Beylerbeyi Sarayı'nda flaş görüşme! TEOG kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı'nda Başbakan Binali Yıldırım ile görüşüyor.

Beylerbeyi Sarayı'nda flaş görüşme! TEOG kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı Beylerbeyi Sarayı'nda kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam katıldığı bir televizyon programında TEOG'un kaldırılması gerektiğini söylemiş, bu konuyu Başbakan Yıldırım'la görüşeceğini dile getirmişti.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı’nda Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti. İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15.00 sıralarında Kıskılı’daki konutundan çıkarak Beylerbeyi Sarayı'na geldi.

Vahdettin Köşkü’nde Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüşmesi sona eren Başbakan Yıldırım da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından buraya geldi. Görüşmede TEOG ve Kuzey Irak referandumunun ele alınacağı kaydedildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BAKANLA GÖRÜŞTÜ

Bu arada Başbakan Binali Yıldırım'ın görüşme öncesi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan TEOG konusunda telefonla bilgi aldığı öğrenildi. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayınında yaptığı açıklamada, TEOG sınavının kaldırılması gerektiğini söylemişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım.

Biz TEOG'la mı geldik Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün.

Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin."

teog kalkıyor mu?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş TEOG ile ilgili flaş açıklamalar yapmıştı.

BEN TEOG OLAYINI İSTEMİYORUM  

Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. TEOG kaldırılamalı. Biz TEOG ile mi geldik? Gelirsin puanınla girmen gereken yere girersin. Bindirilmiş kıtalara dönüyoruz olmaz.

TEOG SINAVI NEDİR

Daha önce SBS adı altında yapılan sınav, sistem olarak bir takım değişiklikler ile,Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ismi verilen kısa adıyla TEOG olarak uygulanmaktadır.

Bu yeni sistemin asıl amacı, öğrencinin başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. SBS'ye göre en temel farklılık bu yönde olmuştur.

Buna göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) şu şekilde belirlenecek, Merkezi Yazılı Sınavlar (tabii ki kısaltması, MYS) ve Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile birlikte öğrencinin yerleştirme puanıyla ortaya çıkacak. Detayı aşağıda anlatılacak.

TEOG hangi derslerden uygulanıyor?

Sınavlara farklı bir formatta devam ediliyor. Şöyle ki, 2013-2014 eğitim yılından itibaren, sadece 8. sınıflar 6 temel dersten merkezi bir sınava tabi tutuluyor. Bu temel dersler Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil. Öğrenciler kendi okulların sınava giriyor ancak öğretmenler çalıştıkları okuldan farklı okullarda sınava giriyorlar.

TEOG sınavı ne zaman uygulanıyor?

1. Dönem sınavları Kasım'ın son haftası, 2. dönem sınavları ise Nisan'ın son haftası yapılmaktadır.

Bu sınava giremeyenler Aralık'ta ve mayıs'ta mazeret sınavlarına giriyorlar. SBS'de mazeret sınavı yoktu. TEOG'daki farklardan birisi de bu. Mazeret sınavları gerçekleştiği için artık herkes sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. MEB'in yaptığı açıklamaya göre sınav sonuçları Ocak ve haziran aylarında e okul sisteminden bildirilmektedir.

TEOG sistemi ile ilgili detaylı bilgi

TEOG modelinde, iki yazılısı olan derslerin birinci yazılısı, üç yazılısı olan derslerin ikinci yazılısı merkezi sistemde yapılacak. Sınav soruları, SBS'ye paralel olarak öğrencilerin kazanımlarını dikkate alarak yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme ve benzeri yeterlilikleri ölçecek nitelikte hazırlanmış.

Sorular 4 şıklı ve yanlış cevaplar doğruları götürmüyor.

Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili şöyle bir durum var ; eğer öğrenci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf ise alternatif sorular soruluyor.

Sınav sorularının orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerebileceği söyleniyor.

Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) Nasıl Hesaplanacak ?

Biraz önce kısaca YEP'in nasıl hesaplanacağından bahsetmiştik. Şimdi bunu biraz açabiliriz.

Yılsonu Başarı Puanı (YBP)

6, 7 ve 8. sınıflarda, öğrencinin derslerden aldığı yılsonu puanlarının haftalık ders saati ile çarpılarak elde edilen toplam puan toplamının, haftalık ders saati toplamına bölümü ile hesaplanan puandır. Biraz karışık oldu sanırım. Daha basitçe yılsonu notları, o dersin haftalık ders saatiyle çarpılacak ve bu yılsonu puanları, haftalık toplam ders saatine bölünecek ve Yılsonu Başarı Puanı (YBP)elde edilecek.

Puanlama 100 üzerinden yapılacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