İBB GENEL SEKRETER YARDIMCISI BUĞRA GÖKÇE KİMDİR? BİYOGRAFİSİ
Buğra Gökçe, 1974 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde 1995 yılında Lisans, 2000 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
2002 yılından itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odasında çeşitli kademelerde yöneticilik görevleri üstlendi. 2006-2007 yıllarında Oda’nın Genel Başkanlığı görevini yaptı. 2005 yılından itibaren ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde 2014 yılına kadar yarı zamanlı öğretim görevliliği yaptı. 2008 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliğine atandı. 2007 yılında Japon Hükümetinin verdiği burs ile Japon kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim aldı.
2008 yılında ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı’ndan doktora derecesi aldı. İngilizce Doktora tezi bir uluslararası yayınevi tarafından basıldı. 1996 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesinde başlayan kamu görevi çok sayıda planlama çalışması ve Ankara 2023 Nazım Planlama çalışmaları koordinatörlüğü ile 2009 yılına kadar sürdü.
2009- 2010 yıllarında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlığı görevini üstlendi. 2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Çankaya Belediyesine geçişine muvafakat verilmediği için memuriyetten istifa ederek Çankaya Belediyesi’nde görev yapmaya başladı.
2010-14 yıllarında bu Belediye’de yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başladı. Aynı yılın Ekim ayında Genel Sekreter Yardımcılığı’na atandı. Çok sayıda akademik yayın ve bildirisi de bulunan Gökçe, Merkezi İş Alanları, Ofis Kullanımlarının yer seçimi, Üst Ölçek Planlama konularındaki çalışmalarına Kentsel Ulaşım, Kentsel Tasarım, Peyzaj Planlama, İnşaat teknolojileri, yapılaşma süreçleri bağlamında çeşitli proje, yatırım ve uygulamaları sevk-idare eden görevleri de eklemiştir.
2016 yılı Eylül’ünde vekaleten atandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine 2017 Mart başında asaleten getirilen ve Mayıs 2022 tarihine kadar bu görevi sürdüren Gökçe; İzmir’de altyapı, üstyapı proje ve uygulamalarının yürütülmesi sonrası, Büyükşehir bütününün sevk ve idaresi sorumluluğunu da üstenmiş oldu.
BUĞRA GÖKÇE'NİN EĞİTİM / ÖĞRENİMİ
PhD (Şehir Planlama Doktorası) | O.D.T.Ü Fen Bilimleri Enstitüsü, Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı (Şubat 2003-.2008)
Tez Konusu :Ankara’da Ofis Kullanımlarının Mekansal Dinamikleri (Spatial Dynamics of Producer Services in Ankara) Lisansüstü Sertifika Eğitimi | Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), Japonya, “Comprehensive City Planning”, (Temmuz 2007-Kasım 2007) Ms CP (Şehir Planlama Yüksek Lisansı) | Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Şehir Planlama Ana Bilim Dalı (1997-2000)
Tez Konusu: Ankara Metropoliten Alan Büyükkent Bütünü Merkezler Yapısı-Dizgesi Değerlendirmesi İngilizce Dil Eğitimi | ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Temel İngilizce Bölümü (1995-1996) Ba CP (Şehir Planlama Lisansı) | Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü (1991-1995)
1991 – 1992 : Ankara Bahçelievler Planlama – Tasarım Stüdyosu (Şeref Listesi)
