YUMURTA
Yumurtalar, yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Bir yumurtanın proteininin yarısından fazlası ve B2 vitamini sarısından daha az miktarda yağ içeren yumurta beyazında bulunur. Yumurta selenyum, D vitamini, B6, B12 ve çinko, demir ve bakır gibi mineraller açısından zengin kaynaklar barındırır. Yumurta sarısı, beyazından daha fazla kalori ve yağ içerir. Yağda çözünen A, D, E ve K vitaminleri ve hollandaise veya mayonez gibi tariflerde emülsifikasyon sağlayan bir besindir. Beyin ve hafızanın dostu olan yumurtayı dilerseniz her sabah tüketebilirsiniz. B12 Vitamini ayrıca beyin kimyasallarının sentezlenmesinde ve beyindeki şeker seviyelerinin düzenlenmesinde rol oynar.
Bazı yumurta markaları, tavukların neyle beslendiğine bağlı olarak artık omega-3 yağ asitleri içeriyor. Yumurtalar, vücudumuzda sentezleyemediğimiz ve beslenme yoluyla almamız gereken dokuz temel amino asidin tümünü içerdikleri için 'tam' bir protein kaynağı olarak kabul edilir.
Bir orta boy yumurta (haşlanmış) şunları içerir:
- 84 kalori
- 8.3g protein
- 5.7g yağ
- 1.6g doymuş yağ