Buğday Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?
Buğday Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Bugün sizlerle Buğday Çorbası nasıl hazırlanır, Buğday Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Buğday Çorbası
Buğday Çorbası için Malzemeler:
1bardak aşurelik buğday(geceden ıslatılmış olmalı), 2adet soğan, 150gr kıyma,2kaşık un, 1kase yoğurt, 1demet maydanoz, yağ, tuz
Buğday Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Önceden ıslattığınız buğdayı haşlayınız. Kıymadan minik köfteler yapınız. Rendelediğiniz soğanı köftelerle kavurun içine buğdayı katıp ½ saat suda kaynatın. Yoğurdun içine unu katıp iyice karıştırın. Bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Bir miktar daha kaynatarak ocaktan indirin ve servis ederken maydanozla süsleyin
Yemek Tarifleri