1992 – 1993 : Ankara Sincan ve Bolu Gerede Planlama – Tasarım Stüdyoları (Şeref Listesi)
1993 – 1994 : Zonguldak – Bartın Gelişme Aksı Planlama Stüdyosu (Şeref Listesi)
1993 – 1994 : Bartın Kent Bütünü Planlama – Tasarım Stüdyosu (Şeref Listesi)
1994 – 1995 : Çorum Kent Bütünü Planlama – Tasarım Stüdyosu (Şeref Listesi)
Staj : Bayındırlık ve İskan Bakanlığı T.A.U Genel Müdürlüğü
(1993) (Karasu-Kurucaşile Kıyı Kesimi Çevre Düzeni Pl.) Staj : Bayındırlık ve İskan Bakanlığı T.A.U Genel Müdürlüğü (1994) : (Çukurova Böl. Adana-Mersin Kıyı Kesimi Çevre Düzeni Pl.) 1995 : Bölüm 2’nciliği ile Mezuniyet Ankara Mustafa Kemal Lisesi (1990) Ankara Güven İlkokulu (1984)
BUĞRA GÖKÇE'NİN İŞ DENEYİMİ
Proje Yöneticisi – Y. Şehir Plancısı | Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı OCAK 1997 – KASIM 2009 : 1/25.000 ölçekli “2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı”, Planlama Ekibi Sorumluluğu 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı Arazi Kullanım, Ekonomik Yapı-Merkezler, Bağlantı-Yaşam Sektörleri Grup Koordinatörlüğü Ankara Metropoliten Alan Üst Ölçek Planlama Çalışmaları Arazi Kullanım, Merkezi İş Alanları, Servis Sektörleri Grup Koordinatörlüğü Ankara Metropoliten Alan Üst Ölçek Planlama Çalışmaları Kuzeybatı-Kuzey aksı analiz ve planlama çalışmaları Üst Ölçek Planlama Çalışmaları Veri toplama ve Kurumlararası İlişkiler Koordinatörlüğü Çayyolu-Ümitköy 8. Cadde Ticaret Gelişimi Analizi ve Planlama Çalışmaları Kızılay Merkezi İş Alanı Güney Kesimi Arazi Kullanım ve Değerlendirme Çalışmaları.
Ankara Büyükşehir Belediye Sarayköy Eğitim ve Spor Kampus Alanı Planlama ve Tasarım Çalışmaları Aselsan Akyurt Gelişme Alanı Planlama çalışması Esenboğa Havaalanı DHMİ Binası Planlama çalışması Ankara 2025 Planlama Çalışmaları Analitik Etüdleri Ankara 2025 Planlama Çalışmaları Merkezler Ana Planı Proje Yöneticiliği Merkezi İş Alanı Güney Kesimi Sınır Tespit ve Kentsel Tasarım Çalışmaları Ankara Acil Durum Çadırkent Yer Seçimi Ankara Kapalı Cezaevi Yer Seçimi Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçimi Batı Ototerminali-Toptancı Hali Yer Seçimi Elvan – Saraycık – Yeniçimşit Bölgesi Nazım İmar Planı Çeşitli 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları Saraycık-Y.Çimşit Elvan-Saraycık Etimesgut-Sincan-Yenimahalle ve Çankaya İlçelerinde Çeşitli İnceleme, Araştırma, Planlama, Tasarım, Kontrol, Proje Yöneticilikleri Çeşitli Toplantı-Etkinlik ve Bilimsel Çalışmalarda Kurum Temsilleri 1994-1999 Çamlıca (Çorum) Nazım ve Uygulama İmar Planı (İller Bankası) Karalar (Şırnak) Nazım ve Uygulama İmar Planı (İller Bankası) Kumçatı (Şırnak) Nazım ve Uygulama İmar Planı (İller Bankası) Sultan (Edirne) Nazım ve Uygulama İmar Planı (İller Bankası) Emiruşağı (Kayseri) Nazım ve Uygulama İmar Planı (İller Bankası) Yeşilpınar (Hatay) Nazım ve Uygulama İmar Planı (İller Bankası) Ekinci (Hatay) Nazım ve Uygulama İmar Planı (İller Bankası) Toygarlı (Hatay) Nazım ve Uygulama İmar Planı (İller Bankası) Gülhüyük (Ankara) Nazım ve Uygulama İmar Planı (İller Bankası) Söğüt Marmaris (Muğla) Nazım ve Uygulama İmar Planı (Özel Çevre Koruma Kurumu) Aksu (Isparta) İlave İmar Planı Öğretim Görevlisi Dr. – Y. Şehir Plancısı | Gazi Üniversitesi Müh-Mim Fak. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü (2005-2014) ŞBP 461, 4. sınıf Şehircilik Projesi Stüdyosu, ŞBP 484, 4. Sınıf Diploma Projesi Stüdyosu
