Buğdaylı Sebzeli Tavuk Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Buğdaylı Sebzeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Buğdaylı Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Buğdaylı Sebzeli Tavuk Çorbası nasıl hazırlanır, Buğdaylı Sebzeli Tavuk Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Buğdaylı Sebzeli Tavuk Çorbası
Buğdaylı Sebzeli Tavuk Çorbası için Malzemeler:
1 su bardağı buğday 2 çorba k. bezelye 1 havuç 2 yeşil soğan 1 tutam maydanoz tavuk eti 1çorba k. domates salçası tane karabiber 1 çorba k. un sıvıyağ tuz, su
Buğdaylı Sebzeli Tavuk Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencereye buğdayı alın. Buğdayın üzerine tane karabiber ilave edin; ardından üzerini geçecek kadar su ilave edip buğdayları haşlayın. Tavuk etini de ayrı bir kapta haşlayın; haşlandıktan sonra eti didin. Havucu rende yaptıktan sonra kızdırmış olduğunuz sıvıyağ içinde hafif kavurun. Daha sonra üzerine unu serpin bunları karıştırarak soteleyin. Unun kokusu çıkınca salçasını karıştırın. Üzerine ilk önce soğuk su ilave edin; ardından sebzeleri ve haşlanmış olan buğdayı, tavuk etini ve onun haşlama suyunu da tencereye ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kaynatın, kıvamı gelince ocaktan alın ve üzerine kıyılmış maydanoz serperek sıcak olarak servise sunun.