Cantık nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Cantık Tarifi
Cantık malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Cantık nasıl yapılır? İşte tarifi..
Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Cantık yapacak. Gelinlerin yapacağı Cantık ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 16 Nisan Perşembe Cantık tarifi.
Cantık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya 10 glık (1 yemek kaşığı)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı-kulak memesi kıvamında ele biraz yapışan kıvam olması lazım )
İç harcı için;
- 2 orta boy domates rendelenmiş
- 2 yeşil biber blenderden geçirilmiş
- 2 tane soğan blenderden geçirilmiş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 400 gr dana kıyma
- 2 tane kırmızı biber blenderden geçirilmiş
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Cantık Tarifi Yapılışı
Merhabalar sevgili canlar, Bursaya ait Cantik tarifini paylaşım yapmak istedim ? Bursada yasayanlar bilirler bu tadı ve lezzeti
İlk önce yoğurma kabında kuru maya, şeker ve süt alınır ve üzeri örtülerek 10 dk bekletilir.
Köpüren maya ya diğer sıvılar ve en son un eklenir.
Üzerine streç film örtülerek kontrollü bir şekilde ve 45 dk mayalandırılır.
Tüm iç harç malzemeleri karıştırılır ve dolapta dinlenmeye bırakılır.
Mayalanan hamuru bir iki kez yoğurarak havası alınır ve bezeler ayrılır.
Ve bu bezelerin her biri parmağımız ile açılır. Ortadan baslayacak şekilde, açarken sıvı yağdan elinizi yağlayın öyle açmaya çalışın.
Açıldıktan sonra tepsiye dizilir ve yumurta sarısı sürülür ve iç harç koyulur.