Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden yapılan DGS için açıklamayı buradan bulabilirsiniz. ATA AÖF DGS kayıt işlmeleri nasıl oluyor detaylar burada.
Fakültemize DGS ile yerleştirilen öğrenci adayları kayıt işlemlerini “Online Kayıt Sistemi (OKS)” veya “Fakültemize Doğrudan Başvuru” yollarından birini kullanarak yapabilirler.
Fakültemize Ait Online Kayıt Sistemi (OKS) Üzerinden Kayıt İşlemleri
DGS sonuçları ile Fakültemize kayıt yaptıracak öğrenci adaylarımız 04 - 10 Ekim 2017 tarihleri arasında Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına materyal ücretini ödedikten sonra Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi web sayfasında bulunan Online Kayıt Sistemi (OKS) üzerinden kayıt işlemlerini yaparak sistem üzerindeki “Kayıt Bilgi Formu” çıktısını aldıktan sonra kayıt için gerekli belgeleri elden ya da posta/kargo yolu ile Fakültemize ulaştıracaklardır. Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilerimize SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.
Önlisans Programından Henüz Mezun Olamamış Öğrencilerin Kayıt İşlemleri
2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı 29.01.2018 tarihine kadar, 2017 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir. Belirlenen tarihe kadar önlisans mezuniyet şartını yerine getiremeyen öğrencilerin kayıt işlemleri iptal edilecektir.
Askerlik İşlemleri
Kayıt işlemlerinde askerlik ile ilgili (tecil, muaf, terhis vb.) herhangi bir problem yaşanmaması için erkek adayların (1995 ve daha önce doğumlu) ilgili askerlik şubelerinden “Askerlik Durum Belgesi” alarak kayıt evrakları ile beraber Fakültemize ulaştırmaları gerekmektedir. Askerlik durum belgesi e-Devlet üzerinden alınabilmektedir. e-Devlet şifresi olmayan öğrenci adaylarımız tüm PTT şubelerinden bu şifreyi temin edebilirler.
Ders Kaydı
DGS ile Fakültemize yerleşen öğrencilerimizin ders kayıtları kayıt yaptırdıkları ilk yıl Dekanlıkça, sonraki yıllarda akademik takvimde belirtilen tarihlerde öğrencilerin kendileri tarafından yapılacaktır.
Fakültemiz ile ilgili tüm konularda detaylı bilgiye Açıköğretim Fakültesi web sayfasındaki Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümünden ulaşabilirsiniz.
ATA AÖF DERS KAYIT HARÇ YATIRMA
ATA AÖF Güz Yarıyılı ders kayıtları 2-8 Ekim 2017 tarihleri arasında, ders kayıtları (mazeretli) 9-15 Ekim 2017 tarihleri arasında, eğitim-öğretim dersler 9 Ekim 2017 - 12.01.2018 tarihleri arasında yapılacak. ATA AÖF Ara Sınavlar (Vize) 2-3 Aralık 2017 tarihleri arasında, Yarıyıl Sonu Sınavı (Final) 20-21 Ocak 2018 tarihleri arasında, Bütünleme Sınavı 24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. Bahar Yarıyılı ders kayıtları 29 Ocak - 4 Şubat 2018 tarihleri arasında, ders kayıtları (mazeretli) 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında, eğitim-öğretim (dersler) 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. ATA AÖF Bahar Yarıyılı Ara Sınavları (Vize) 24-25 Mart 2018 tarihleri arasında, Yarıyıl Sonu Sınavı (Final) 12-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Bütünleme Sınavı 9-10 Haziran 2018 tarihleri arasında, Mezuniyet Üç Ders Sınavı ise 29 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak.
ATA AÖF tarafından harç ücretlerine yönelik yayımlanan duyuruda, programların özelliklerine bağlı olarak harç ücretlerinin belirendiği açıklandı. Adayların harç ücretlerini T.C. Kimlik numaraları ile birlikte Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilecekleri vurgulandı. ATA AÖF tarafından belirlene harç ücretleri ise lisans programları için Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme, Sosyoloji için 290 TL olarak belirlenirken Sosyal Hizmet bölümü için belirlenen ücret ise 900 TL olarak açıklandı. Yayımlanan duyuruda ayrıca yabancı uyruklu öğrencilerin harç ücretinin 600 TL olarak belirlendiği ifade edildi.
HANGİ BANKALARDAN YATIRILACAK
ATA AÖF öğrencileri 2017-2018 öğretim yılı katkı payı ücretlerini T.C. Kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilecekler. Sağlık alanında lisans tamamlama programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden katkı payı alınacağı belirtildi.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ATA AÖF lisans harç ücretleri Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme, Sosyoloji için 290 lira olarak açıklanırken, Sosyal Hizmet bölümü ücreti 900 lira oldu. ATA AÖF önlisans bölümlerinin harç ücretleri 290 lira, Yabancı Uyruklu öğrenciler dönemlik ücretleri de 600 lira olarak ödenecek.
