Arabaşı Bahane
Kış Mevsiminin olmazsa olmazlarından olan, özellikle İç Anadolu Bölgemizde yaygın olarak bilinen Arabaşı, eski dostları bir araya getiriyor.
Anadolu da kış aylarında Av Etiyle yapılan ancak günümüzde tavuk etiyle idare edilen Arabaşı Anadolu Kültüründe dost ve ahbapların sohbet ve muhabbeti için bir vesile kabul edilir.
Bolvadin-Dişli Kasabası Eşrafından Latif Uyar da 5-6 senedir bu geleneği İstanbul Pendik’e taşıyarak dost muhabbetlerini devam ettiriyor.
Pendik-Kaynarcad
İnşaat Y. Mhnd. Yaşar Ünal ise; ‘’yaklaşık yirmi sene Fizan çöllerinde memleket hasreti yaşadım. Libya da imar işlerinde çalıştım. Şimdi çok şükür eş-dostumla üç-dört senedir hasretliğimi Arabaşı sofralarında gideriyorum’’ dedi.
Arabaşı; belirli oranlarda un, su ve tuz ilavesiyle uzun süre kaynatılarak belirli kıvama gelince tepsiye dökülüp soğutularak katılaşan bir hamur. Bunun yanında et suyuyla yapılan sıcak ve gayet acılı, limonlu bir çorba. İkisi birlikte içilen bir yiyecek türüdür.
Haber: Abdullah Yadigar