Koruma Bölge Kurulu Üyesi, Dr. – Y. Şehir Plancısı | İzmir II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu (Kasım 2008-2010) Koruma Bölge Kurulu Üyesi (Kasım 2008-Mayıs-2009) Koruma Bölge Kurulu Başkanı (Mayıs-2009-Ağustos 2010) Koruma Bölge Kurulu Üyesi (Eylül 2010-Ağustos 2011) Belediye Başkan Yardımcısı | Çankaya Belediyesi (2010-2014 Mart) Yatırım ve Projelerden Sorumlu Teknik Başkan Yardımcılığı Yaya Bölgesi Tasarım ve Uygulamaları Açık-Yeşil Alan Proje ve Uygulamaları Kent Ölçeğinde Planlama, Tasarım ve Uygulama Çalışmaları Fen İşleri Dairesi Başkanlığı | İzmir Büyükşehir Belediyesi (2014 Mart-2014 Ekim) Kentsel ve Kırsal Altyapı- Yol uygulamaları Kentsel Üstyapı Uygulamaları Genel Sekreter Yardımcılığı | İzmir Büyükşehir Belediyesi (2014 Ekim-2016 Eylül) Yatırım ve Projelerden Sorumlu Koordinasyon Kentsel Üstyapı Uygulamaları (Fuar İzmir, Teleferik, Kültür Merkezleri vb) Kentsel Rekreasyon Alanları Proje ve Uygulamaları (Park İzmir, Portakal Vadisi, Behçet Uz vb) Kentsel Projeler (Şirinyer Meydan ve Parkı, Kemeraltı Balıkçılar Meydanı, Buca Kasaplar Meydanı, Spor Kompleksleri vb çok sayıda alt-üstyapı projeleri)
Kentsel Ulaşım Proje ve Uygulamaları (Konak ve Karşıyaka Tramvayları, İzmir Ulaşım Ana Planı, Narlıdere Metrosu, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı, Buca Doğuş Cd., Bornova Yzb. İ. Hakkı Blv gibi çok sayıda kentsel ana arter proje ve uygulamaları) Genel Sekreterlik | İzmir Büyükşehir Belediyesi (2016 Eylül-Sürüyor) Eylül 2016-Mart 2017 arası Vekâleten Mart 2017 itibariyle Asaleten Büyükşehir Belediyesinin İl Sınırlarında idari ve teknik anlamda sevk ve idare edilmesi.
BUĞRA GÖKÇE'NİN DİĞER MESLEKİ ÇALIŞMALAR
İZQ- İzmir Girişimcilik Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı | 11 Mart 2011 başlangıç tarihinden itibaren ESBAŞ Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi | 09.01.2017
Proje Ekibi Danışma Kurulu Üyesi-İdare adına Kolaylaştırıcı (Dr. Şehir Plancısı) | Eylül 2016 – Mart 2019
İzmir Modeli (Bir Yerel Yönetim ve Demokrasi Deneyimi olarak İzmir’de süren Belediyecilik Uygulamalarının geniş katılımlı bir akademisyen heyetle analiz ve modelleştirilmesi çalışması) Proje-Uygulama Ekibi Yöneticisi (Dr. Şehir Plancısı) Mart 2010-Eylül 2013
Kızılay Kent Merkezini Yeniden Düşünmek, Çankaya Belediyesi, Çalıştay ve Yüksel-Konur Karanfil Bölgesi Yaya Düzenleme Proje ve Uygulaması, Çankaya Belediye Başkanlığı Binası (Eski SSK İşhanı) kamulaştırma, Projelendirme ve uygulama süreçlerinin koordinasyonu, Sakarya Caddesi Yaya Bölgesi Proje ve Uygulaması Proje Ekibi Danışmanı (Dr. Şehir Plancısı) | Eylül 2009-Şubat 2010
KENTGES Bütünleşik Kentsel Gelişme Stratejisi Eylem Planı Müşavirlik Hizmeti Uzman Y. Şehir Plancısı | Ağustos 2006 – Nisan 2007
Afet Riski Olan Alanlarda İmar Planlama ve Kentsel Tasarım Standartları (Bayındırlık ve İskan Bakanlığı TAU Gn. Md. Danışmalık Hizmeti, Basılmış Kitap) Uzman Y. Şehir Plancısı | Ekim 2004 – Temmuz 2005
