Cevizli kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Cevizli kurabiye Nasıl Yapılır?

Cevizli kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Cevizli kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Cevizli kurabiye Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Cevizli kurabiye nasıl hazırlanır, Cevizli kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Cevizli kurabiye için Malzemeler:

1   paket eritilmiş margarin 3 yemek kaşığı yoğurt 1  çay kaşığı karbonat 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yumurta Alabildiği kadar un

Cevizli kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Margarini yoğurdu ve karbonatı unla beraber yoğurun. Bir kapta cevizi, şekeri, tarçını ve yumurtaların aklarını katıp karıştırın. Hamuru dört eşit parçaya bölün uzun uzun açın içine cevizli harçtan 1/4 alıp arasına yayın. Rulo yapıp yanyan kesin. Diğer parçalar için de aynı şeyi uygulayın üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp fırına verin

Cevizli Kurabiye


Cevizli Kurabiye için Malzemeler:

2 bardak çekilmiş ceviz ½ fincan un 3,5fincan pudra şekeri 8 adet yumurta akı 1 çay kaşığı tuz

Cevizli Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir kap içine elenmiş un ve pudra şekerini koyun, buraya cevizi ekleyin ve hepsini iyice harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurta akları ile tuzu kar edin. Köpürünce cevizli karışımı ilave edin karıştırarak birbirine yedirin. Bu karışımı yağlanmış tepsiye lira boyutunda  kaşık  kaşık dökün ve 150 derecede 1saat kadar pişirin. Soğuk olarak servis edin.

Cevizli Kurabiye 2. tarif
Cevizli Kurabiye için Malzemeler:

2 bardak un 1 bardak şeker 1fincan süt 100 gr margarin 1 adet yumurta 1 kaşık karbonat 1  paket  vanilya 1 bardak ceviz

Cevizli Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Margarini eritin; bir kap içinde yumurta, süt,  vanilya, şeker ve karbonatı çırpın. Yavaş yavaş unu karıştırarak hamur yapın, 20 dk dinlendirin. Dinlenen hamuru merdaneyle açın, kalıp ya da  bardakla şekillendirerek üzerine yarım ceviz yerleştirin. Onları da yağlanmış kalıba dizip 160 derecede pişirin.

tarifi-3.jpgtarifi-9.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