Bademli Tatlı Tarifi | Nasıl Yapılır?
Bademli tatlının yapılışıÖncelikle kullanacak olduğunuz unu eleyin.Bir tencerede 3 su bardağı sütü kaynatın.Sütün içine önce 125 gram margarini sonrada yarım çay kaşığı tuz ve elemiş olduğunuz unu ilave edip karıştırmaya başlayın.
Bademli tatlı için malzemeler
Hamuru için gerekli olan malzemeler:
• 3 su bardağı süt,
• 125 gram margarin,
• 2,5 su bardağı un,
• Yarım çay kaşığı tuz,
• 150 gram badem,
• 2 adet yumurta.
Şerbeti için gerekli olan malzemeler:
• 3,5 su bardağı toz şeker,
• 3 su bardağı su,
• 1 çorba kaşığı limon suyu.
Hamuru kızartmak için gerekli olan malzeme:
• 3,5 su bardağı sıvı yağ.
Bademli tatlının yapılışı
Öncelikle kullanacak olduğunuz unu eleyin.
Bir tencerede 3 su bardağı sütü kaynatın.
Sütün içine önce 125 gram margarini sonrada yarım çay kaşığı tuz ve elemiş olduğunuz unu ilave edip karıştırmaya başlayın.
Yaklaşıl olarak 8-10 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Daha sonra kıllanacağınız 150 gram bademin kabuklarını soyun.
Kabuğu soyulmuş olan bademleri çok ince olmayacak şekilde robottan geçirin.
Bu sırada ocaktan almış olduğunuz hamur ılımış olacaktır.
Hala sıcak ise ılımasını bekleyin.
Hamur ılıdıktan sonra bademleri içine katın. 2 adet yumurtayı da kırıp hamuru iyice yoğurun.
Yoğrulmuş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verin.
Bu arada hamuru kızartmak için ihtiyacınız olan 3,5 su bardağı sıvıyağını tencereye koyun.
Yağ ılıdıktan sonra hamuru yağın içine atın.
Hamurlar pembeleşinceye kadar kızartın.
Hamurlar kızardıktan sonra şerbeti hazırlamaya başlayın.
3,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon suyunu yaklaşıkolarak 25-30 dakika kadar kaynatın.
Şerbeti ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Şerbet soğuduktan sonra kızarmış olan hamurları soğuk olan şerbetin içine atın ve yaklaşık olarak 6-7 dakika beklettikten sonra hamurları şerbetin içinden çıkarın. Şerbetini çekmiş olan bademli tatlınızı servis tabağına alın. Tatlınız hazır. Afiyet olsun…