Çikolatalı Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Çikolatalı Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Çikolatalı Kek nasıl hazırlanır, Çikolatalı Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Çikolatalı Kek için Malzemeler
:
100  gr taze lor (veya labne) peyniri yarım paket tereyağı (yada margarin) 100  gr toz şeker 50  gr bisküvi 50  gr acıbadem 50  gr kedidili 2 yumurta 100  gr bitter çikolata beyaz şarap 100  gr karışık meyve şekerlemesi 4 Kişilik

Çikolatalı Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Acıbadem ile bisküvileri ufalayın, çikolatayı irice doğrayın. Hepsini bir kaba koyun ve bir çay bardağı beyaz şarabı üzerlerine dökün. Yağ ile tozşekeri mikserde yumuşak bir krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını bir defada katın. Sonra da taze lor (veya labne) peynirini ilave edin. Birkaç dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Yumurtaların akını kar haline gelinceye kadar çırpın, bunu hazırlanmış kremaya katın. Kremaya, ufalanmış bisküvileri çikolatayı ve şekerlemeyi ilave edin. Bir kek kalıbının içini filmle döşeyin. Dibini ve eyanlarını, biraz su kattığınız beyaz şarapla ıslanmış kedidilleriyle kaplayın. Karışımı kalıba dökün. İki saat kadar buzdolabınde bekletip servis yapmadan 25 dakika önce tatlıyı buzluğa koyun. Bir servis tabağına tersyüz edip arzunuza göre süsleyin.

Çikolatalı Kek 2. tarifi

ÇİKOLATALI KEK için Malzemeler:

3 YUMURTA 1 SU BARDAĞI ŞEKER 1 SU BARDAĞI SÜT 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ 3 YEMEK KAŞIĞI (TEPELEME) KAKAO 4  ADET BİTTER ÇİKOLATA (80  GR LIK KARE) 1 PK KREMA (200 ML) 1 PK VANİLYA 1 PK KABARTMA TOZU ALDIĞI KADAR UN (YAKLAŞIK 2,5 SU BARDAĞI)

ÇİKOLATALI KEK Yemek Tarifi Hazırlanışı:

3 YUMURTA VE ŞEKER BİR ÇIRPMA KABINDA KÖPÜRENE KADAR MİKSERLE ÇIRPILIR. ÇIRPILAN YUMURTANIN İÇİNE, SÜT VE YAĞ EKLENİR. BİTTER ÇİKOLATANIN 2 PAKETİ RONDODA PARÇALANIR. BAŞKA BİR KABIN İÇİNDE UN, KAKAO, VANİLYA, KABARTMA TOZU, VE RONDODA PARÇALANMIŞ 2 PK BİTTER ÇİKOLATA KARIŞTIRILIR. VE KURU KARIŞIM SIVI KARIŞIMLA BİRLEŞTİRİLİR. YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜLEREK, 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 25 DAKİKA PİŞİRİLİR. KALAN 2 PAKET BİTTER ÇİKOLATA BENMARİ USÜLÜ BİR KABIN İÇİNDE ERİTİLİR VE ERİYEN ÇİKOLATANIN İÇERİSİNE KREMA DÖKÜLEREK ÇİKOLATALI SOS HAZIRLANIR. FIRINDAN ÇIKAN KEKİN ÜZERİ BU KATIŞIM İLE KAPLANIR. (ARZUYA GÖRE KEKE CEVİZ VEYA FINDIK EKLENEBİLİR. EKLENEN EK MALZEME KADAR UNDAN EKSİLTİLİR.)
Çikolatalı Kek 3. tarifi

Çikolatalı Kek - I için Malzemeler:

250  gr un 225  gr şeker 200  gr margarin 4  adet yumurta 100  gr çikolata 1 paket kabartma tozu 100  gr iri kıyılmış ceviz 1/2 su bardağı portakal suyu

Çikolatalı Kek - I Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Şeker ve yağı iyice kanştırıp, yumurtaları birer birer ilave edin, kalan malzemeyi de karıştırıp kalıba koyun. Kısık ateşte, 70 dakika kadar pişirin. Üzerini eritilmiş çikolata ve ceviz ile süsleyip, servis yapın.

Çikolatalı Kek 4. tarifi

Çikolatalı Kek -II için Malzemeler:

250  gr un 2  adet yumurta 125  gr margarin 1 su bardağı yoğurt 125  gr pudra şekeri 90  gr bitter çikolata 2 çay kaşığı karbonat

Çikolatalı Kek -II Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Margarin ve şekeri krema haline getirin, yumurtaları ilave edip, krema iyice hafifleyinceye dek çırpın. Su buharına tutup, erittiğiniz çikolatayı, biraz soğutup buna katın. Un ve yoğurdu azar azar, ve sürekli karıştırarak ilave edin. Yağlayıp, unladığınız bir kalıba boşaltın ve orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirin.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

 

tarifi.jpgtarifi-8.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