Ayran Aşı Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?
Ayran Aşı Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ayran Aşı Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Bugün sizlerle Ayran Aşı Çorbası nasıl hazırlanır, Ayran Aşı Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Ayran Aşı Çorbası
Ayran Aşı Çorbası için Malzemeler:
1bardak haşlanmış buğday, 2kase yoğurt, ½ demet dereotu, tuz, su
Ayran Aşı Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Buğdayı akşamdan ıslatın ertesi gün bol suda iyice haşlayın. Suyu koyulaşacaktır. Yoğurda ½ bardak kadar su koyup yumuşatın. Haşlanan buğdayın altını kapatıp yoğurt ile karıştırın. Tuzunu ilave edin. Ilınınca buzdolabında bekletin, servise sunarken üzerine dereotu serpin. Soğuk olarak servise sunulur.
Yemek Tarifleri