Çorba çeşitleri nelerdir?

Yemek sofralarımızın vazgeçilmezi çorbalar, herkes için tüketilmesi gereken yiyeceklerin başında gelir. Neredeyse her damak tadına uygun bir çorbamızın bulunduğu sofralarımızda çorbaların en çok tüketilen yiyeceklerden birisi olduğu biliniyor. Peki çorba çeşitleri nelerdir? Faydaları nedir? İşte detaylar...

Çorba çeşitleri nelerdir?

Yemek sofralarımızda en çok tüketilen besinlerin başında gelen çorbaların birçok faydası bulunuyor. Bu faydalar sayesinde sofraların vazgeçilmezi olan çorbalar ve çorba çeşitleri hakkında bilgileri haberimizde verdik. Peki bu çok tüketilen çorba çeşitleri nelerdir? Faydaları nedir? İşte detaylar...

ÇORBA ÇEŞİTLERİ

Sofralarımızın olmazsa olmazı çorbaları sınıflandırmamız gerekirse temelde sıcak ve soğuk tüketilenler olarak iki temel guruba ayırabiliriz. Soğuk çorbalar daha çok yoğurtlu çorbalar olarak karşımıza çıkıyor örnek verecek olursak: soğuk yoğurt, ayran aşı, kuşkonmaz ve nohutlu mercimekli buğday çorbası en meşhur soğuk çorbaları oluşturuyor.

Bunlar dışında çoğunlukla soframızı süsleyen sıcak çorbalar deyince de akla hemen mercimek, tarhana, tavuk suyu, domates çorbaları geliyor.

Çorba çeşitleri nelerdir?

ÇORBALARIN FAYDALARI

Tarhana çorbası: Besin değeri fazla olan bu çorba tam bir şifa deposudur. Doğal olarak hazırlanmakta ve grip ve diğer hastalıklarda etkilidir. Bağırsakların dolaşımında yardımcı olur. Ve tarhana çorbasının iştah açıcı özelliği vardır. Süt ve süt ürünlerini tüketemeyen hastalar için de çok şifalı bir gıdadır.

Mercimek çorbası: Kalp geçirme riskini en aza indirmektedir. Yüksek tansiyonu hastalıklarına önerilmektedir. Tansiyonun düşmesine içinde bulunan potasyum kaynağıyla engel olmaktadır. İçerisindeki demir sayesinde kan şekerinin düşmesini engellemektedir.

Brokoli çorbası: A,E ve C vitaminlerini içerisinde bulundurmaktadır. Hastalandığınız zaman brokoli çorbası tüketildiği takdirde iyileşme süreci hızlanacaktır. Antibiyotik özelliği taşımaktadır. Vücut direncini arttırmaktadır.

Tavuk suyu çorbası: Hastalık zamanlarında tüketilen bu çorba bünyenin toparlanmasını sağlamaktadır. Ayrıca antibiyotik özelliği de vardır. Enerji kayıplarının yaşandığı dönemlerde içilmesi güç sağlamak açısından etkilidir.

Çorba çeşitleri nelerdir?

İŞTE EN ÇOK TÜKETİLEN ÇORBALARIN TARİFLERİ

BROKOLİ ÇORBASI NASIL YAPILIR? BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

• 500 gram brokoli
• 1 adet patates
• 1 adet soğan
• 1 adet havuç
• 1.5 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• 2 yemek kaşığı süt kreması

Hazırlanışı:

Brokoli, soğan, patates ve havucu doğrayıp bir tencere koyunuz. Sebzeler yumuşayana kadar kaynatınız. Başka bir tencerede yağı eritiniz, unu da ilave ederek kavurunuz. Yavaş yavaş sütü ekleyerek beşamel sosu hazırlayınız. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ediniz, haşlanan suyun yarısını da ilave ederek blender ile sebzeleri eziniz. Tuzu ve karabiberi ekleyerek 4 ya da 5 dakika daha kaynatınız. Ve çorbaya kremayı ekleyiniz 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra kapatabilirsiniz.

MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

En güzel mercimek çorbasını yapmanız için bilmeniz gerekeni ve tarife haberimizde yer verdik. İşte detaylar...

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet patates
1 adet havuç
7 bardak su
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı domates salçası

HAZIRLANIŞI

Havuç ve patatesi küçük küçük doğrayın.

Önceden hazır tuttuğunuz geniş bir tencereye sırasıyla sıvıyağ, soğan, patates ve havuçları alın. Ardından orta ateşte kavurun.

Salçaları ekleyin, yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri de ekleyin ve güzelce karıştırın.

Tencereye tuzu ve suyu da ekledikten sonra kısık ateşte beklemeye bırakın.

Kaynayan çorba için ayrı bir kapta hazırladığımız zeytinyağı ve kırmızıbiberden oluşan sosu çorbaya ilave edin.

Çorbayı blenderden geçirin. İçerisinde parçacık kalmayana kadar çırpın.

Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi başarı ile tamamlandı.

Etiketler :
1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