Barış Pehlivan kimdir? Nereli ve kaç yaşında?
Barış Pehlivan kimdir? Hakkında çıkan son dakika gelişmesinin ardından birçok kişi Barış Pehlivan hakkında internette arama yapmaya başladı. Pehlivan hakkında çıkan haberler sonrası merak ediliyor. Peki Barış Pehlivan kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar.
Barış Pehlivan kimdir? Hakkında çıkan flaş haber sonrası birçok kişi Barış Pehlivan ile ilgili internette arama yapıyor. Peki Barış Pehlivan kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Ayrıntılar haberimizde.
BARIŞ PEHLİVAN KİMDİR?
BARIŞ PEHLİVAN KİMDİR?
Barış Pehlivan 10 Temmuz 1983 yılında İstanbul'da doğmuştur.
Barış Pehlivan, gazeteci ve yazardır. İstanbul üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olmuştur. 2004 yılında Leman Dergi Grubuna bağlı kültür sanat dergisi Kaçak Yayında muhabirlik yapmıştır.
2005-2010 yılları arasında CNN Türk için hazırladığı Oradaydım belgeselinde Türkiye'nin yakın tarihine yansıyan olayları tanıkları ile birlikte ekrana taşıdı.
14 Şubat 2011 yılında gözaltına alınarak Odatv Davası kapsamında Silivri Cezaevinde 19 ay tutuklu kalmasının ardından 14 Eylül 2012 yılında görülen duruşmada tahliye edildi.
Barış Pehlivan, Sızıntı: Wikileaks'te Ünlü Türkler kitabını Barış Terkoğlu ile birlikte yazmıştır.
ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu şehidi deşifre ettikleri sebebiyle bugün ifadeye çağrılmıştı. Pehlivan, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'İstihbarat faaliyetine ilişkin bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'İstihbarat faaliyetine ilişkin bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan tutuklanan Oda TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, cezaevine gönderildi.
Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberin sahibi Hülya Kılınç geçtiğimiz günlerde, 'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı' haberinde MİT mensubu şehidi deşifre ettikleri sebebiyle tutuklanmıştı.
Konuyla ilgili ifade veren gazeteci Hülya Kılınç, olayla ilgili Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın da adını vererek "Ben bu haberi Barış Pehlivan'a gönderdim. Kendisini 2 yıldır tanıyorum. Diğer şüpheli Barış Terkoğlu'nu tanımam. Kendisi ile telefonda dahi görüşmüşlüğümüz yoktur" demişti.
Bu ifade sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edildi. Başsavcılık Pehlivan'ı ifadeye çağırmıştı. 6 Mart Cuma günü sabah saatlerinde HDP Milletvekili Ahmet Şık ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Pehlivan'ın savcılık sorgusu sabah saat 10:00'da başlamıştı. 13:00'a kadar süren sorguyu İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yakup Ali Kahveci gerçekleştirmişti.
Daha sonra Pehlivan tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Hâkimlikte sorgusu gerçekleştirilen Oda TV Genel Yayın Yönetmeni 'İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Şehit MİT mensubunun cenaze töreni haberine ilişkin "İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan yargılanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in de aralarında bulunduğu 8 sanıklı davada, sanıklar savunmalarını yapmıştı.
Duruşmada, gazeteciler Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser için tahliye kararı verilmişti.
MİT MENSUPLARININ İFŞA EDİLMESİ DAVASINDA KARAR
MİT mensuplarının ifşa edilmesi ile ilgili davada karar açıklandı.
Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 1'i firari 8 sanığın yargılanıyordu. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar ve avukatlarının esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarının alınmasının ardından dosyanın karara bağlanması için ara verildi.
Aranın ardından hükmünü açıklayan mahkeme heyeti, sanık Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci'nin tüm suçlardan beraatine karar verdi. Heyet, hakkında beraat kararı verilen Barış Terkoğlu'nun hapiste bir süre tutuklu kaldığı için tazminat talebinde bulunabileceği hatırlatması yaptı ve hakkındaki adli kontrol hükmünün kaldırılmasına da hükmetti.
Diğer sanıklar Yeni Yaşam Gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Aydın Keser ile gazetenin genel yayın yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan 4 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptıran heyet, sanıkların üzerilerine atılı suçu birden fazla kişiye karşı tek bir fiille zincirleme olarak işledikleri gerekçesiyle cezayı 5 yıl 7 ay 15'er güne çıkardı. Sanıkların yargılama sürecinde davranışlarını lehlerine takdiri indirim nedeni kabul eden mahkeme heyeti, cezayı 4 yıl 8 ay 7'şer güne indirdi.
Odatv Genel Yayın Yönetmeni sanık Barış Pehlivan ve gazeteci Hülya Kılınç'ı da aynı suçtan 4 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptıran heyet, sanıkların yargılama sürecindeki davranışları lehlerine indirim sebebi kabul ederek, cezayı 3 yıl 9'ar aya düşürdü.
Bütün sanıkların "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama" suçundan ayrı ayrı beraatine hükmeden mahkeme heyeti, tutuklu kaldıkları süre ve aldıkları cezayı göz önüne alarak sanıklar Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç'ın tahliyelerini kararlaştırdı.
Bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmeden heyet, savunması alınamayan Birgün Gazetesi yazarı firari sanık Erk Acarer'in dosyasının ayrılmasına karar verdi.
Karar sonrası CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, basın açıklaması yaparak, "Gazetecilik yargılanıyor. İnsanlar gazetecilik suçu yüzünden uzun süre tutuklu kalabiliyor ve daha sonra ceza alıp hükümle birlikte tahliye edilince biz de aslında ağlamamız gereken duruma insani gerekçelerle sevinir hale geldik." dedi.