İmar Mevzuatı Uygulaması Analizi Danışmanlık Hizmetleri (MEER Projesi kapsamında, Başbakanlık Proje Uygulama Birimi’ne Sunulan Analiz ve Rapor) TMMOB Şehir Plancıları Odası’nda sürdürülen Yöneticilik Görevleri kapsamında; Şubat 2002-Nisan 2007
İmar ve Şehircilik Kanun Tasarısı Kentsel Dönüşüm Kanun Tasarısı ve Abant Toplantısı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Bölge Kalkınma Ajansları Kanunu Belediye ve Büyükşehir Belediye Kanunları Kamu Yönetimi Temel Kanunu Yıpranan Kent Dokularının Korunarak Geliştirilmesi Kanunu Dünya Şehircilik Günü Bildirgeleri, Basın Açıklamaları Konularında görüş oluşturan komisyonlarda görev alma gereğinde ilgili toplantılarda kurumu temsil etme Ayrıca, Çeşitli radyo ve televizyonlarda Oda, kurum görüşlerini aktarma anlamında düzenlenen çok sayıda programa katılım ve mülakat
BUĞRA GÖKÇE'NİN AKADEMİK ÇALIŞMALAR VE YAYINLAR
• Oner A.C., Mengi, O., Gökce, B., Deniz, D. (2022) “Democratizing the City Space through Smart Mobility and Public Space Design: The Case of Izmir, Turkey” Presented at the 2022 American Association of Geographers (AAG) Conference, online.
• YETİŞKUL. E,, AYDIN. N,, GÖKCE B., (2021) GOVERNİNG THE RURAL: THE CASE OF IZMİR (TURKEY) İN THE POST-2000 ERA JOURNAL OF RURAL STUDİES VOLUME 88,DECEMBER 2021, PAGES 262-271
• Gökce, B. (2021) “ UCLG Kültür Zirvesi 8 Kasım Dünya Şehircilik Kolokyumu 9.Türkiye Şehircilik Kongresi 9-11 Eylül 2021 İzmir’in kamusal alanlar, kentsel planlama ve tasarım yaklaşımlarını bu yaklaşımlara yönelik yürütülen stratejiler ve projeler – Yerel Yönetimler ve Planlama paneli online
• Oner, A.C. and Gökce, B. (2021) “Resilience Thinking in High-Rise Clusters” in Sustainable High-Rise Buildings: Design, Technology, and Innovation by Kheir Al-Kodmany, Peng Du, and Mir M. Ali (eds.), The Institution of Engineering and Technology (the IET), forthcoming.
• Oner, A.C. and Gökçe, B. (2020), “Smart and Resilient Emergency Plannig as a Response to the Covid-19 Pandemic”, Rapid Cities Responsive Architectures, 22-24 November, Amps American Universty, Dubai (Webinar)
• Gökce, B., (2020), “Participotary Public Space Desing & Urban Identity Relationship: İzmirDeniz Project as a Case Study”, SPAD 2020 – Inernatıonal Spatial Planing and Desing Symposıum ’20, İzmir Democracy University., November. 2020 (Webinar)
•Şenbil. M., Yetişkul, E., Gökce, B., (2020), “İzmir Kent bölgesinde İzban’ın Mahalle Nüfus Değişimine Etkisi”, METU JFA, 2020.1.3
• 2012, : “Merkez, Kent Merkezi”, Kent Planlamasına Giriş, F. Eke, A. Sat (eds) içinde, Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara, s.81-106, ISBN:978-975-507-214-2.
• 2012, : “Başkent Ankara’nın Planlama Tarihçesi”, Kent Planlamasına Giriş, F. Eke, A. Sat (eds) içinde, Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara, s.316-340, ISBN:978-975-507-214-2.
• 2011, : “Spatial Dynamics of Producer Services-Ankara Case”, Lap, LAMBERT Academic Publishing, Saarbrucken, Germany. (Doktora Tezi’nin Uluslararası Basılmış Hali), ISBN:978-3-8465-3820-3.
• Şubat, 2009, : “Ankara Kenti Ekonomisindeki Çözülmeyi Hizmetler Sektörünün Özgün Yapısı Bağlamında Okumak”, Mimarlık, Ankara, Dosya 10.2., Bülten 67, Mimarlar Odası, Ankara.
