Bugün iftara ne pişirsem? (11 Haziran 2018)

Bugün ne yemek pişirsem? (11 Haziran 2018) Bugün iftara ne pişirsem? En değişik yemek tarifleri neler? En kolay iftar menüsü hangisi? İşte tüm detaylarıyla en kolay ve en güzel 11 Haziran yemek tarifleri...

Bugün iftara ne pişirsem? (11 Haziran 2018)

'Bugün iftara ne pişirsem?' diye düşünenler için yine, çorbasından ara sıcağına, en doyurucu ana yemeğinden en güzel tatlısına kadar dopdolu bir ziyafet sofrası hazırladık.Dövme çorbasının geleneksel lezzetinin ardından gelen en güzel ara sıcaklardan mütebbel, ana yemeklerin en doyurucusu Dalyan Köfte ve yanında olmazsa olmaz patates püresi,  ve sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bulgur pilavını en zengin hali mantarlı bulgur pilavı, günün kapanışı olarak da en hafif tatlılardan kremşantili irmik tatlısı hazırladık.

Başlangıç: Dövme çorbası

Ara Sıcak: Mütebbel - Patates püresi

Ana Yemekler: Dalyan Köfte - Mantarlı bulgur pilavı

Tatlı: Kremşantili irmik tatlısı

Bugün iftara ne pişirsem? (11 Haziran 2018)

DÖVME ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

•    1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
•    1, 5 su bardağı nohut
•    1 çorba kaşığı tereyağ
•    Yeterince etsuyu veya su
•    Tuz
•    Kuru nane
•    Kırmızıbiber

Terbiyesi için;

•    1 su bardağı yoğurt
•    1 çorba kaşığı un (tepeleme)
•    1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Çorbamızı yapacağınız zaman aşurelik buğdayı ve nohutu bir kaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın.Ertesi gün düdüklü tenceremize buğdayı ve nohutu koyup 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirelim.Bir kabın içine yoğurdu, unu, yumurtayı koyup çorbadan aldığımız 1-2 kepçe su ile hızlıca çırpalım ki yoğurt kesilmesin.Bu işlemi terbiyemiz ılıyana kadar yapın ve yavaş yavaş çorbanın içine karıştıra karıştırarak dökün. Ayrı bir tavada tereyağını, naneyi ve kırmızı biberi yakıp çorbamıza dökelim.1 taşım kaynatıp tuzunu da ilave ettikten sonra çorbamız hazır.

Bugün iftara ne pişirsem? (11 Haziran 2018)

MÜTEBBEL NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

•    1/2 kilo patlıcan (közlenmiş)
•    2 yemek kaşığı tahin
•    2 yemek kaşığı limon suyu
•    1 yemek kaşığı içme suyu
•    1-2 diş sarımsak (dövülmüş)
•    1 çay kaşığı tuz
•    Üzerinde gezdirmek için biraz sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Patlıcanlar yıkanır ve közlerken çatlayıp patlamasın diye çatalla birkaç yerinden delinir.Mangalda,ocağın üzerinde veya aşağıda anlatılan şekilde fırında közlenir.Eğer fırında közlenecekse patlıcanlar alüminyum folyoya sarılır ve 250 derecede 1 saat pişirilir.Közlenen patlıcanları kararmaması için sıcakken soymak gerekir.Elinizi yakmayacak kadar ılıdığı zaman kesme tahtasının üzerine alınır.Sıcakken kabukları soyulur, eğer üzerinde küçük kabuklar kaldıysa kağıt peçete ile alınır.Hemen bıçakla ufak ufak kesilir ve limon suyu sıkılır ve sonra ezilir.Bir kasede tahin ile limon suyunu karıştırın.Karışımın kıvamını inceltmek için 1 kaşık su ekleyin, tuzunu ve sarımsağı da ilave edip tekrar karıştırın.Patlıcan ezmesini bu tahinli sos ile iyice harmanlayın ve servis tabağına alın.Üzerinde biraz sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Bugün iftara ne pişirsem? (11 Haziran 2018)

PATATES PÜRESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

•  6 adet orta boy patates
•  2,5 su bardağı süt
•  1,5 yemek kaşığı tereyağı
•  1 çay kaşığı tuz
•  1/4 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Kabuklarını incecik soyduğunuz patatesleri, bol suda yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.Doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın. Üzerini hafif bir şekilde geçecek kadar soğuk süt ekleyin.Tuz ve tereyağını ilave ettikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.Kısık ateşte patatesler sütü çekip yumuşayana kadar püreyi pişirin.Haşlanan patatesleri, patates ezici ya da tahta bir kaşıkla ezdikten sonra hazırladığınız püreyi sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin.

