Çilekli pasta nasıl yapılır? Gelinim mutfakta Çilekli pasta tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Çilekli pasta yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Çilekli pasta ise merak konusu oldu. Çilekli pasta nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Çilekli pasta tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Çilekli pasta yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Çilekli pasta ise merak konusu oldu. Çilekli pasta nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Çilekli pasta tarifi...
Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
yarım çay kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı sıcak su
İç Krema:
400 ml. süt
yarım su bardağı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Dış krema;
200 ml süt kreması
yarım çay bardağı pudra şekeri
içi ve üzeri için :
500 gr. çilek
çikolata rendesi
Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı
Pandispanyanın Hazırlanması: yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatlice ayrılır yumurta akları mikserle çırpılır ve köpük gibi olmaya başlayınca şekerin yarım bardağı ve limon suyu ilave edilip kar gibi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpılır.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan yarım bardak şeker ilave edilip mayonez rengini alana kadar çırpılır ve sıcak su ilave edilip 5 dakika daha çırpılır.
Ve ikisi birbirine yavaşça yedirilir ve en son un, nişasta k. Tozu, vanilyası da ilave edilip spatula yardımıyla dikkatlice yedirilir ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
İç kremanın hazırlanması; tereyağ ve vanilya hariç malzemeler karıştırılıp çırpılır ve kaynamaya başlayınca içine tereyağ ilave edilir ve ocaktan alındıktan sonra vanilyası ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Dış krema: süt kreması pudra şekeriyle birlikte katı hale gelinceye kadar çırpılır.
Pastanın Hazırlanması: Soğuyan pandispanya keki ortadan ikiye kesilir ve 1 çay bardağı sütle alt ve üst tabanı ıslatılır.
Ve Hazırlanan kremanın(kremayı kullanmadan önce en az mikserle 5 dakika pürüzsüz hale getirin) yarısı alt tabana dökülüp çilekler yerleştirilir. Ve kalan kremada dökülüp üst tabanla kapatılır.
Ve bu şeklide kelepçeli kalıpta bir kaç saat en az 4 saat bekletilir ve sonra kelepçe çıkarılıp hazırlanan dış kreması sürülür ve çilekle çikolatayla süslenir. Afiyet olsun