• 2008, : “2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı Plan Açıklama Raporu, Plan Koşulları”, Basılmış Kitap Editörü, Ankara B.şeh. Bel. Yay., Fersa Matbaası, Ankara, ISBN:978-605-4067-00-8.
• Aralık 2007 : “Doğal ve Kırsal Alanların Korunması Sempozyumu-Trabzon”, Düzenleme Kurulu Üyesi, Oturum Başkanı, Şehir Plancıları Odası Yay., Ankara
• Nisan, 2007, : “Afet Riski Olan Alanlarda İmar Planlama ve Kentsel Tasarım Standartları”, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı TAU Gn. Md. Danışmalık Hizmeti, Basılmış Kitap
• Aralık 2006 : “Koruma Sempozyumu-Diyarbakır”, Düzenleme Kurulu Üyesi, Şehir Plancıları Odası Yay., Ankara
• Mart, 2006 : Ankara’da Merkezi İş Alanı ve Merkezler Sisteminin Dönüşümünü Kuramlar ve Merkezlerin Yapısını Etkileyen Siyasalar Üzerinden Tartışmak, Planlama 2005-4, Ankara.
• Kasım, 2005 : Değişen, Dönüşen Bilim ve Gerçeklikler Karşısında Planlama ve Temsil Sorunsalı, 8 Kasım 2004 Dünya Şehircilik Kolokyumu Bildiriler Kitabı I. Cilt, ODTÜ-TMMOB Şehir Plancıları Odası yayını, Ankara.
• Ekim, 2004 : Haklar Üzerinde Yenilikler Yapan Bir Planlama Süreci Tanımlanabilir mi?, Planlama 2004/2, Ankara.
• Eylül, 2004 : İmar Mevzuatına Yönelik Yasama Süreçleri, İmar Yasası İle Sınırlı Tutulamayacak Kadar Çok Boyutlu ve Aktörlüdür, Mimarlık 319, Ankara.
• Şubat, 2004 : Kızılay’da Yayalar ve Yaya Ulaşımı: Sorunlar, Sebepler ve Süreçler, TMMOB, Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Ankara Şubeleri Yayını, Ankara, (Kızılay Kent Merkezi Çalışma Grubu İçinde).
• Aralık, 2003 : Başkent Ankara Üst Ölçek Plan Sorunsalı, Teknik Toplantı, Sunuş-Değerlendirme Raporu, TMMOB, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Yayını, Ankara.
• Haziran 2003 : Ankara Metropoliten Alan Büyükkent Bütünü Merkezleri, Dönüşüm – Çöküntüleşme Süreçleri, Kentsel Dönüşüm Sempozyumu, Şehir Plancıları Odası-Sempozyum Kitabı, İstanbul.
• Ekim, 1997 : Ankara’nın Öncü-Örnek Rolü, Başkentlik Kimliği ve Kızılay Özel İlgi Odağı, Ankara Sempozyumu Bildiriler Kitabı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yayını, Ankara, (S.Güven Bilsel ile Birlikte).
• Ağustos, 2004, Kasım 2005, Üçüncü Boğaz Köprüsü Ve Büyük Kentlerimizde Uygulanan Ulaşım Politikalarının Düşündürdükleri, Çeşitli Gazete ve televizyonlarda haber olan makale, Ankara.
• Haziran 2004 : Köprü-Otoyol Geçiş Ücretlendirmesi,Yararlanma-Kullanan Öder İlkesi, Harçların Mali Olmayan Yönleri Konularının İncelenmesi, Yayımlanmamış Makale, (Doktora Programı Kapsamında Yürütülen Çalışma-Öğr.Gör. Emre Tekinbaş, Public Economy and Local Government Finance)
• Ocak 2004 : Yerel Yönetim Yasa Tasarı Taslaklarının Devlet ve Yerel Yönetim Kuramları Bağlamında İncelenmesi, Yayımlanmamış Makale, (Doktora Programı Kapsamında Yürütülen Çalışma-Prof. Dr. Melih Ersoy, Local Governments In Turkey).
