Bolu Tarhana Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bolu Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
Bolu Tarhana Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bolu Tarhana Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Bolu Tarhana Çorbası nasıl hazırlanır, Bolu Tarhana Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bolu Tarhana Çorbası
Bolu Tarhana Çorbası için Malzemeler:
100 gr yağsız kıyma 150 gr köy tarhanası 1 adet iri domates 1 çorba kaşığı tereyağ 2 kg et suyu veya su tuz
Bolu Tarhana Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.