Çabuk mantar çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çabuk mantar çorbası Nasıl Yapılır?
Çabuk mantar çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çabuk mantar çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Çabuk mantar çorbası nasıl hazırlanır, Çabuk mantar çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Çabuk mantar çorbası
Çabuk mantar çorbası için Malzemeler:
2 torba kuru mantar 500 gr. soğan 1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber 2 diş sarmısak 6 yemek kaşığı soya yağı 1/2 lt hazır sebze suyu 4 dilim tost ekmeği Tuz, karabiber 100 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri Biraz maydanoz Bir çorba kaşığı Ameriksn soya unu
Çabuk mantar çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mantarları yıkayın. 1/4 lt. suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde dograyın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve saımısağın yarısını içinde çevirin. Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 dk. kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın. AFİYET OLSUN!