Milyonlarca öğrenci örgün öğretim yerine açık öğretim fakültelerinde eğitim görüyor. Okullarda sınav zamanı derslerini veremeyen öğrenciler yaz okullarının açılmasını diliyordu. Müjdeli haberi Anadolu Üniversitesi yetkililerinden geldi. Resmi sitelerinden yapılan açıklamaya göre yaz okulunun açılması kararlaştırıldı. İşte detaylar...
Üniversiteden yapılan açıklama şu şekilde,
Sevgili Açıköğretim Sistemi Öğrencileri,
Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal, öğrencilerimizden gelen yoğun talep üzerine, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde “Yaz Okulu” yerine “Üç Ders Sınavı” uygulanması yönünde alınan kararı yeniden değerlendirmek üzere, Üniversite Yönetim Kurulu’nu acil gündem ile toplantıya çağırmıştır.
Bu doğrultuda 08.07.2020 tarihinde toplanan Üniversite Yönetim Kurulu, “Yaz Okulu” açılmasına karar vermiştir. “Yaz Okulu” sınavları Eylül ayında, pandemi şartlarının elvermesi hâlinde yüz yüze, aksi takdirde çevrimiçi olarak yapılacaktır.
“Yaz Okulu” başvuru takvimi Üniversitemiz web sitesi üzerinden duyurulacaktır.
Tüm öğrencilerimize sağlıklı günler ve sınavlarında başarılar dileriz.
AÖF YAZ OKULU NE ZAMAN AÇILACAK?
Yaz okulu Eylül ayında yapılacak. Sınavları ise 5 Eylül'de online olarak başlayacak ve 9 Eylül Çarşamba saat 23.59'a (TSİ) kadar açık tutulacak.
AÖF YAZ OKULU BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU OLDU MU?
Yaz okulu kayıt işlemleri 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 28 Temmuz 2020 Salı günü 23:00 sona erecektir.
Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler yaz okuluna kayıt yaptıramayacaklardır.
Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir.
Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders seçimi yapabilir. Ödeme yapıldıktan sonra ders seçiminin yeniden yapılması mümkün değildir.
Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2019-2020 Öğretim Yılı Yaz Okulu Öğretim Gideri ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir. Yaz okulu kayıt tarihinin son günü olan 28 Temmuz 2020 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:59’a kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak, yaz okulu kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayabilir. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2019-2020 Öğretim Yılı Yaz Okulu Öğretim Gideri ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2019-2020 Öğretim Yılı Yaz Okulu ders seçimine göre belirlenen kayıt bedelini ödemeyen öğrencilerin yaz okulu kayıtları yapılmaz.
28 Temmuz 2020 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Yaz okulu kayıt süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu Öğretim Gideri ödemesini yapmayan öğrenciler, 2019-2020 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder.
YAZ OKULUNDA KAÇ DERS ALINABİLİR?
Geliştirilen bir üst limit ile yaz okulunda alınabilecek ders sayısı en fazla 5 ders’tir.
YAZ OKULUNDA HANGİ DERSLER ALINABİLİR?
Yaz okulu sisteminde hangi derslerin alınabileceği konusunda iki şekil oluşturuldu.
Eğer öğrencinin genel not ortalaması (GNO) 2,00 ve üstünde ise, FF notlu yani başarısız olduğu derslerini ya da hiç almadığı dersleri seçebiliyor.
Bir diğeri ise genel not ortalaması 2.00’nin altında olan öğrenci, FF notlu derslerini, hiç almadığı derslerini ve bunlara ek olarak da uyarı aldığı dönemden itibariyle CD, DC ve DD notlu derslerini alabilir.
YAZ OKULU NEDİR?
Üniversitelerde uygulanan Yaz Okulu Sistemi, bir diğer manasıyla 3. Dönem Uygulaması gibi tanımlanabilir.
Zayıf olan dersleri tekrar alabilmek , üstten ders alabilmek ya da not yükseltmek için ders almakta kolaylık sağlayan, öğrencinin isteği doğrultusunda hızlandırılmış bir dönem olarak ele alınabilir.
YAZ OKULU ÜCRETLİ Mİ?
Yaz okulu uygulaması, AÖF’nin kayıt ücretinin dışında bir ücrete tabiidir.
Alınan Ders Sayısına Göre Ödenecek Öğretim Gideri Ücreti |
Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺160,00 öder. |
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺175,00 öder. |
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺190,00 öder. |
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam ₺205,00 öder. |
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam ₺220,00 öder. |
YAZ OKULUNDA DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI?
Yaz okulunda Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapıldığından dolayı devam zorunluluğu bulunmamaktadır.
YAZ OKULUNA KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?
1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.
2- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.
3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.
4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.
5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.