ATM'ler bu yüzden bozuluyormuş! Banka müdürü o sırrı verdi

FİBA Bank Genel Müdürü Ömer Mert, bugün katıldığı bir canlı yayında Türkiye'deki enflasyonun geldiği noktayı en iyi şekilde özetledi. Mert, ATM'lerin her gün para saymaktan bozulmasından şikayet etti ve 200 TL'den daha büyük banknotlara ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Ömer Mert'in verdiği çarpıcı bir örnek daha vardı: "Ev alımı-satımı olduğunda şubelerde gün boyunca para sayılıyor."

ATM'ler bu yüzden bozuluyormuş! Banka müdürü o sırrı verdi

"Daha büyük banknotlara ihtiyaç var, ATM'ler para saymaktan bozuluyor" diyor Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert katıldığı Bloomberg HT programında, bankacılık sektörünün nakit işlemlerindeki zorluklara dikkat çekerek, daha fazla banknotun acil bir gereklilik olduğunu belirtti. Mert, özellikle enflasyonun bir sonucu olarak 200 TL'lik en büyük banknotun artık yeterli olmadığını söyledi.



Mert, şubelerde ve ATM'lerde operasyonel yükün arttığını ve büyük nakit işlemlerinin bankacılık sisteminde önemli sorunlar yarattığını söyledi.

"ATM'LER PARA SAYMAKTAN BOZULUYOR"

Ömer Mert, ATM'lerin çok fazla nakit işlemi yapmak zorunda kaldığını ve bunun cihazların çalışmasını olumsuz etkilediğini söyledi. %100 daha büyük banknotlara ihtiyaç var. Mert, ATM cihazlarının para saymaktan bozulmaya başladığını ve artık bazı banknotları yerleştiremediğini söyledi. Ayrıca şubelerde müşterilerin para işlemlerinde büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi. Sonuç olarak, müşterileri ATM'lere yönlendirdiklerini, ancak bu çözümün başka sorunlara yol açtığını söyledi.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT