Atatürk istismarı yapan Yılmaz Özdil'in kitabı yok satıyor!
Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 Lira değerindeki kitabı bugün saat 09:05'te satışa sunuldu. Kitabı satışa sunan yayınevi Kırmızı Kedi'nin sitesi çöktü. Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 Lira değerindeki kitabı bugün saat 09:05'te satışa sunuldu. Satışa sunulduğu andan itibaren 2 saat içinde 1400 adet satıldı.
Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' adlı kitabının özel bir serisi 2500 liraya satışa sunulmak üzere hazırllanmıştı. Yayınevi tarafından duyurulan bu rakam Atatürk sevgisini istismar etmek olarak nitelendirilirken açıklamalara göre kitap Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te satışa sunulacaktı.Yayınevi ani bir kararla kitabı bugün saat 09:05'da satışa sundu.
KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ'NİN SİTESİ ÇÖKTÜ
Günlerdir gündemde olan bu konu üzerine araştırmalar sürerken, 'Mustafa Kemal' kitabının yayıncısı Kırmızı Kedi Yayınevi de araştırılmaya başladı. Peki Kırmızı Kedi Yayınevi kimin? Sahibi kim? Haluk Hepkon kimdir? Yılmaz Özdil'in yeni kitabının yayıncısı neden Kırmızı Kedi Yayınevi? Nerede? Adresi neresi? İşte tüm ayrıntılar.
Kırmızı Kedi Yayınevi'nin el yapımı olarak hazırladığı Atatürk kitabı 1881 adet basıldı. Bugün saat 09:05'te satışa sunulan kitap Kırmızı Kitap Yayınevi'nin internet sitesine ulaşımda aksama yaşattı.
YILMAZ ÖZDİL'İN KİTABI NE KADAR SATILDI?
Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 liralık satış fiyatıyla büyük tartışmalara neden olan Mustafa Kemal kitabı, 2,5 saatte 1400 adet sattı. 1881 adet olarak satışa sunulan kitaptan 4 milyon 702 bin 500 TL gelir elde edilecek.
SERVET KAZANDI!
Yılmaz Özdil özel seri olarak üretilen 2 bin 500 liralık satış fiyatıyla büyük tartışmalara neden olan kitaptan toplam 4 milyon 702 bin 500 TL gelir elde edilecek.
YILMAZ ÖZDİL DE CANLI YAYINDA TAKİP ETTİ
Yılmaz Özdil de Kırmızı Kedi Yayınevi’nin Beylikdüzü’nde bulunan merkezinden canlı yayında gelişmeleri takip etti.
"HADİSENİN FİYATLA İLGİSİ YOK"
“Mustafa Kemal'in koleksiyon serisinden edinebilen 1881 şanslı kişiden bir oldum.” diyen Özdil şunları söyledi: “Bu kitaba başladığı saniyeden itibaren gördüğümüz ilgi bu hadisenin sosyal medya saldırılarında anlatılmaya çalışıldığı gibi aslında fiyatla ilgili olmadığını, Mustafa Kemal sevgisini yüceltme, Mustafa Kemal fikrini onurlandırma ve duruşunun fiyatının olmadığını gösterdi. Aslında hadisenin fiyatla ilgili olmadığını sanıyorum sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya gösterdik. Gerçekten hem bu kitabı yazan, hem de bu kitaba şuan da sahip olan biri olarak çok mutluyum.”
“Benim bu aldığım kitap bugünden itibaren Kırmızı Kedi Yayınevi'nin Beşiktaş mağazasında özel bir platformda sergilenecek. Elbette kitap koleksiyon değeri taşıdığı için, çok özel bir malzemeyle, çok farklı matbaacılık teknikleriyle basıldığı için herkesin ulaşabileceği bir fiyat değildi. Bu nedenle kitaba 17 buçuk liradan ulaşan bütün yurttaşların görebileceği bir yere koymayı düşündük. Umuyoruz ki bu kitabı gerçekten öğrenci harçlığıyla alan gençlerimiz de bu koleksiyon kitabın varlığıyla gurur duyuyorlar. Bunu hep beraber Beşiktaş mağazasında yaşayabileceğiz. Kırmızı Kedi Yayınevi'ne, bütün burada çalışan arkadaşlara ve her şeyden önemlisi Atatürkçülere, bizi yalnız bırakmayanlara, Cumhuriyet tarihinin gördüğü en alçakça, en adice hem de planlı ve organize sosyal medya saldırısından bizi koruyan bizi savunan yurtseverlere çok teşekkür ederim.”
