Bergüzar Çorba tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bergüzar Çorba Nasıl Yapılır?
Bergüzar Çorba nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bergüzar Çorba Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Bulgur Çorbası nasıl hazırlanır, Bulgur Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bergüzar Çorba
Bergüzar Çorba için Malzemeler:
7bardak su, 1bardak nohut, 1bardak yeşil mercimek, 1çay bardağı arpa şehriye, 2adet domates, 2adet yeşilbiber, 3diş sarımsak, ½ fincan sıvıyağ, 2kaşık nar ekşisi, tuz
Bergüzar Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Nohudu geceden mercimeği gündüz ıslatın. Sonra nohudu haşlayıp süzün. Domates ve biberi doğrayın. Bir tencere içinde mercimeği 7bardak su ile haşlamaya başlayın. Yumuşadığı vakit nohudu ve sebzeleri ilave edin 10dk kaynatıp şehriyeyi katın ocağın altını kısın. Ayrı bir tavada sıvıyağı kızdırın. Sarımsakları örseleyin ardından nar ekşisini katın. 3dk kısık ateşte pişirin. Bu sosu çorbaya katın 5dk daha kaynatın. Sıcak olarak servis edilir.