Çıkolatalı Rulolar tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çıkolatalı Rulolar Nasıl Yapılır?
Çıkolatalı Rulolar nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çıkolatalı Rulolar Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Çıkolatalı Rulolar nasıl hazırlanır, Çıkolatalı Rulolar yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
ÇİKOLATALI RULOLAR için Malzemeler:
3 yumurta 1 çay bardağı şeker 1.5 çay bardağı un 1.5 çay bardağı kakao 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1/2 su bardağı çilek reçeli 1 paket çikolata sosu
ÇİKOLATALI RULOLAR Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri 2 dk mikser ile çırptıktan sonra un ve kakao ekleyip 2 dk daha çırpın, pişirme kağıdı serilmiş kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dk pişirin. Fırından alıp aynı boyutlarda bir pişirme kağıdının üzerine pudra şekeri serpip hamuru kağıda ters çevirin, üstteki pişirme kağıdını çıkartın rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ruloyu açıp içine çilek reçeli sürün, pişirme kağıdından ayırarak tekrar rulo yapın. Çikolata sosunu hazırlayıp üzerini kaplayın. Not: Arzu ettiğiniz başka bir reçel veya marmelat sürebilirsiniz.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.