Den Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Den Çorbası Nasıl Yapılır?
Den Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Den Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Den Çorbası nasıl hazırlanır, Den Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Den Çorbası
Den Çorbası için Malzemeler:
250 gr yarma 10 su bardağı kemik suyu 1 adet soğan 500 gr yoğurt ½ adet limon suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yumurta sarısı 2 kahve fincanı un 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı nane ½ çay kaşığı kırmızıbiber
Den Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin ve haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin. Diğer bir kapta, ince doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında sote edin, yoğurdu yedirin, naneyi ve limon suyunu da ekleyin. Bu karışımı tuz ve karabiber ile birlikte kaynayan çorbaya ekleyin. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp, pişmiş çorbanın üzerine gezdirin. AFİYET OLSUN !