Bugüne özel iftar menüsü 8 Mayıs 2019 | Kolay İftar Menüleri

Her gün iftarda ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için iftar menüsü, iftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz. İftar Menüsü yemekleri sizin için hazırladık. Başlangıç olarak Andaloz çorbası ve tatlı olarak Taş Ekmeği, Ana yemek olarak patlıcanlı rulo köfte...

Bugüne özel iftar menüsü 8 Mayıs 2019 | Kolay İftar Menüleri

Ramazan Ayının gelmesi ile birlikte bugün iftarda ne pişirsem sorusuna cevap bulabileceğiniz, iftarda ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için iftar menüsü, iftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz. değişik ve kolay tariflerle sizlerin karşısındayız. Ramazan sofralarınızı renklendirecek birbirinden kolay iftar menüleri haberimizle karşınızdayız. Başlangıçta Andaloz Çorbası çorbası ve tatlı olarak da Taş Ekmeği diğer yemeklerimizi haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte sizler için bugüne hazırladığımız misafir iftar menüsü: 8 Mayıs 2019 Çarşamba

Başlangıç olarak Andaloz çorbası ve tatlı olarak Taş Ekmeği, Ana yemek olarak Patlıcanlı rulo köfte...

8 MAYIS ÇARŞAMBAYA ÖZEL İFTAR MENÜSÜ

BAŞLANGIÇ

Andaloz Çorbası

ARA SICAK

Mantar Graten

ANA YEMEK

Patlıcanlı Rulo Köfte

Tereyağlı Pilav

SALATA

Peynirli Akdeniz Salatası

TATLI

Taş Ekmeği

Afiyet Olsun

Bugüne özel iftar menüsü 8 Mayıs 2019 | Kolay İftar Menüleri

ANDALOZ ÇORBASI TARİFİ

Andaloz Çorbası Tarifi için Gerekli Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
7 su bardağı su
3 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
Tuz
Maydanoz

Hazırlanışı;
1. Tencereye tereyağını alarak eritelim.
2. Üzerine un ilave edip kavuralım.
3. Salçayı da ekleyerek bir kaç dakika daha kavuralım.
4. Suyu ilave edip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
5. Haşlanmış pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kaynatalım.
6. Yeteri kadar tuz ile doğranmış maydanoz ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
7. Andaloz çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Bugüne özel iftar menüsü 8 Mayıs 2019 | Kolay İftar Menüleri

MANTAR GRATEN TARİFİ

500 gramkültür mantar

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 daltaze soğan

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

3 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Mantar Graten Tarifinin Pişirme Önerisi

Damak tadınıza göre dilimlediğiniz mantarları, beşamel sos ile birlikte kavurmadan çiğ olarak da fırınlayabilirsiniz.Beşamel sosa arzuya göre rendelenmiş muskat cevizi ekleyebilirsiniz.


Mantar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

Sulanmaması için nemli bir bezle temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.

Taze soğanları incecik kıyın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Mantarları yüksek ateşte 2- 3 dakika kadar soteleyin. Taze soğanları ekleyin, karıştırın.

Sotelenen mantarları ısıya dayanıklı fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.

Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Yağ köpürünce unu azar azar ekleyin ve karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.

Soğuk sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin, karıştırın.

Beyaz sosların kraliçesi beşamel sosu, sotelenmiş mantarların üzerini kaplayacak şekilde fırın kaplarına paylaştırın.

Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika peynirler eriyene kadar pişirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleri ile servis edip, sevdiklerinizle paylaşın.

Bugüne özel iftar menüsü 8 Mayıs 2019 | Kolay İftar Menüleri

PATLICANLI RULO KÖFTE TARİFİ

Patlıcanları Hazırlamak İçin:
4 adet patlıcan 
1/2 çay bardağı zeytinyağı 
2 çay kaşığı tuz 

Rulo Köfteleri Hazırlamak İçin:
450 gram dana kıyma 
1 adet rendelenmiş soğan 
2 adet sivri biber (doğranmış) 
1 adet kapya biber (doğranmış) 
2 diş sarımsak (ezilmiş) 
3 yemek kaşığı galeta unu 
3 yemek kaşığı su 
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
2 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1/2 demet maydanoz (doğranmış) 
2 adet yufka 

Yufkayı Yağlamak İçin:
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
1/2 çay bardağı su 

Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 çay bardağı sıcak su 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Patlıcanlı Rulo Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve tuz serpiştirip, 200 derece ısınmış fırında 10 dakika fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Fırın ayarınızı 190'a indirin.

Ayrı bir kasede, kıyma, rendelenmiş soğan, yeşil biber, kapya biber, sarımsak, galeta unu, su, sıvı yağ, tuz, karabiber ve maydanozu birleştirin.  Tüm malzemeler birbirine karışana kadar güzelce yoğurun.

Hazırladığınız kıymalı harcın üzerini streç filmle kaplayıp 20 dakika buzdolabında dinlendirin.

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine sıvı yağ ve su karışımının yarısını fırça yardımıyla yufkanın her yerine yedirin.

Yufkanın alt ve üst kısmından 5-6 parmak kalınlığında parçaları ortaya doğru katlayın.

Alt kısımda kalan parçanın üzerine fırınladığınız patlıcanları dik olacak şekilde yan yana yerleştirin.

