CV Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Cv Nasıl Hazırlanır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

CV Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İş hayatına adım atmaya hazırlanırken başlangıç noktan CV’n olmalı. CV’nin açılımı Curriculum Vitae’dir ve özgeçmiş anlamına gelir. İş bulmanı sağlayacağı için öncelikle hazırlamak için gerekli özeni ve zamanı göstermen gerekiyor. Hatta hazırlamadan önce ve hazırlama aşamasında üzerinde dikkatle düşünülmesi gereken bir konu. Peki CV hazırlarken nelere dikkat edilmeli? Hangi hatalardan kaçınılmalı? Doğru bir özgeçmiş nasıl hazırlanır?

Çok uzun olmamalı: Verdiğin bilgi seni mülakata çağırmalarını sağlamalı, az, eksik veya fazla bilgi vermekten kaçınmalısın. Özellikle yeni mezunsanız özgeçmişiniz 1 sayfayı geçmemeli.

Facebook fotoğrafların yerinde güzel: Özgeçmişindeki fotoğrafının iş ilanlarına başvurabilecek ciddiyette olmasına özen göstermelisin.

E-posta adresin ciddi durmalı: E-posta adresine özen göster, isim soyadından oluşan ciddi, telefonda da kodlaması kolay bir e-posta adresi kullanmalısın.

Kişisel becerilerini ön plana çıkarmalısın! : Yeni mezunların sık karşılaştığı bir problem ilanlarda tecrübe istenmesi ve özgeçmişlerde tecrübe kısmının eksik kalması. Üniversitede üstlenilen görevler, üye olduğun kulüplerde yaptıklarını, sosyal sorumluluk çalışmalarını özgeçmişine aktararak bu alanlardaki başarılarını hem ön yazında hem de CV’inde öne çıkartabilirsin.

İmla hatası yapmamaya özen göstermelisin: İşverenler, özgeçmişleri incelerken kişinin gösterdiği özene büyük önem veriyor. Özgeçmişini bitirdikten sonra, yanlışları düzeltmek adına mutlaka kontrol edip başka birilerinin de okunmasını sağlamalısın.

İletişim bilgilerini eklemeyi unutmamalısın: Firmaların sana ulaşabilmesi için, gün içerisinde ulaşabilecekleri sana ait telefon numarası, e-posta adresi bilgilerini yazmayı ve değişiklik olduğunda güncellemeyi atlamamalısın.

Mezun olmadan CV’ni hazırla: Mezuniyetini beklemeden özgeçmişini oluşturarak mezun olmadan başvuru yapmaya başlamalısın. Özgeçmişinde ve ön yazılarında mezun olacağın tarihi muhakkak belirtmelisin.

Sosyal medya profilin de değerlendiriliyor: Adaylar artık işverenler tarafından sosyal medyada da takip ediliyor, adayın sosyal medya profil ve paylaşımlarını da inceleyen işveren sayısı artıyor. Sosyal medyayı kariyerin için avantaja dönüştürebilir, katıldığın aktiviteler ve iş dünyasına yönelik ilgi alanlarınla zenginleştirebilirsin. Bunu yaparken yalan ve gereksiz içeriklerden uzak durmak önem taşıyor…

Üniversitedeyken kariyerim için neler yapmalıyım?

Merak ettiğin mesleklerde staj yapmalısın

Kişisel gelişim eğitimlerine katılmalısın

Okul etkinliklerinde görev almalısın

Okul etkinliklerine katılan firmalarla tanışmalısın

Seminerlere katılmalısın

İlerlemek istediğin uzmanlık alanındaki yenilikleri takip etmelisin

"Dünya gündeminden haberdar olmalısın"

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