Diş hekimliği taban puanları | Diş hekimliği puanları | Hemşirelik için kaç net

YKS sınavına az bir zaman kala adaylar girmek istedikleri bölümlerin puanlarını araştırmaya başladı. Bu bölümlerden birisi de diş hekimliği. Peki diş hekimliği bölümünün puanı kaç? Diş hekimliği bölümünün taban puanları kaç? Diş hekimliği için kan net yapmak gerekir? İşte cevapları haberimizde.

Diş hekimliği taban puanları | Diş hekimliği puanları | Hemşirelik için kaç net

YKS 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşti ve diş hekimliği bölümünün taban puanları araştırılmaya başlandı. Peki diş hekimliği puanı kaç? Diş hekimliği bölümünün taban puanları kaç? Diş hekimliği için kan net yapmak gerekir? İşte cevapları haberimizde...

2019 yılı  Diş Hekimliği taban puanları henüz açıklanmadı. Tercih döneminin başlamasının ardından yayınlanan kılavuz içerisinde taban puanlarının da yer alması bekleniyor.

YÖK ATLAS ÜZERİNDEN HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR?

YÖK Atlas, Yükseköğretim Kurumları'nın (YÖK) özellikle tercih sürecinde üniversite adaylarına doğru tercih yapmaları için destek olacak bir program olarak tasarlandı. YÖK Atlas, lisans tercih sihirbazında 2018 YKS ile öğrenci alan lisans programlarının kontenjan bilgilerine ulaşılıyor. Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı.

YÖK ATLAS GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

DİŞ HEKİMLİĞİ PUANLARI NE KADAR?

Dipnot:Burada verilen puanlar geçen sene yerleşen adayların puanları olup YÖKATLAS’tan alınmıştır Sayfamızdaki verilerin tamamı YÖK tarafından yayınlanmış olan en son güncel puanlardır.

Diş hekimliği taban puanları | Diş hekimliği puanları | Hemşirelik için kaç net

DİŞ HEKİMLİĞİ NEDİR?

Diş hekimliği programı, ağız, diş sağlığının korunması, diş ve diş etleri hastalıklarının tedavisi, diş ve çene ameliyatları ile protez diş yapımı konularında çalışacak diş hekimlerini yetiştirir ve bu alanda araştırma yapar.

DİŞ HEKİMİ OLANLARI ÇALIŞMA ALANLARI NERELERDİR?

Diş hekimleri, serbest çalışabilecekleri gibi bir devlet kuruluşunda da görev alabilirler. Muayenehane açacak bir diş hekiminin önce Türk Tabipler Odasına başvurması, Sağlık Bakanlığından muayenehane açma izni alması ve durumu Maliye Bakanlığına bildirmesi gerekir. Resmi ve özel hastanelerde veya dispanserlerde çalışmak isteyen diş hekimleri ilgili kurumlara başvurur ve ihtiyaç olan yerlere tayin edilirler. Diş hekimleri, Tabipler Odasına üye olmak zorundadırlar. Diş hekimlerinin bir kısmı da uzmanlık eğitimi görüp üniversitelerde görev almaktadırlar. Serbest çalışmak isteyen bir diş hekiminin muayenehane açacak, alet ve malzeme alacak kadar sermayesi olmalıdır.

Diş hekimliği programının ilk iki yılını başarı ile tamamlayan öğrenciye “Temel Diş Hekimliği Bilimlerinde Ön lisans Diploması”, beş yıllık diş hekimliği fakültesini bitiren öğrenciye ise “Diş Hekimliği Yüksek Lisans Diploması” ve “Diş Hekimi” unvanı verilir. Diş hekimi kliniğe gelen hastanın şikayetlerini dinler, hastayı muayene eder, gereğinde rahatsızlık veren bölgenin filmini çeker ve sağlıksız dişi saptar; dişin durumuna göre gereken tedaviyi yapar, takma diş yapmak için ağız boşluğunun ölçüsünü alır, takma dişi yapar veya yaptırır, yapılan dişi ağız boşluğuna yerleştirir, çarpık ve eğri dişleri düzeltmek için dişler üzerine ve çenelere bant, tel vb. düzenekler koyar, diş etleri hastalıklarını ilaç ya da ameliyatla tedavi eder. Diş hekimleri günümüzde, yukarıda saydığımız işlerin herhangi birinde uzmanlaşmaktadırlar.

Diş hekimliği taban puanları | Diş hekimliği puanları | Hemşirelik için kaç net

DİŞ HEKİMLİĞİ İÇİN GEREKEN ÖZELLİKLER NELERDİR?

Diş hekimliği programına girebilmek için akademik yeteneğin yanı sıra fen derslerinde başarılı olmak gerekir. Diş hekimliği eğitiminin uygulamalı kısmı, el ve parmak becerisi, uzay ilişkileri yeteneği ve estetik görüş gerektirmektedir. Bir diş hekimi, hastaları ile iyi ilişki kurabilmeli, onların güvenini kazanabilmelidir. Bunun için diş hekimi olmayı düşünen bir bireyin hoşgörülü, güler yüzlü olması ve insanlara içten ilgi duyması gerekir. Ayrıca bir diş hekiminin uzun süre ayakta çalışabilmesi için bedence güçlü olması beklenir. Diş hekimliği eğitimi oldukça masraflı bir eğitimdir. Öğrenciler uygulamalarda kullanacakları alet ve gereçleri kendileri sağlamak durumundadırlar ve bu da oldukça ağır bir mali yük getirmektedir.

DİŞ HEKİMLİĞİNDE HANGİ DERSLER OKUTULUR?

Diş hekimliği fakültelerinde öğretim süresi 5 yıldır. Öğretimin ilk iki yılında genellikle biyoloji, kimya, fizik, matematik gibi temel bilim dersleri verilir. Daha sonraki yıllarda okutulan lisans programına özgü dersler ise genellikle bu temel derslerle dolaylı olarak ilgilidir. Diş hekimliği fakültelerinin son üç yılında dersler çoğunlukla uygulamalı olarak yapılır.
 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