ATA AÖF sağlık alanında lisans tamamlama Acil Durum ve Afet Yönetimi ile Sağlık Yönetimi bölümleri için 714,5 lira, Sosyal Hizmet bölümü için de 914,5 lira katkı payı ödenecek.
Önlisans Bölümleri İçin;
Acil Durum ve Afet Yönetimi 290 TL Dönemlik
Adalet 290 TL Dönemlik
Bankacılık ve Sigortacılık 290 TL Dönemlik
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 290 TL Dönemlik
Bilgi Yönetimi 290 TL Dönemlik
Çağrı Merkezi Hizmetleri 290 TL Dönemlik
Çocuk Gelişimi 290 TL Dönemlik
Dış Ticaret 290 TL Dönemlik
Emlak ve Emlak Yönetimi 290 TL Dönemlik
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL Dönemlik
İlahiyat 290 TL Dönemlik
İş Sağlığı ve Güvenliği 290 TL Dönemlik
İşletme Yönetimi 290 TL Dönemlik
Lojistik 290 TL Dönemlik
Özel Güvenlik ve Koruma 290 TL Dönemlik
Reklamcılık 290 TL Dönemlik
Sağlık Kurumları İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Sosyal Hizmetler 290 TL Dönemlik
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 290 TL Dönemlik
Turizm ve Otel İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Lisans Bölümleri İçin;
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL Dönemlik
İşletme 290 TL Dönemlik
Sosyal Hizmet 950 TL Dönemlik
Sosyoloji 290 TL Dönemlik
Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama 1,108 TL Yıllık
Yabancı uyruklu öğrenciler dönemlik 600 TL / 250 € ödeyeceklerdir.
Üniversiteye harç ücretleri ile ilgili en sık sorulan soruların cevaplarını aşağıdan görebilirsiniz.
Yapılacak ödemeler nelerdir?
Öğrencilerimizin yerleştirildikleri programa kayıt yaptırabilmeleri için ödemeleri gereken ücret Açıköğretim Materyal Ücreti’dir. Bu ücret programların özelliklerine bağlı olarak Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.
Ödemeler ne zaman yapılacaktır?
Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, Açıköğretim Materyal Ücreti ile ilgili ödemeleri Güz ve Bahar Yarıyılı başlarında yapacaklardır.
Ödemeler taksitler halinde yapılabilecek midir?
Ödemeler Güz ve Bahar Yarıyılı başlarında yapılacaktır. Bunun dışında herhangi bir taksitlendirme olmayacaktır.
Ödemeler hangi bankaya ve hangi hesaplara yapılacaktır?
Ek yerleştirme için Ödemeler, T.C. Kimlik numarası belirtilerek, herhangi bir Vakıfbank şubesine yapılmalıdır.
Ödemeler için hesap numarası var mı?
Bankaya herhangi bir hesap numarası belirtmenize gerek yoktur. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrenim ücretlerinin ödeneceği ifade edilerek T.C. Kimlik numarası belirtildiğinde ödenmesi gereken miktar banka tarafından size bildirilecektir.
Ödemeler yalnızca Vakıflar bankasının şubelerine mi yapılabilecektir?
Ödemeler Vakıflar Bankası Şubeleri aracılığı ile yapılabileceği gibi Vakıflar Bankası ATM’lerinden, İnternet Bankacılığı ile havale yapılarak veya Vakıfbank Telefon Bankacılığı ile de yapılabilecektir.Bulunduğum yerleşim biriminde Vakıflar Bankası yok.
Ödemelerimi nasıl yapabilirim?
Vakıflar bankası internet bankacılığı aracılığı ile ödemelerinizi yapabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir bankadan hesaba havale gibi bir uygulama söz konusu olmayacaktır.
Ödemelerimi bankalar arasında havale yolu ile yapabilir miyim?
Havale yolu ile ödeme uygulaması yapılmamaktadır. Bulundukları yerde Vakıflar Bankası şubesi bulunmayan öğrencilerimiz Vakıflar Bankasından internet bankacılığı için kullanıcı adı ve şifresi alarak ödemelerini yapabileceklerdir.
Ödemeleri zamanında yapmazsam ne olur?
Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama Programı öğrencileri ödemelerini ilgili ay içerisinde yapamazlar ise ödemeler için yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri uygulanarak gecikme zammı ile birlikte tahsil edilir. Bu öğrenciler bir önceki döneme ait borçlarını yatırmadan ders kayıt işlemi yaptıramazlar.