Dehşete düşüren olay! Kürtajla alındığı söylenen bebeği rahminden düşürdü

İstanbul'da hamileliği sırasında bebeğinin yaşamadığı tespit edildiği için kürtaj olan Ü.A. (45), evine gittiğinde kanama sonrası rahminden bebeği düşürdü.

Dehşete düşüren olay! Kürtajla alındığı söylenen bebeği rahminden düşürdü
 Haberler, Son Dakika Haberleri

Dehşete düşüren olay İstanbul'da yaşandı.Hürriyet'in özel haberine göre  İki çocuk sahibi Ü.A. (45) ve O.A. (42) çifti, üçüncü bir çocuklarının daha olacağını 28 Şubat’ta tesadüfen öğrendi. Çift, rutin hamilelik kontrolleri için iki kez Üsküdar Çamlıca’daki E. Hastanesi’ne gitti. Üçüncü kontrol için 30 Mart’ta hastaneye gidildi. Op. Dr. Asuman S., anne Ü.A.’yı ultrasona aldı. Doktor ultrasonda bebekten kalp atışı alamadığını söyledi. Ancak durumdan emin olmak için Ü.A.’yı, radyoloji doktoruna gönderdi. Dr. Y.A. da bebekten kalp atışı alamadıklarını rapor etti. Artık çocuğun yaşamadığından emin olunduğu için alınması kararlaştırıldı. Çift kürtaj işlemine onay verdi. Üç doktorun imzası ile işleme başlandı. Kürtaj işlemini Op. Dr. Asuman S. yaptı. İşlemden sonra Dr. Asuman S., anne Ü.A.’ya “Her şey yolunda, çocuğu aldık. Patolojiye parça gönderdik. 15 gün sonra sonucunu alırsınız” dedi.

"RAHMİMDEN BİR PARÇA DÜŞTÜ"

Ödemeyi yapan çift, evlerine gitmek üzere hastaneden ayrıldı. Baba A., eşini eve bıraktıktan sonra, çocuklarını almak üzere kapıdan döndü. Anne Ü.A., eve girdikten kısa süre sonra kötüleşmeye başladı. Kusmaya başlayan Ü.A.’nın kanaması oluştu. Tam bu esnada dehşet verici olay yaşandı. Ü.A. o anları ifadesinde şöyle anlattı:

“Kusma esnasında rahmimden bir parça düştü. Baktığımda cenin olduğunu gördüm.”

Şok geçiren Ü.A., hemen eşini aradı ve durumu anlattı. Baba O.A. eve girdiğinde eşinin anlattığı tablo ile karşı karşıya kaldı. O.A. hemen hastaneyi aradı; işlemi yapan doktora ulaşmaya çalıştı. Doktorun asistanı ile görüşen çift, kürtajla alındığı söylenen çocuğun yere düştüğünü bildirdi.

Dehşete düşüren olay! Kürtajla alındığı söylenen bebeği rahminden düşürdü

CENİN DEĞİL, KAN PIHTISI

Telefondaki kişi çifte özetle “Doktor ile görüştüm. Düşen cismin cenin olamayacağını, kan pıhtısı olabileceği söyledi” dedi. Anne Ü.A. bu yanıta tepki gösterdi.

Çift hastane ile sağlıklı bir iletişim kuramayınca O.A. hemen 112 acil servisini aradı. Gelen ekip anne A. ile ilgilendi. Ekip, olayın adli boyutu olduğunu, hemen polise de haber vermelerini söyledi. O.A. polisi aradı, durumu bildirdi. Aramadan 5 dakika sonra olay yeri inceleme ekibi eve geldi. Savcı talimatı ile eve cenaze aracı çağırdı. Gelen araç cenini, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi morguna götürdü.

RAPOR: CİNSİYETİ OLMAYAN FETÜS

Savcı Orhan Elbeyli ile Adli Tıp uzmanı Dr. H.A. hastaneye gitti. Cenin için adli muayene tutanağına şu bilgiler yazıldı:

“Fetüs, 5-6 santim boyunda, 50-100 gram ağırlığında. Kolları ve bacakları oluşmuş. Baş boyutuyla gövde boyutu hemen hemen aynı. 10-12 haftalık görünümünde, cinsiyeti belli olmayan fetüs görüldü.”

Savcılık, çocuğun kesin ölüm nedeni için de Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istedi.

