Bugüne özel iftar menüsü 29 Mayıs 2018 | Kolay İftar Menüleri
Hergün iftarda ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için iftar menüsü, iftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz. İftar Menüsü yemekleri sizin için hazırladık. Başlangıç olarak Fransız usulü soğan çorbası ve tatlı olarak sütlaç
Ramazan Ayının gelmesi ile birlikte bugün iftarda ne pişirsem sorusuna cevap bulabileceğiniz, iftarda ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için iftar menüsü, iftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz. değişik ve kolay tariflerle sizlerin karşısındayız. Ramazan sofralarınızı renklendirecek birbirinden kolay iftar menüleri haberimizle karşınıdayız. Başlangıçta Soğan Çorbası çorbası ve ana yemekte ise Eli böğründe diğer yemeklerimizi haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte sizler için bugüne hazırladığımız iftar menüsü: 29 Mayıs 2018 Salı
29 MAYIS SALI ÖZEL İFTAR MENÜSÜ
BAŞLANGIÇ
Fransız Usulü Soğan Çorbası
ARA SICAK
Hinkal
ANA YEMEK
Eli Böğründe
Bulgur Pilavı
SALATA
Yeşil Mercimek Salatası
TATLI
Sütlaç
Afiyet Olsun
BAŞLANGIÇ ; FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet iri soğan (çok ince dilimlenmiş)
2-4 diş sarımsak (çok ufak doğranmış)
1 tatlı kaşığı esmer şeker
Yarım tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı un
½ su bardağı sirke
8 su bardağı tavuk suyu
6-8 dilim baget ekmek (kızartılmış)
1 diş sarımsak
340 gram gravyer peyniri rendesi
Maydanoz (kıyılmış)
Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi için;
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın, orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyin, yumuşayıp hafif kahverengileşene kadar, yaklaşık 12 dakika kavurun. Sarımsak, şeker ve kekik ilave edip soğanlar iyice kahverengileşene kadar, yaklaşık 30-35 dakika kavurun.
Üzerine un serpip yedirin. Sirke ve tavuk suyunu ilave edip kaynamasını bekleyin. Bu sırada üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirmeye devam edin. Fırın ızgarasını ısıtın.
Ekmeklerin üzerine sarımsak sürün. Çorbayı ısıya dayanıklı 8 kaba bölüştürün, üzerine ekmekleri yerleştirin. Peynir rendesini koyup peynirler eriyene kadar 3-4 dakika fırında bekletin. Kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.
ARA SICAK ; HİNKAL
Malzemeler
Hamuru İçin;
5 su bardağı un
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
İç Harcı İçin;
Yarım kilo dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine yumurtayı kırın. Daha sonra, tuzu ve suyu da ekleyip hamuru yoğurun. Ardından bezelere ayırıp biraz dinlendirin. O dinlenirken iç harcı için, soğanları ufak ufak doğrayın. Bir kaba doğradığınız soğanları, kıymayı, suyu, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Diğer tarafta dinlenen hamurları açıp bir kase ile kesin. Hamurların içine yaptığınız iç harçtan koyup bohça gibi kenarlarından bükerek katlayın. Ardından uçlarını kesip sıcak suda haşlayın. Haşlandıktan sonra tereyağı yakıp üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
ANA YEMEK ; ELİ BÖĞRÜNDE
MALZEMELER
1 kilo kuzu kuşbaşı.
4 adet domates.
10 adet sivri biber.
300 g arpacık soğan.
1 baş sarımsak.
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Karabiber.
Pul biber.
Kekik.
Tuz.
HAZIRLANIŞI
Kuzu kuşbaşı etlerin üzerine pul biber, toz biber, karabiber, kekik ve tuz atılıp zeytinyağı gezdirilir ve harmanlanıp geniş bir tepsinin bir kenarına yayılır. Yanına kabuğu ile ikiye bölünen domatesler, başları alınan sivri biberler ve bütün olarak arpacık soğanlar dizilir. Ara ara sarımsak bırakılır. Biz ekmek fırınında pişirdik fakat siz evdeki fırında 200 derecede pişirebilirsiniz.
BULGUR PİLAVI
4 kişilik
Malzemeler
3 adet orta boy domates
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
2,5 su bardağı su
Püf Noktası
Bolca domates kullanmak tarifinizi daha lezzetli kılacaktır. Dilerseniz tereyağını miktarını arttırabilir ya da baharatlara kuru nane, toz kırmızı biber gibi baharatlar ekleyerek de pilavınızı hazırlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
Domatesleri rendeleyin. Sarımsakların da kabuklarını soyarak rendeleyin.
Orta boy bir tencerenin içerisine tereyağı ve zeytinyağını aktarın. Tereyağı eridikten sonra soğanları ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya başlayın.
Soğanların hemen ardından da salçayı ilave edin. Üzerine bulguru da ekleyerek güzelce kavurmaya devam edin.
Ardından domatesleri ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiberini de bu sırada ilave edin.
Üzerine su ekleyerek karıştırın ve kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın.
Ortalama 10-15 dakika sonra suyunu çeken bulgur pilavının altını kapatın ve oda sıcaklığında 20 dakika demlenmeye bırakın.
Demlenen pilavınızı güzelce karıştırın ve servis edin.
Servis Önerisi
Yanına turşu, ayran ya da etli bir ana yemekle bulgur pilavınızı servis edebilirsiniz.
SALATA ; YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri/salata-tarifleri/yesil-mercimekli-salata-tarifi_4642.html?utm_source=copy-paste&utm_medium=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri/salata-tarifleri/yesil-mercimekli-salata-tarifi_4642.html?utm_source=copy-paste&utm_medium=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
Yeşil mercimek salatası malzemeleri:
1,5 bardak mercimek
4 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet kırmızı biber
6-7 adet kornişon turşu
3 kaşık sıvıyağ
1 kutu mısır konservesi
1,5 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yeşil mercimek salatası yapılışı:
Mercimekleri haşladıktan sonra doğradığınız dereotu, maydanoz, soğan, turşu ve bibere ekleyin. Mısırları da karışıma ekledikten sonra limon, yağ ve tuzunu ilave edin ve karıştırın.
Afiyet olsun
TATLI; SÜTLAÇ
6 kişilik
Malzemeler
1,5 çay bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
4,5 yemek kaşığı pirinç unu
Püf Noktası
Pirinç ununu, topaklanmaması için süt ile iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan pirinçlere azar azar ve ılıştırarak eklemeye dikkat edin.
Pişirme Önerisi
Arzuya göre; sütlaç karışımına vanilya ekleyebilir, toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatın.
Süt, toz şeker ve pirinç ununu ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla toz şeker ve pirinç unu eriyene kadar karıştırın.
Haşlanan pirinçlere süt karışımını azar azar ekleyerek sütlacı hızlıca karıştırın.
Kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun.
Soğuk olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Tarçın ya da file fındık ilavesi ile servis edebilirsiniz.