Denizci Usulü Midye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Denizci Usulü Midye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Denizci Usulü Midye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Denizci Usulü Midye nasıl hazırlanır, Denizci Usulü Midye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Denizci Usulü Midye için Malzemeler:
80 adet iç midye 3 bardak su 1 adet küçük soğan 4 diş sarımsak 1tatlı kaşığı un 1 fincan zeytinyağı 1,5 bardak balık suyu 1 adet limon maydanoz dereotu tuz kırmızıbiber
Denizci Usulü Midye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Suyu bir tencerede kaynatıp 1tatlı kaşığı tuz katın ve harlı ateşte 3dk iç midyeleri haşlayın. Yumuşayan midyeleri delikli kepçe ile ayrı bir kaba alın. Ayrı bir tencere içinde zeytinyağını kızdırıp unu kavurun, rengi dönünce balık suyunu ilave edin koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvamı gelince midyeleri buraya katın. Soğanı ve sarımsağı rende yapın, ufak bir tavada az yağda kavurun kıyılmış maydanoz ile dereotunu ekleyin, kırmızıbiberi serpip limonu sıkın. Bu karışımı midyelere bulayarak servis edin.