Bolognese Soslu Makarna tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Bolognese Soslu Makarna nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bolognese Soslu Makarna Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Bolognese Soslu Makarna nasıl hazırlanır, Bolognese Soslu Makarna yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bolognese Soslu Makarna için Malzemeler:
1 adet orta boy havuç 1 adet kereviz sapı 1 adet orta boy kuru soğan 1,5 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası Tuz Karabiber 2 adet defne yaprağı 1 su bardağı kırmızı şarap 2 çorba kaşığı zeytin yağ 300 gr kıyma
Bolognese Soslu Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Havuç, kuru soğan ve kereviz sapını rondoda ince kıyın. Tencereye zeytin yağını koyup kıydığınız karışımı yaklaşık 3 dk. sote edin. Kıyma ve salçaları ekleyerek bir süre daha sote edin. Karışıma şarabı, dilediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Üzerine defne yapraklarını ekleyin ve yaklaşık 40 dk pişirin. (Şarap yerine suda ekleyebilirsiniz). Pişirme sırasında suyunu çekerese azar azar su ekleyiniz. Tercih ettiğiniz bir makarnanın 1 paketini haşlayın. Sosu üzerine ekleyin. Dilerseniz üzerine biraz parmesan peynir rendeleyerek servis edebilirsiniz.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!