Bayramda trafik nasıl olur | Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019

Ramazan Bayramı tatili için ideal yola çıkma saatini merak eden kullanıcılar çoktan araşırmalara başladı. Sizin için geçen seneki verilere göre bu sene bayramda trafik nasıl olur haberimizde derledik. Peki bayram tatilinde hangi gün yola çıkılmalıdır? İşte Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019 veri tahminleri...

Bayramda trafik nasıl olur | Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019

Bayramda tatil yapacak ya da memleketine gidecek olan yolcular çoktan araştırmalara başladı bile. Peki bayramda trafik nasıl olur, Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019 tahmini verileri neler?

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından vatandaşlar tatil planlarını yaptılar. Bayramda yola çıkacak olanlar için Yandex Navigasyon geçtiğimiz yılın bayram tatili verilerine dayanarak yaptığı analizde, trafikte en çok bekleme yaşanan noktalar ve trafikteki bekleme zaman artışları ortaya çıkardı. Peki, bayram trafiği ne zaman başlar? Bayram tatilinde hangi gün yola çıkılmalıdır? İşte detaylar...

BAYRAMDA TRAFİK NASIL OLUR 2019

2019 Ramazan Bayramı, köprü izin durumunda 6 günlük bir tatili beraberinde getiriyor. Tatil planları şimdiden başladı. Özellikle büyük şehirlerde yaşanacak olan dönüş trafiği büyük bir sorun.

Türkiye’deki araç sayısı 2019 yılı itibariyle 22 milyonun üzerinde. Büyük şehirlerdeki nufüs yoğunluğunu da hesaba katarsak bu yılda bayramda trafiğin artması oldukça normal. Memleketinize yada tatil beldelerine giderken bayram süresi esnasında trafik ile karşılaşmasanız bile özelikle İstanbul-İzmir, İstanbul-Ankara, İzmir-Manisa, Ankara-İzmir gibi güzergahlarda gidiş ve dönüş yolunda trafiğe takılmanız çok olası. 

Bayramda trafik nasıl olur | Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019

RAMAZAN BAYRAMI'NDA NE ZAMAN YOLA ÇIKILIR 2019

Bayramda trafik nasıl olur, Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019 tahmini verileri neler? Bayram öncesi trafiğe çıkacakların trafikten minimum etkilenmek için 31 Mayıs Cuma günü öğleden önce yada 1 Haziran Cumartesi öğleden sonra yola çıkmalısınız. 

2018 Kurban bayramı trafiği datasına bakarsak özellikle İstanbul’dan yola çıkan sürücülerin Cuma öğleden sonrayı Anadolu Yakası yönünün tercih ettiği analiz edilmiştir. Trafik yoğunluk oranlarına bakarsak O-4 Karayolu ve D-100 karayolu İstanbul’dan Adapazarı gişelere kadar fazlasıyla trafik yoğunluğuna sahip. Çıktığını saaate bağlı olarak gidiş süresi 4 saati aşabiliyor. Genelde Cuma öğlenden sonra başlayan trafik Cumartesi öğleden sonra bi nebze olsun hafifliyor. 

2019 Ramazan bayramında tatile çıkacakların 31 Mayıs günü yola çıkması bekleniyor. Yola çıkmadan önce mutlaka trafik uygulamalarına bakmanızda fayda var. İstanbul çıkışı için Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Çevre Otoyolu ve Avrasya Tüneli alternatif kaçış rotaları arasında. Tatilin ilk günü ve son günü 14.00-18.00 saatleri arası trafiğin en yoğun olduğu saatler. Bayram trafiğine takılmak istemiyorsanız bu saatlere denk düşmemeye çalışın. Saat 16.00’dan sonra Bayram trafiği oranı %150’nin üzerinde artış gösteriyor. Gece de bitmek bilmeyen trafik oranı sebebiyle İstanbul’dan Kocaeline gitmek 5 saati bulabiliyor. 

Bayram yolculuğuna çıkmadan önce mola vereceğiniz dinlenme tesislerini BenzinLitre ile filtreleyebilir, dilediğiniz dinlenme tesisine yol tarifi alabilirsiniz. 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından vatandaşlar tatil planlarını yaptılar. Bayramda yola çıkacak olanlar için Yandex Navigasyon geçtiğimiz yılın bayram tatili verilerine dayanarak yaptığı analizde, trafikte en çok bekleme yaşanan noktalar ve trafikteki bekleme zaman artışları ortaya çıkardı. Peki, bayram trafiği ne zaman başlar? Bayram tatilinde hangi gün yola çıkılmalıdır? İşte detaylar...

BAYRAM TATİLİNDE HANGİ GÜN YOLA ÇIKILMALIDIR?

