Bademli Çorba tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bademli Çorba Nasıl Yapılır?
Bademli Çorba nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Çorba Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Bademli Çorba nasıl hazırlanır, Bademli Çorba yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bademli Çorba
Bademli Çorba için Malzemeler:
4kaşık zeytinyağı 1dilim bayat ekmek 4dilim kızarmış ekmek 150gr iç badem 2diş sarımsak 2damla sirke tuz
Bademli Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bademleri 2dk kaynar su içinde tutup süzün kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün. Hazırladığınız bu malzemeyi bir tencereye aktarıp dört bardak su ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbayı ocaktan indirip sirke damlatın ve sıcak olarak servise sunun.