HALUK HEPKON: TÜRK YAYINCILIK TARİHİ İÇİN BİR İLK
Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon ise yaptığı açıklamada “Türk yayıncılık tarihi için bir ilk. Bu tarihi anı burada bütün arkadaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. uzun süredir yayıncılıkla uğraşıyoruz. Bu güne kadar bir şeyler yapmaya çalıştık ama bugün yaşadığımız benim için de bir ilk. Bilinmeyen topraklara hep birlikte adım atıyoruz. Türkiye’de ne bugüne kadar böyle bir kampanya yapıldı, ne bu kampanya karşı böyle bir karalama ve linç kampanyası yürütüldü ne de bu linçe karşı böyle müthiş bir tepki oluştu. Başta Yılmaz Özdil olmak üzere bu işte emeğe geçen herkese ve 4 gündür süren linç ve psikolojik savaşa rağmen bizi yalnız bırakmayan okurlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
MUSTAFA KEMAL'İN GÖSTERİŞTEN UZAK RAFİNE ZEVKİNİ YANSITIYOR!
1979 yılında kurulan ve Türkiye'nin tüm üretim süreci FOGRA sertifikalı ilk matbaası olan Mas Matbaa'da basılan kitabın basımında Munken Pure 120 gr/m2 kâğıt, kitabın cilt ve kutusunda ise Shantung-S cilt bezi, Gmund f-color glatt kâğıt ve özel olarak renklendirilmiş deri kullanıldı. Tamamı elle ciltlenip 1'den 1881'e kadar numaralandırıldı. Kitabın iç tasarımını gerçekleştiren Joelle İmamoğlu, 1881 Adetlik özel Mustafa Kemal kitabında; Mustafa Kemal Atatürk'ün atik, öne atılan kararlı kişiliğine vurguda bulunarak, bölüm başlarında bu özellikleri yansıtan Arjantinli Maximiliano Sproviero tarafından tasarlanmış yazıtipini seçti. İmamoğlu, seçtiği bu yazıtipini özel olarak, bu proje için geliştirdi. Kitabın görsel yerleşiminden harflerin seçimine 21 günde tasarlayıp baskıya hazır hale getirdi.
YILMAZ ÖZDİL'İN 'MUSTAFA KEMAL' KİTABI KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ'NDE?
Kırmızı Kedi Yayınevi, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı 'Mustafa Kemal' kitabının özel serisinin 2500 liraya satılacağını duyurdu.
Kırmızı Kedi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' kitabının satışının 23 Ocak'ta, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat olan 09.05'te yapılacağı belirtildi. Kitaptan yalnızca 1881 adet satılacak.
Kitabın özel seriden olduğu, elle ciltlendiği ve ‘özel' olduğuna vurgu yapılan paylaşım, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.
Birçok kullanıcı, yayınevinin Atatürk'ü ticaret için kullandığı eleştirisini yöneltti.
KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ'NİN SAHİBİ HALUK HEPKON KİMDİR?
Artan döviz kurlarından etkilenen sektörlerden biri de yayıncılık. Bu alandaki güncel durumu “Devletin şu anki duruma müdahale etmesi lazım. İnşaat sektörüne yapılan teşviklerin onda biri yayıncılık sektörüne yapılsa Türkiye daha farklı bir ülke olur” şeklinde yorumlayan Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon, ‘Mustafa Kemal’ kitabıyla da Türkiye’nin şimdiye kadarki baskı rekorunu kırmayı hedeflediklerini söyledi.
Kırmızı Kedi olarak Ekim ayında büyük bir projeleri olduğunu ifade eden Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon, “Yılmaz Özdil’in Mustafa Kemal’i anlattığı ‘Mustafa Kemal’ isimli kitabına hazırlanıyoruz. Bu Türkiye açısından bir rekor olacak çünkü 1 milyon 700 bine yakın baskı planlıyoruz. Türkiye’de şu ana kadar bu boyutta basılan ve dağıtılan kitap olmadı. Yani bir anlamda Türkiye’nin şimdiye kadarki baskı rekorunu kırmış olacağız. Bu bizim yayınevimiz için de çok özel bir kitap çünkü 10’uncu senemiz ve bininci kitabımız olacak. Ayrıca içinde bulunduğumuz dönemde Mustafa Kemal’in hem halka, çocuklara hem de yabancı dil çevirisi ile farklı kültürlere tanıtılmasını çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
“KÜÇÜK YAYINCILARI ZOR GÜNLER BEKLİYOR”
Yayıncılığı çok parlak bir sürecin beklemediğini ifade eden Hepkon konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye’ye gönderilen kağıt miktarında bir süredir zaten bir azalma mevcuttu. Bu durum kitap fiyatlarını yükselten bir faktör oldu. İkinci olarak, kâğıdın dünya çapında da zam görmesi tabii ki Türkiye’ye de yansımıştı. Bütün bu olumsuzluklar üzerine döviz kurunun bu rakamlara gelmesi olayı birçok yayıncı açısından içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Bu dönemde büyük projeleri olan yayınevleri özellikle Ekim ayında sıkıntı yaşamamak için kâğıdı önceden aldı ve bu durum piyasayı daha da daralttı. Önümüzdeki günlerde ne yazık ki küçük yayıncıları zor günler bekliyor. Parası olup kağıt için fahiş fiyatlar ödemeyi göze alan firmaların dahi kağıt bulamayacağı bir döneme giriyor gibiyiz”.
