Cumhurbaşkanı Erdoğan, seslendi: Kabine sonrası hedefinde İsrail vardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından kameraların karşısına çıktı. Hem Türkiye’de yaşanan hem dünyadaki gelişmeler ele alındı. Erdoğan’ın hedefinde yine İsrail vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seslendi: Kabine sonrası hedefinde İsrail vardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, “Türkiye; coğrafi, beşeri, ekonomik ve tarihî bağları itibarıyla tek bir bloğa sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizim için Batı dünyasıyla ilişkilerimizi ilerletmek ne kadar önemliyse, Asya’dan Afrika’ya ve Latin Amerika’ya kadar diğer bölgelerle iş birliğimizi güçlendirmemiz de aynı derecede önemlidir” dedi.

ekran-resmi-2024-07-16-19-36-34.png

TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA İSRAİL ÇAĞRISI

Gazze’deki katliamların devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekrardan İsrail ve dünyaya seslendi. İşte kabine sonrası o sözler;

“7 Ekim’den bu yana Gazze’deki kardeşlerimizin maruz bırakıldığı katliamı gerek oturumlarda, gerekse ikili görüşmelerimizde gündeme getirdik. İsrail’in durdurulmasının sadece bölgemiz için değil, tüm insanlığın huzuru ve güvenliği için şart olduğunun altını çizdik. Türkiye olarak mevcut İsrail yönetimini ateşkese zorlamak amacıyla tüm imkânları seferber etmiş durumdayız.

İki ülke arasındaki ticari işlemlerin durdurulması bunlardan biriydi. Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararımız bir diğeriydi. NATO bünyesinde sahip olduğumuz araçları da bunun için kullanıyoruz. Filistin’de kalıcı barış tesis edilene kadar İsrail’le NATO nezdinde iş birliği yapılması yönündeki girişimler onay vermeyeceğiz, bu konudaki kararlı duruşumuzu zirvede açık açık vurguladık.

ekran-resmi-2024-07-16-19-37-27.png

İsrail’in Gazze ve diğer Filistin topraklarındaki katliam, işgal ve soykırım politikası devam ettikçe biz de bu ülkeyle ilgili tutumumuzu değiştirmeyiz. Burada şunu da söylemek isterim: İsrail 7 Ekim’den bu yana geçen 285 günde her türlü zulmü, barbarlığı ve vahşeti sergilemesine rağmen Filistin halkının direniş azmini kıramadı. Filistinli kardeşlerimiz tüm Müslümanlara ve insanlığa örnek olacak büyük bir vakarla topraklarını kahramanca savunmaya devam ediyor.”

ARACI OLMAYI ÜSTLENEBİLİRİZ

“40 bine yakın şehide ve üzerlerine yağan bombalara karşın tüm dünyaya vatanperverlik dersi veren Filistinli kardeşlerimize hürmetle selamlıyorum. Rabbim Filistin halkının ve Gazzeli mazlumların yardımcısı olsun diyorum.

ekran-resmi-2024-07-16-19-37-43.png

Kandan, gözyaşından ve işgalden beslenen zalimler rahatsız olsalar da biz Filistin’in yanında dimdik duruyoruz ve duracağız. Türkiye olarak bölgemizin sulhu sükuna kavuşması için garantörlük dahil her türlü rolü üstenmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyorum."

KAYNAK: Bölge Gündem Haber

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN