DGS tercihleri başladı. DGS kılavuzu yayımlandı. İşte detaylar...

DGS tercih robotu ve tercih kılavuzu açıklandı mı? DGS puanıyla hangi bölümler tercih edilir? Tercihler başladı mı? Kılavuz yayımlandı mı? Tercihler nasıl yapılacak? soruları internette en çok araştırılan konulardan birisi oldu. Biz de sizler için bu merak edilen soruları araştırdık. İşte detaylar...

DGS tercihleri başladı. DGS kılavuzu yayımlandı. İşte detaylar...

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavının ardından adaylar merakla tercih işlemlerini araştırıyor.Peki DGS tercihleri ne zaman yapılacak? Tercih robotu ve tercih kılavuzu açıklandı mı? DGS puanıyla hangi bölümler tercih edilir? Tüm cevaplar haberimizde

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter'den yaptığı açıklamada ""Değerli DGS adaylarımız,

tercih sürecinizle ilgili çalışmalarımız tamamlanmak üzere, bu hafta içerisinde kılavuzu yayımlayacağız ve süreci başlatacağız. Sizlere ve ailelerinize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bu açıklamanın ardından bugün DGS tercihleri başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tercihlerin başladığını şöyle duyurdu.

DGS tercihleri başladı. DGS kılavuzu yayımlandı. İşte detaylar...

DGS 2019 KILAVUZU

DGS TERCİH ROBOTU VAR MI?

DGS tercih robotu bulunmuyor. Bazı üniversitelerin kendi sayfalarında DGS tercih robotu yer alıyor. 2019 DGS tercihleri ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasından yapılıyor. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak ilk adım aşılır. Şifrenin unutulması durumunda e Devlet bilgileriniz ile sisteme giriş yapabileceğinizi unutmamanız gerekiyor.

DGS TERCİHLERİ NEREDEN YAPILACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere Merkezimizde kesinlikle işlem yapılmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.

DGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan DGS sınavının sonuçlarını ÖSYM, perşembe günü açıkladı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
b) Ön lisans başarı puanı
c) 2019-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

DGS 2019 SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

DGS tercihleri ne zaman yapılacak 2019? DGS tercih robotu | DGS tercih kılavuzu

DGS 2019 SORU VE CEVAPLARI

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS'ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS'ye girebilirsiniz. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksekokulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS'ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.

DGS tercihleri ne zaman yapılacak 2019? DGS tercih robotu | DGS tercih kılavuzu

DGS PUANIYLA HANGİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLİR?

Dikey Geçiş Sınavı ile 2 yıllık ön lisans programlarından 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapılıyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere öğrencilerin tercih edecekleri bölümlerin mezun oldukları ön lisans programıyla örtüşmesi gerekiyor. Hangi ön lisans programından mezun olan öğrencinin hangi bölümü tercih edebileceği ÖSYM tarafından belirtilen tabloda net bir şekilde ifade ediliyor. İşte ÖSYM tablosunda DGS puanına göre tercih edilebilecek bölümler…

DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

DGS CEVAP KAĞITLARI ERİŞİME AÇILDI MI?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 30 Haziran'da uygulanan 2019-DGS adaylarının cevap kağıtlarının görüntüleri ve burada yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru yanıtları, 10 gün süreyle "https://ais.osym.gov.tr" adresinden incelenebilecek.

Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek, sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, yaptıkları işaretlemeleri, aday cevaplarını ve soruların doğru yanıtlarını görebilecek.

Ayrıca adaylar, cevapların ve cevap anahtarının yer aldığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru yanıtı ile ilgili soruya kendilerinin verdiği cevabı inceleyebilecek.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek. İlgili sayfada adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilecek.

Görüntülenen sayfa, belge niteliği taşımayacak.

DGS tercihleri ne zaman yapılacak 2019? DGS tercih robotu | DGS tercih kılavuzu

DGS’YE KİMLER GİREBİLİR?

Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