Bayramda trafik nasıl olur | Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019

Bayramda trafik nasıl olur, Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019 tahmini verileri neler? Yandex Navigasyon tarafından geçen yılın bayram tatili verilerine dayanarak yapılan analizde, trafikte en çok bekleme yaşanan noktalar ve trafikteki bekleme zaman artışları ortaya çıkarıldı. Analize göre bayram tatili için seyahat planı yapan İstanbulluların trafikten en az etkilenmeleri için 31 Mayıs Cuma öğleden önce ya da 1 Haziran Cumartesi öğleden sonra yola çıkmaları gerekiyor.

Türkiye'nin popüler navigasyon uygulamalarından Yandex Navigasyon, bayram tatilini değerlendirmek amacıyla yola çıkacak kullanıcıları için rehber niteliğinde bir analiz çalışması yaptı. Bayramda sevdiklerini ziyaret etmek isteyenler veya 9 günlük tatili şehir dışında geçirecekler, Yandex Navigasyon'un çıkardığı bayram trafiği analizinden yararlanarak trafik yoğunluğundan en az etkilenmenin ipuçlarını öğrenebilecek. Yandex, geçen yıl da 9 gün olan Kurban Bayramı tatilinin trafik verilerini ele alarak, İstanbul'dan çıkışta ve sonrasında trafikte en çok beklemenin yaşandığı noktaları ve trafikteki bekleme zaman artışlarını derledi.

BAYRAM TRAFİĞİ NE ZAMAN BAŞLAR? O GÜNLERE DİKKAT!

İstanbul'dan tatil için en çok yola çıkılacak günün bayramdan önceki 31 Mayıs Cuma günü akşam ve 1 Haziran Cumartesi günü sabah saatleri olması bekleniyor. Yola çıkacak kullanıcıların 31 Mayıs Cuma günü öğleden önce veya 1 Haziran Cumartesi öğleden sonra hareket etmeleri trafik açısından en doğru çözüm olarak gözüküyor.

Yandex, İstanbul'dan sonra trafiğin en çok arttığı rotaları da mercek altına aldı. Buna göre geçen bayramda, TEM üzerinden Gebze-Kocaeli-Düzce-Bolu-Çerkeş hattında trafiğin Cuma günü başlayarak Cumartesi günü öğlene kadar devam ettiği ortaya çıktı.

Cuma günü yola çıkanları bekleyen tahmini yol durumu

Geçen yıl Kurban Bayramı'nın başladığı hafta sonu gerçekleşen verileri dikkate alan Yandex Navigasyon, günlere göre yol durumunu ve yolculuk sürelerindeki artışları belirlerdi. 31 Mayıs Cuma günü sabah saatlerinden aynı gün iş çıkışına kadar İstanbul'dan hareket eden kullanıcıları şöyle bir trafik manzarası bekliyor:

TEM Ümraniye'den Dilovası'na kadar olan yoğunluk geçen yıl Cuma sabah 10.00'da başlayarak Cumartesi 09.00'a kadar devam etti. Yolculuk süresi normal bir zamanda 35 dakika iken bu ortalama yüzde 103 artarak 71 dakikaya yükseldi.

TEM'den devam edenleri Düzce-Bolu arasında muhtemel bir yoğunluk bekliyor olacak. Burada da yolculuk süresi geçen yıl, 31 dakikadan ortalama yüzde 97 artarak 61 dakikaya çıkmıştı.

D-100'de ise Gebze'den sonra İzmit'e kadar, Cuma saat 14.00'ten itibaren normalde 37 dakika süren yol, ortalama yüzde 65 artarak 61 dakikaya çıktı. Yoğunluk Pazar günü 02.00'ye kadar devam etti.

Bayramda trafik nasıl olur | Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019

Cuma akşamı ve Cumartesi sabahı arasında yola çıkanları bekleyen tahmini yol durumu

Bayramda trafik nasıl olur, Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019 tahmini verileri neler? Geçen yıl Kurban Bayramı tatilinin başladığı hafta sonu Cuma akşamı 18.00 sonrası TEM üzerinde yaşanan tıkanıklık, Sapanca'ya kadar 2,5 saat sürdü. Normal bir günde bu yol 60 dakikada katediliyordu. Bu güzergah yüzde 150 artış ile ortalama yolculuk süresinin en çok arttığı ikinci kesim oldu.

D-100 Karayolu'ndan devam edenler ise Gebze'den İzmit'e kadar 35 dakikada gidecekleri yolu yüzde 71 oranında artışla 60 dakikada tamamlayabildi.

Cuma akşamı 21.30 sonrası yola çıkanlar, Cumartesi sabahına kadar Gerede'ye 7 saatte varabildi. Bu sürenin 4,5 saati Dilovası-Bolu arasında geçerken, Ümraniye-Dilovası ve Bolu-Gerede arasındaki artışlar ise yüzde 180'i bularak uzun kuyruklara neden oldu. En büyük artışın olduğu bölgede normal bir günde bu süre 3 saat 15 dakika oluyordu.