Dinlenmiş olan köfteli harçtan parçalar alın ve patlıcanların bulunduğu bölüme ince uzun şerit halinde köfte harcını yerleştirin.

Yufkanın sağ ve sol kısmından 2 parmak kalınlığında katlayıp rulo halinde sarın. Uç kısmını suyla fırçalayıp yapışmasını sağlayın.

Sarmış olduğunuz rulo köfteleri 2 parmak kalınlığında parçalara kesin ve fırına dayanıklı, yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin.

190 derece ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin.

Sosunu hazırlamak için bir sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağını aktarın ve kızdırın.

Domates salçasını da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine tuz, karabiber ve pul biber de ekledikten sonra son olarak suyunu da ekleyin ve kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.

Pişmiş ve fırından çıkmış olan patlıcanlı rulo köftenin üzerine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirip sıcak olarak servis edin.

Bugüne özel iftar menüsü 8 Mayıs 2019 | Kolay İftar Menüleri

TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ

Tereyağlı Pilav Tarifi:

    1,5 su bardağı baldo pirinç
    2-3 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay bardagı arpa şehriye
    1 tane et bulyon tablet (olmasa da olur),
    3-4 damla limon,
    Kaynar su
    Tuz.

Öncelikle pirinci yarım saat sıcak suda bekletiyoruz (musluk sıcak suyu da ok), eve girdin pirinci suya koy, bir yandan kettle’ın düğmesine bas canım. Pirinci süre bitince süzgeçle süzüyoruz. Tereyağını yayvan tencereye alıyoruz (seramik tencere öneririm!) üzerine şehriyeyi ekleyip, karıştırarak tereyağını bi güzel cozurdatıyoruz. Kokusu o guzel burnuna gelecek tatlım!
Sonra üzerine süzdüğümüz pirinci atıyoruz şööyle bi karıştırıp yapışmaması için hemen tuzu atıyoruz. Biraz daha karıştırıyoruz ki pirinç de muhteşem kokuyu bi alsın! Biryandan hızlıca bir kupa bardak içerisine bulyonu atıp üzerine kaynar su ekleyip eritiyoruz, çatalla yapabilirsin canım, panik yok, sonra üstüne 3-4 damla limon ve hemen tencereye ekliyoruz ve bir sefer karıştırıyoruz.
Bu kısmı biraz hızlı yapmalısın ki tereyağı yanmasın. Üstüne, pirinclerin üstünü kapatacak kadar kaynar su ekliyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Tane tane dökülüp de hava atmazsan noliyim…

İyi pilav için kurallar:

    Tereyağında elini korkak alıştırma
    Pirinci önceden yarım saat sıcak suda beklet (işten gelince üstünü değişene kadar geçer)
    Bulyon kullan (sağlıksız diyosan normal et suyu kullan dicem de evde olmadıgını ikimiz de biliyoruz)
    Baldo pirinç kullan
    İki damla limon kullanıcan
    Kettle da kaynar suyu en başından hazır et 6. Tereyağını azıcık cozurdatmalısın, azıcık kokusu çıkmalı.

Bugüne özel iftar menüsü 8 Mayıs 2019 | Kolay İftar Menüleri

PEYNİRLİ AKDENİZ SALATASI TARİFİ

Beyaz peynirli Akdeniz salatası tarifi için malzemeler

    Akdeniz yeşillikleri
    Keçi peyniri
    Çörek otu
    Kiraz domates
    3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    Yarım limon  

Beyaz peynirli Akdeniz salatası Nasıl Yapılır

Lezzet'in salata tarifleri ile iftar sofralarınıza tat katın. Akdeniz yeşilliklerini bol suyla yıkayıp süzün. Keçi peynirini iri küpler şeklinde dilimleyin ve üzerlerine çörek otu serpiştirin. Yeşillikleri iri parçalar şeklinde doğrayıp büyük bir kaseye alın. Üzerine küp kesilmiş beyaz peynirleri ve kiraz domatesleri yerleştirin. 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve yarım limonun suyunu bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.

Bugüne özel iftar menüsü 8 Mayıs 2019 | Kolay İftar Menüleri

TAŞ EKMEĞİ TARİFİ

Taş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağısüt3 su bardağısu3 yemek kaşığıyoğurt2 adetyumurta1 çay kaşığıkarbonat2,5 su bardağıunAraları İçin:1,5 su bardağıdövülmüş ceviz içiŞerbeti İçin:3 su bardağısu3 su bardağıtoz şeker3 damlalimonun suyu

Taş Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limonun suyundan da ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Şerbet koyu kıvamı aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Derin bir karıştırma kasesinde su, süt, yoğurt, yumurta, karbonat ve unu pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım, krep karışımından biraz daha sıvı bir kıvamda olmalı.

Bu karışımdan bir kepçe alıp, ısıtılmış bir krep tavasında incecik olacak şekilde dökün ve arkalı önlü pişirin.

Bir tepsiye pişirdiğiniz kreplerden birini serin ve soğuk şerbetten her yerine dökün.

Şerbetten sonra dövülmüş ceviz içi serpiştirin ve üzerine kreplerden 1 adet daha koyup aynı işlemi krepler bitene kadar uygulayın.

Tüm katları bitirdikten sonra son krebin üzerine de dövülmüş cevizden bol bol koyun ve 8 dilim olacak şekilde üçgen dilimlere bölüp sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

 

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