DALYAN KÖFTE NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

•    1 kg kıyma
•    2 adet kuru soğan
•    6-7 dilim bayat ekmek
•    2 yumurta
•    kimyon
•    karabiber, tuz
•    4 adet yumurta
•    5-6 çorba kaşığı konserve bezelye
•    5 -6 adet orta boy havuç
•    sıvı yağ

Yapılışı:

Kıyma, bayat ekmekler, rendelenmiş soğan ve 1 yumurta ve diğer yumurtanın sarısını karıştırın ( ayırdığımız akını daha sonra üzerine süreceğiz).Tercihlere göre yeterli miktarda tuz karabiber ve kimyon ekleyip yoğurmaya başlayın. Çok iyi yoğurulduğundan emin olun.Alüminyum folyo üzerine dikdörtgen şeklinde elinizle bastırarak açın.İçerisine haşladığınız yumurtaları ve havuçları iki ye bölerek tam ortasına sıralayın ,bezelyeleri de ilave edin.Folyo yardımı ile her iki tarafı üst üste gelecek şekilde rulo yapın.1 saat dinlendirin.Bol yağlanmış fırın tepsisine folyoyu çıkararak kat yeri alta gelecek şekilde yerleştirin ve üzerine ayırdığınız yumurta akını sürün.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında köfte kızarıncaya kadar pişirin.

Bugün iftara ne pişirsem? (11 Haziran 2018)

MANTARLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    10 adet kültür mantarı
•    1 adet küçük boy kuru soğan
•    1 adet küçük boy havuç
•    4 dal taze soğan
•    4 adet kurutulmuş domates
•    1,5 su bardağı pilavlık bulgur
•    2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
•    1/2 çay kaşığı tuz
•    1/4 çay kaşığı karabiber
•    1 dal taze kekik

Yapılışı:

Mantarlı bulgur pilavını hazırlamak için; üzerlerini nemli bir bezle silip sap kısımlarını kestiğiniz kültür mantarlarını dört eşit parçaya bölün.Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu uzun ince şeritler halinde kestikten sonra küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendeleyin. Taze soğanları incecik kıyıp kurutulmuş domatesleri minik küpler halinde kesin.Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. İlk olarak küp şeklinde doğranmış havuçları pilav tenceresine aktarın. Hafif bir renk alana kadar 2-3 dakika soteleyin.Kuru soğan, mantar ve kurutulmuş domates parçalarını katıp, soteleme işlemini orta ateşte sürdürün. Yumuşak bir yapıda olduğu için son olarak taze soğanları ekleyin ve tüm sebzeleri bir arada soteleyin.Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, suyunu süzdükten sonra pilav tenceresine alın. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra tüm malzemeyi 3 dakika kadar kavurun.Sıcak tavuk suyunu eklediğiniz mantarlı bulgur pilavını, kısık ateşte 12-14 dakika pişirin. Bulgurlar suyunu çekince pilavı karıştırmadan üzerine bir kağıt havlu kapatın.Tane tane olması ve dinlenmesi için 10 dakika kadar beklettiğiniz pilavı, bir kalıp ya da kase yardımıyla şekil vererek servis tabağına çıkartın. Arzuya göre taze kekik parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Bugün iftara ne pişirsem? (11 Haziran 2018)

KREMŞANTİLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

•    1 adet yumurta
•    1 yemek kaşığı sirke
•    1 su bardağı irmik
•    1 paket vanilin
•    1/2 paket kabartma tozu
•    125 gram margarin (oda sıcaklığında)
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    1/2 su bardağı yoğurt
•    1 tutam tuz
•    2,5 su bardağı un(aldığı kadar)
•    1 su bardağı irmik
•    3 su bardağı toz şeker
•    3,5 su bardağı su
•    2 damla limon suyu
•    1 paket krem şanti

Yapılışı:

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Malzemeleri limon dışında bir tencereye koyun ve kaynatmaya başlayın ardından ocaktan almadan beş dakika önce birkaç damla limon suyu dökün ve karıştırıp, 5 dakika sonra ocaktan alın.Hamur için malzemelerin tamamını bir kapta karıştırın ve kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika kadar dinlendirin ve bir merdane yardımıyla geniş bir yuvarlak şeklinde açın. Bunu parça parça açabilirsiniz.Ardından bir bardak yardımı ile hamurdan yuvarlak dilimler kesin. Bu yuvarlak dilimleri yarı yarıya ayırın. İlk yarı kısmın ortalarına bir kapak ile yuvarlak bir boşluk oluşturun. Elde edeceğiniz yuvarlak simit şeklindeki parçaları diğer ayırdığınız dilimlerin üzerine yerleştirin.Bu aşamaları tamamına uyguladıktan sonra elde ettiğiniz hamurun dışını ve üstünü irmiğe bulayın. Fırın tepsisini tereyağı veya margarin ile yağlayın ve tepsiye hamurları dizin. 180 derecelik fırında hafif renk alana kadar pişirin.Fırında çıkarttıktan sonra ilk ısısının gitmesini bekleyin ve soğuk şerbeti üzerilerine dökün. Şerbet hamuru her tarafına bulasın diye bir süre sonra tersini çevirin. Fazla şerbetini alın ve tabaklara koyun.Krem şantiyi hazırlayın ve içerisindeki boşluğa sıkın, biraz dolapta dinlendirip servis etmenizi öneririz. Dilerseniz üzerine Antep fıstığı serpebilirsiniz.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