“Seka’nın özelleştirilmesi ve kağıdın Türkiye’de üretilemez hale gelmesi çok olumsuz bir unsur” diyen Hepkon, “Aslında bir dalga zaten başladı ama ben Ekim ayından sonra çok daha büyüyeceğini ve içinden çıkılamaz bir hale geleceğini düşünüyorum” dedi.
“TARIM VE EĞİTİM GİBİ KÜLTÜR ALANLARINA YATIRIM YAPMAZSANIZ BUNUN FATURASI ÇOK AĞIR OLUR”
Türkiye’de çok az miktarda kağıt üretildiğini ve onun da kitaba uygun olmadığını ifade eden Hepkon, “Kitap ve gazete için olan kağıtlar tamamen yurt dışından alınıyor. Sonuçta dünya üzerinde hiçbir gelişmiş ülke yok ki kâğıdını dışarıdan alsın. Yani her halükarda kağıdı bizim üretmemiz lazım. Çünkü basit bir ticari işlemden bahsetmiyoruz. Burada ticaret yapan diğer sektörleri kötülemiyorum ama kitap üretmek ve bir kültür politikasının olması bir ülke için çok önemli. İnşaat sektörü geri kalabilir veya daha az mücevherat üretebilir ve satabilirsiniz. Çünkü bunlar bir şekilde telafi edilebilir şeyler. Ama eğer tarıma ve eğitim gibi kültür alanlarına yatırım yapmazsanız bunun faturası çok ağır olur” şeklinde konuştu.
“ZATEN OKUMA ALIŞKANLIĞININ ÇOK YÜKSEK OLMADIĞI BİR ÜLKEDEYİZ”
Zamların yansımasıyla birlikte kitap fiyatlarının iki üç katına çıkacağını dile getiren Hepkon, “Zaten kitap okuma alışkanlığının çok yüksek olmadığı bir ülkedeyiz, bu durum okuma düzeyini çok düşürecektir. Yani bu meseleye ‘Yayıncılar da sonuçta ticari kuruluşlar, bir dönem de kar etmesinler canım’ diye bakamazsınız. Çünkü okumayan bir toplum, büyük felaketlere davetiye çıkarır” dedi.
“İNŞAAT SEKTÖRÜNE YAPILAN TEŞVİKLERİN ONDA BİRİ YAPILSA TÜRKİYE DAHA FARKLI BİR ÜLKE OLUR”
Artık gelinen noktada durumun sadece yayıncının fedakârlığıyla kurtarılamayacağını kaydeden Hepkon, “Burada aslında devletin buna müdahale etmesi lazım. Bu müdahalenin ilk ayağı, kendi kâğıdımızı üretir hale gelmek. Ama bunun da bugünden yarına sonuç vermesini beklemek çok gerçekçi olmaz. Çünkü fabrikanın kurulması, üretime başlaması uzun bir zaman alır. Burada devletin yayıncılara yönelik bir takım teşvikler yapması lazım. Kağıt alımındaki Katma Değer Vergisi’nin (KDV) veya kitap sektöründeki diğer vergilerin düşürülmesi gibi. İnşaat sektörüne yapılan teşviklerin onda biri yayıncılık sektörüne yapılsa Türkiye daha farklı bir ülke olur” diye konuştu.
“DEPOMUZDA ŞU ANDA 20 MİLYONA YAKIN KİTAP VAR”
Türkiye’nin şu anda en büyük kitap deposu olan Arasta Bilgi Teknolojileri’nin deposu hakkında da bilgi veren Hepkon,”Burası 5 katlı ve yaklaşık 40 bin metrekare. Depomuzda şu anda 20 milyona yakın kitap var ve 400’ün üzerinde insan çalışıyor. Ayrı türlerdeki 200 bin kitabı okurlarımıza ulaştırabiliyoruz. Yaklaşık 4 bin yayınevinin kitabı var ve bunları Anadolu’daki 6 bin tane noktaya iletebiliyoruz. Aynı zamanda Babil ve Odakitap gibi internet sitelerinin depoları da burada bulunuyor” dedi.