Cumartesi sabahtan Pazar gecesine kadar olan aralıkta yola çıkanları bekleyen tahmini yol durumu

Geçen Kurban Bayramı'nın başladığı hafta sonunda Cumartesi sabahtan Pazar gecesine kadar Ümraniye ile Dilovası arasında bir tıkanıklığa rastlanmadı. Fakat yine 2018 verilerine göre Sapanca'dan Düzce'ye kadar olan hatta yoğunluk yaşanma ihtimali yüksek gözüküyor. Bu hatta 2 saatlik yolun 3 saate çıktığı kaydedildi. Sonrasında Bolu'ya kadar rahatlama yaşandı. Fakat Bolu ve Gerede arasında yine tıkanıklık kendini gösterdi. Söz konusu hatta normalde 35 dakika olan ortalama yolculuk süresi yüzde 129 artarak 80 dakikaya çıktı.

D-100 kullanımında ise Gebze'den Hendek'e kadar 1 saatlik yol yüzde 100 artışla, 2 saati buldu. Bu yoğunluk, Cuma sabahı 14.00'te Gebze'den başladı. İzmit sonrasında ise Cumartesi sabahı 04.00'te kendini gösterdi. Her iki yoldaki yoğunluk Pazar günü 02.00'ye kadar devam etti.

İSTANBUL'DAN İZMİR'E GİDERKEN HANGİ BÖLGELER TIKANIYOR?

Bayramda trafik nasıl olur | Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019

Bayramda trafik nasıl olur, Ramazan Bayramı İstanbul trafik 2019 tahmini verileri neler? Bayram tatili yolculuğunda, İstanbul-İzmir arası ya da çevre illere seyahat edecek sürücüleri Bursa-Susurluk ve Akhisar-Manisa arasında trafik yoğunluğu ihtimali bekliyor. Geçen yıl Kurban Bayramı tatilinin başladığı hafta sonunda Bursa-Susurluk arasındaki trafik yoğunluğu, Cumartesi günü sabah 6.00'da başlayarak aynı gün akşam 17.00'ye kadar devam etti. Bu hattaki yoğunluk nedeniyle, normalde 66 dakika olan yolculuk süresi yüzde 59 artarak 105 dakikaya çıktı. Rotanın devamında Manisa-Akhisar arasında ise Cumartesi sabahı 7.00'de başlayan trafik aynı gün akşam 18.00'e kadar kendini hissettirdi. Yoğunluk süresince normalde 36 dakika olan yolculuk süresi yüzde 31 artarak 47 dakikaya ulaştı.

KARADENİZ BÖLGESİ'NDE YOĞUNLUK YAŞANAN ROTALAR

Bayram tatili süresince trafikte yoğun artışın olduğu Karadeniz Bölgesi'ndeki güzergâhlar ise Osmancık-Çorum arası ile Samsun-Ordu arasındaki Çarşamba-Fatsa hattı olarak belirlendi. Osmancık-Çorum arasındaki trafik 2018'deki Kurban Bayramı'nın başladığı hafta sonunda Pazar günü sabah 6.00'da başlayarak aynı gün gece 22.00'ye kadar devam etti. Yoğunluk toplamda 16 saat sürdü. Normalde 36 dakika olan sürüş süresi yüzde 72 artarak 62 dakika oldu.

Samsun-Ordu karayolunun Çarşamba-Fatsa arasındaki bölümünde trafik yoğunluğu Cumartesi günü sabah 9.00'da başlayarak akşam 23.00'e kadar devam etti. Bu bölgede trafik Pazar günü 12.00'de tekrar başladı ve akşam 22.00'ye kadar sürdü. Trafik süresince normalde 30 dakika olan sürüş süresi, ortalama yüzde 85 artarak 56 dakika oldu.

BAYRAM NE ZAMAN

Ramazan ayı geldi ve inananlar oruç ibadetlerini gerçekleştiriyor. Mübarek ayın ardından Ramazan Bayramı kutlanacak. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü belirtildi. Böylece Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkmış oldu.

Ramazan ayının sonuna yaklaşırken vatandaşlar bayram tatili ne zaman, kaç gün tatil olacak merak ediyor. Ramazan’ın bitmesiyle Müslümanlar Ramazan Bayramı'nı kutlayacak. Tatile çıkacakların beklediği haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin dokuz gün olacağı belirtti. Peki 2019'da bayram ne zaman?

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU

Açıklamada yer alan, Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00'te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür. İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir.”

ORUCUN SON GÜNÜ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı takvim bilgilerine göre ramazan ayı, 3 Haziran 2019 günü arefe gününde tutulacak olan oruçla son bulacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00’te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecek. Cumhurbaşkanlığı’nın yayınladığı kararname ile 7 Haziran 2019 Cuma, 8 Haziran 2019 Cumartesi ve 9 Haziran 2019 Pazar günleri de bayram tatiline dahil edilecek.

KAÇ GÜN TATİL YAPACAĞIZ?

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00’te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür. İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