İŞTE SAAT SAAT YAŞANANLAR

10.30 Ü.A. eşi O. ile, rutin hamilelik kontrolü için hastaneye gitti.
12.08 Ü.A.’nın 13 haftalık bebeğinin canlı olmadığı kesinleşti.
15.30 Anne A.’nın kürtaj işlemi yapıldı.
17.00 Anne A. taburcu edildi, çift hastaneden ayrıldı.
17.30 Ü.A., ölü cenini banyoda düşürdü.
19.45 Olay yeri inceleme ekibi eve geldi.
20.30 Eve çağrılan cenaze aracına konulan cenin hastane morguna kaldırıldı.

Dehşete düşüren olay! Kürtajla alındığı söylenen bebeği rahminden düşürdü

"HATAM VE KUSURUM YOK"

Soruşturma kapsamında işlemi yapan Op. Dr. Asuman S. ifadesinde, “İşlem esnasında herhangi bir hatam ve kusurum yok” dedi. Dr. Asuman S., “Hastanın rahminde tek fetüs vardı. İkiz olma durumu radyolojide de çıkmadı. Kürtaj için 3 hekim imzalı rapor düzenlendi. Kürtaj esnasında yaşadığımız herhangi bir sorun olmadı. Kürtaj esnasında aldığım materyaller patolojidedir. Patoloji sonuçlarını ayrıca dosyaya sunacağım. Biz hastaya ısrarla hastaneye gelmesini söyledik ama gelmedi” diye konuştu.

"CENİN OLMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Özel hastanenin avukatından Ü.A.’ya noter yolu ile verilen yanıtta ise, hastaneye herhangi bir kusur atfedilemeyeceği bildirildi. 1 Haziran tarihli yanıtta özetle şöyle denildi:

“Kürtaj işlemleri neticesinde hastanın rahminde kan pıhtısı gelmesi sıklıkla görülen bir durum. Hastanın iddia ettiği gibi düşen parçanın cenin olması söz konusu olamaz.”

"DEHŞET VERİCİ BİR OLAY"

Çiftin avukatı Merve Uçanok, yaşanan sürecin anne için travmatik etkileri olduğunu kaydetti. Av. Uçanok, “Kürtaj işleminin ardından yaşanan olayda, anne hastaneden eve döndüğünde bir anda kanaması başlıyor. Bu esnada cenin, annenin rahminden banyonun zeminine düşüyor. Çok yıpratıcı ve dehşet verici bir olay. Dakikalar sonra eşi ve iki çocuğu geliyor. O anlara tanık oluyor. Rahimden düşen parçanın cenin olduğu tespit edildi, otopsi ve defin işlemleri yapıldı” dedi.

KÜRTAJ NEDİR?

Kürtaj veya daha doğru tabiriyle "küretaj", genel anlamda rahim içinde istenmeyen bir gebeliğin tahliyesi anlamına gelmektedir.

Tıbbi literatürde gebelik terminasyonu, gebelik sonlandırılması veya dilatasyon-küretaj olarak da geçer.

Halk arasında küretaj (kürtaj); kurtaj, kürtaş, kurtaş gibi isimlerle de telaffuz edilmektedir.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: "Kürtaj hiçbir zaman bir aile planlaması yöntemi değildir".

İstenmeyen gebelikleri önleyebilmek için öncelikle modern aile planlaması yöntemleri etkin bir şekilde uygulanmalı ve her şeye rağmen istenmeyen bir gebelik ortaya çıkmışsa son çare olarak kürtaja başvurulmalıdır.

Kürtaj, gebelik sonlandırılması için yapılabileceği gibi düşük yapan kişilerde rahim içinde eğer bebeğe ait parçalar kaldıysa, yani gebeliğe bağlı rahim içi materyal tam olarak atılamadıysa bunları temizlemek için de yapılabilir. Bu işlemin adı "Retansiyone küretaj" olarak anılır.

Küretaj, aslında bir anlamda tüm rahim içinin temizlenmesidir. Örneğin gebe olmayıp uzun süreli ve fazla adet gören kadınlara da küretaj yani rahim içi temizliği gerekebilir. Buradaki işlemin adı tanısal amaçlı yani "Probe Küretaj" dır. Yapılan küretaj sonrası kanama kesilir ve alınan rahim içi dokusu patolojiye gönderilerek kanamanın nedeni araştırılır. Yani yapılan işlem ile hem tanı hem de tedavi bir arada yapılmış olur.

Günümüzde ailelerin sosyoekonomik durumlarının düşmesi istenmeyen gebeliklerin sınırlandırılması gereksinimini doğurmuştur. Ancak istenilen sayıda çocuk sahibi olmak kürtaj ile değil etkin aile planlaması yöntemleriyle gerçekleştirilmelidir.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