• Haziran 2003 : Ankara Büyükkent Bütünü Merkezlerinin Kentsel Büyüme ve Kent Ekolojisi Kuramları Bağlamında Değerlendirilmesi, Yayımlanmamış Makale, (Doktora Programı Kapsamında Yürütülen Çalışma-Öğr. Gör. Sevin Osmay, Urban Social Theory).
• Haziran 2003 : Demetevler (Ankara) Kaçak Yapılaşma ve Planlama Süreçlerinin Mülkiyet Sorunsalı Bağlamında İncelenmesi-The Shared Ownership Process In Demetevler, Yayımlanmamış Makale, (Doktora Programı Kapsamında Yürütülen Çalışma-Doç Dr. Baykan Günay, Political Backgrounds Of Urban Design).
BUĞRA GÖKÇE'NİN AB PROJELERİ:
•Proje Yöneticiliği( AB Projesi) Proje Yetkilisi, Koordinatör
HORIZON URBAN GREENUP ( Doğa Esaslı Çözümler, Valladolid, Liverpool, İzmir Örnekli, 2017 Haziran, 5 yıl – Sürüyor,
•Proje Yöneticiliği(AB Projesi) Proje Yetkilisi, Koordinatör
RURITAGE-( Kültürel Miras Esaslı Sistematik Stratejiler Yoluyla Kırsal Yenilenme Projesi) Haziran 2018, 4 yıl- Sürüyor
•“İzmir Örneği ile Türkiye’de Değişen Yerleşme Örüntüsünün Yorumlanması”, (2018), (Araştırmacı), 117K825 nolu TÜBİTAK-1003 Öncelikli Alanlar Projesi (15 Ekim 2021 tarihinde teslim etmiştik. Projemiz kabul edildi ve sonuçlandı.
BUĞRA GÖKÇE'NİN MESLEKİ ETKİNLİKLER
Yarışmalar :
2006 Nisan
İzmir Konak Uzundere Rekreasyon Vadisi
KENTSEL TASARIM VE PROJE YARIŞMASI
(M.BEKTAŞ, A. ÖZER KARAASLAN ile birlikte)
(2. Ödül)
2005 Şubat
Antalya Konyaaltı Kıyı Kesimi
PLANLAMA-KENTSEL TASARIM VE FIKIR PROJESİ YARIŞMASI
(M.BEKTAŞ, T. YILMAZ, A. BENLIAY, U. SATILMIŞ ile birlikte)
(3. Ödül)
2001 Kasım
İzmir Liman Bölgesi Merkezi İş Alanı
Planlama-Kentsel Tasarım Yarışması
(İ.DOĞANAY, E. ATAK ile birlikte)
(3. Eleme)
2001 Haziran
Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi
Bölge Parkı ve Yakın Çevresi
Planlama-Kentsel Tasarım Yarışması
(M.BEKTAŞ, T. YILMAZ, S. NİZAMOĞLU, İ.DOĞANAY ile birlikte)
(1 . Mansiyon)
1994 Kasım
Dünya Şehircilik Günü Öğrenci Proje Yarışması
(Nasıl Bir Kent Planlama Eğitimi Meslek İlişkisi)
(D.Sezgin, E. Atak ile Birlikte)
(1. Ödül)
MESLEK ODASI YÖNETİCİLİK GÖREVLERİ :
Mart 2006 – Nisan 2007
T.M.M.O.B. Şehir Plancıları Odası
Genel Merkez 24. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı
Mart 2004 – Mart 2006
T.M.M.O.B. Şehir Plancıları Odası
Genel Merkez 23. Dönem Yönetim Kurulu II. Başkanı
Haziran-Ekim 2004
T.M.M.O.B. Şehir Plancıları Odası
Ankara Şubesi 3. Dönem Yönetim Kurulu II. Başkanı
Şubat 2002-Şubat 2004
T.M.M.O.B. Şehir Plancıları Odası
Ankara Şubesi 2. Dönem
Yönetim Kurulu Üyesi (Şube Saymanı)
Ekrem İmamoğlu kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir? Eşi kimdir?
Taylan Yıldız kimdir, nerlidir, kaç yaşındadır? İyi Parti İBB meclis üyesi Taylan Yıldız'ın biyografisi
Süleyman Tarık Balyalı kimdir? İBB CHP Grup sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı Biyografisi