Bulgurlu Mercimek Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bulgurlu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Bulgurlu Mercimek Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Bulgurlu Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır, Bulgurlu Mercimek Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bulgurlu Mercimek Çorbası 1. tarif
Bulgurlu Mercimek Çorbası için Malzemeler:
1,5 bardak kırmızı mercimek, ½ bardak bulgur, 4 adet soğan, 2 adet yeşilbiber, yağ, tuz, kırmızıbiber, su
Bulgurlu Mercimek Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mercimeği ayıklayıp bir tencereye alın, soğanları ve biberleri halka şeklinde doğrayın. Mercimeğe yeri kadar su koyup soğanlarla beraber haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü ayırın. Bunlar yumuşayınca bulguru ekleyin, (gerekirse bir miktar daha su katabilirsiniz) tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirin. Yağı kızdırın, yeşilbiberi hafif kavurun. Kırmızıbiberi de serpip pişen yemeğe karıştırın.
Bulgurlu Mercimek Çorbası 2.tarif
Bulgurlu Mercimek Çorbası için Malzemeler:
1 su b. mercimek 3 çorba k. bulgur 1 soğan 1 havuç 1 domates 1 çorba k.un nane,tuz 2 çorba k. tereyağı tavuk suyu veya etsuyu
Bulgurlu Mercimek Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencere içinde yağı kızdırın. Üzerine soğanı ve havucu katıp kavurun. Daha sonra mercimek ve bulguru ilave edin. Unu da ekleyip birkaç dakika daha kavurun. En son küp doğranmış domatesi katın; suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. En son üzerine nane serperek servise çıkartın.