Bolonez Soslu Spagetti tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bolonez Soslu Spagetti Nasıl Yapılır?

Bolonez Soslu Spagetti nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bolonez Soslu Spagetti Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bolonez Soslu Spagetti tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bolonez Soslu Spagetti Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Bolonez Soslu Spagetti nasıl hazırlanır, Bolonez Soslu Spagetti yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Bolonez Soslu Spagetti için Malzemeler:

1 paket spagetti 300  gr kıyma 1 adet soğan 2diş sarımsak 1 adet küçük kereviz 1 adet havuç 3 adet domates 1 kaşık salça 5 kaşık zeytinyağı 1çay kaşığı kuru fesleğen 1 adet kesme şeker 1 bardak rendelenmiş eski kaşar peyniri karabiber tuz

Bolonez Soslu Spagetti Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Makarnayı usulüne göre haşlarken bir yandan da sosu hazırlayın: zeytinyağını kızdırıp kıyılmış soğan ile beraber kıymayı kavurun. Kıymanın rengi dönünce buraya kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç, rendelenmiş kereviz katıp karıştıra karıştıra 5dk daha kavurun. Salçasını karıştırıp, baharatını ekleyin. Makarnanın suyundan 1 bardak ayırıp buraya katın. Kesme şekeri de ekledikten sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sosun kıvamı geldiğinde bunu makarnaya karıştırın. Peyniri de üzerlerine serptikten sonra sıcak olarak servise sunun.

Bolonyes soslu spagetti 2. tarifi

Bolonyes soslu spagetti için Malzemeler:

6 kişi için 500  gr spagetti 250  gr sığır kıyması 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz 1 diş ince kıyılmış sarımsak az tuz 1 tutam karabiber 1 yaprak defne 2 çorba kaşığı salça 5 su bardağı su bir avuç rende gravyer peyniri 2 çorba kaşığı tereyağı az adaçayı

Bolonyes soslu spagetti Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyun. Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz, karabiber ve defneyi de ilave edin 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ilave ederek ağır ağır kaynatıp 1.5-2 saat pişirin. İhtiyaç olursa kaynar su ilave edilebilir. Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat edin. Spagettiyi bol kaynar tuzlu suda 9 dakika haşlayıp süzün. Üzerine yapışmaması için biraz sıcak su dökün. Bir tencereye adaçayı ve tereyağını kızdırın, spagettiyi ekleyin. İki çatalla bir kere karıştırıp yanında ayrı olarak bolonyez kıyması ve peynir ile servis edin.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-8.jpgtarifi-5.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