KİRAZ: Düşük glisemik indeksi 22 olan kirazlar C vitamini, antioksidanlar, demir, beta karoten, potasyum, folat, magnezyum ve lif açısından zengin bir meyvedir. Diyabeti bulunan hastalar için oldukça iyi olan kiraz, antosiyaninlerle doludur. Diyabette kan şekerini düzenlemek isteyen hastaların her gün bi avuç tüketmesi önerilir.
ELMA: Diyabetin kontrolüne yardımcı olan C vitamini, seyreltilmiş lif ve antioksidanlar bakımından yüksek olan elma, yapılan bir araştırmaya göre pektin içerirler ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir ve diyabetli kişilerde insülin ihtiyacını yaklaşık %35 oranında azaltabilir.
ARMUT: Diyabetli insanlar için iyi olan bir başka mükemmel meyvedir. Kan şekeri seviyelerinin kontrolüne yardımcı olan yüksek miktarda lif ve vitamin ve %84 su rezervi içeren armut, insülin duyarlılığını artırmaya ve glisemik seviyeyi 38'e düşürmeye yardımcı olur. Düzenli olarak her gün 1 tane tüketilmelidir.