Dereotlu Çorba tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Dereotlu Çorba Nasıl Yapılır?
Dereotlu Çorba nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Çorba Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Bugün sizlerle Dereotlu Çorba nasıl hazırlanır, Dereotlu Çorba yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Dereotlu Çorba
Dereotlu Çorba için Malzemeler:
2 adet tavuk butu 1 demet dereotu 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvıyağ yarım kilo süt
Dereotlu Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:
2 kaşık un ve 2 kaşık yağı orta ateşte pembeleştirin. 1/2 kg sütü azar azar tencereye ilave edin. Haşlamış olduğunuz tavuk etinin suyunu da 2 bardak olmak kaydıyla ekleyin. Sürekli karıştırın. Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk etini ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra iri dopranmış dereotunu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın. Afiyet Olsun !
Yemek Tarifleri