Deniz tarağı balığı nedir? Nasıl pişirilir?
Dün akşam MasterChef Türkiye'de yarışmacılar yine birbirinden lezzetli yemekler yaptı. Onlardan biri de deniz tarağı tarifiydi. İşte bu lezzetli yemek hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde yer alıyor.
Ekranların sevilen yarışması MasterChef'te dün akşam deniz Tarağı pişirildi. Yarışmacılar b u yemekle finale kalabilmek için mücadele etti. İşte deniz tarağı malzemeleri ve yapılışına dair tüm detaylar...
DENİZ TARAĞI NEDİR?
Deniz tarağı, derin sularda yıllarca yaşayabilen, yüksek besin değeri içerdiğinden ve farklı nedenlerden dolayı oldukça ilginç bir deniz kabuklusudur. Dalgıçların denizin dibinden elle toplayarak filelere aldığı deniz tarakları, denizin sığ yerlerinde bulunur.
Genelde Ocak ve Mart ayları arasında avlanan deniz tarakları için diğer aylar yumurtlama dönemi olduğu bilinir.
DENİZ TARAĞI NASIL PİŞİRİLİR?
MALZEMELER
- 6 adet deniz tarağı
Marinasyonu için:
- 500 mililitre zeytinyağı
- 2 çay kaşığı taze kekik
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı tane beyaz biber
YAPILIŞI
Marinasyon malzemelerini bir kasede karıştırıp deniz taraklarını sosun içine yatırın. (Bunu birkaç saat önceden de yapabilirsiniz.)
Marinasyonda beklettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada her iki tarafı 2-2,5 dakika olmak üzere mühürleyip alın.
Sosu servis tabağına yayıp deniz taraklarını üzerine yerleştirin.
Deniz taraklarınızı chimichurri sosuyla servis edebilirsiniz.