerede soğanlarımızı ve biberlerimizi soteleyelim.Sonrasında içine salçamızı da ekleyerek güzelce kavuralım.Salçayı kokusu çıkana kadar kavurmak çok önemli.Eğer güzel pişmezse yemeğimizdeki tanelerle birleşmez ve su yüzüne çıkmaya başlar salçamız.Patatesimizi de ekledikten sonra ağzı kapalı bi şekilde bi 5 dk patatesin de kavrulmasın bekleyelim.Patates eklenince direkt su koymayın mümkünse yemeklerinize.Biraz kavrulan patates çok daha lezzetli hale gelecektir.Tenceremize daha sonra bezelyelerimizi de ekleyip suyunu koyduktan sonra kapağı kapalı en kısık ateşte yaklaşık 20 dk pişmeye bırakalım.Çatal yardımıyla baktığımız patatesler hafif yumuşamaya başlayınca köftelerimizi ve baharatlarımızı da içine atarak kapağı kapalı olacak şekilde bi 10 dk daha pişirelim.Veee nefis yemeğimiz hazıııır
Afiyet bal şeker olsun
(Tarif azizeskitchen Instagram hesabından alınmıştır.)
azizeskitchen instagram hesabında videolu yapım aşamalarını görmek için tıklayınız.
İFTAR MENÜSÜ SALATA TARİFLERİ 6 MAYIS 2019
MOR LAHANA SALATASI YAPILIŞI
Sultaniye üzümlerini sıcak suda bekletin.
Mor lahananızı ortadan ikiye kesin.
Kök kısmı altta kalacak şekilde lahananızı tezgaha koyun ve ince ince dilimleyin.
Dilimlediğiniz lahanayı bir karıştırma kabına alın ve 1 yemek kaşığı tuzla iyice ovun.
Havucu rendeleyin.
Salatalıkların sadece dış taraflarını rendeleyin, çekirdekli kısımlarını rendelemeyin.
Bir tülbent yardımıyla lahana, salatalık ve havucun suyunu sıkın.
Kırmızı soğanı ufak ufak doğrayın.
Lahana ve salatalığı bir tülbent yardımıyla iyice sıkın.
Lime’nin kabuğunu rendeleyin.
Kişnişi saplarından ayırın ve ince kıyın.
Cevizi iri kıyın.
Sultaniye üzümün suyunu süzün.
Doğradığınız her şeyi bir karıştırma kabında karıştırın.
Sosu için;
Sos için olan tüm malzemeleri karıştırın ve hazırladığınız salatayla karıştırıp, servis edin.
RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ ARA SICAK TARİFLERİ | FARKLI ARA SICAK ÇEŞİTLERİ
FIRINDA KAŞARLI MANTAR TARİFİ
Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler
Taze kültür mantarı
Tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi Yapılışı
Mantarlar temizlenerek kabukları soyulur.
Bir fırın kabına yan yana dizilir.
Üzerlerine tuz serpilerek birer çay kaşığı kadar tereyağı mantarların içine yerleştirilir.
185 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra fırından alınıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Peynirler kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dk daha fırında tutulduktan sonra sıcağıyla servis edilir. Afiyet olsun.
Not: Malzeme miktarlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
RAMAZAN İFTAR TATLI TARİFLERİ | FARKLI SÜTLÜ TATLI TARİFLERİ
Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Sütlü Fincan Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi
Tatlınıza aroma vermesi için kaynadıktan sonra damla sakızı ilave edebilirsiniz.
Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencere alarak güzelce karıştırın.
Karışımı kısık-orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
İçerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
Kahve fincanlarının içlerini güzelce ıslatın ve muhallebiyi fincanlara paylaştırın.
30 dakika oda sıcaklığında, 2-3 saat de buzdolabında beklettin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra parmağınızla hafifçe fincandan ayırıp, tamamen çıkarın ve Hindistan cevizine bulayarak afiyetle tüketin.