Dİyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş'ın ziyareti olay yarattı! CHP, Diyanete vergisini haram etti!
Diyanet İşler Bakanı'nın 10 kasım günü paylaşılan fotoğrafı olay oldu. Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş Atatürk düşmanlığıyla bilinen Kadir Mısıroğlu’na “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu. Bu ziyaretle tepkileri üzerine çeken Erbaş'ın görevden alınması istendi.
Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ne zaman gerçekleştiği bilinmeyen ziyaretine ilişkin fotoğraflar, yazarın torunu Nurullah Mısıroğlu tarafından Twitter hesabından dün gece saatlerinde paylaşıldı. Ziyaretin, Türkiye Cumhuriyet’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım’daki ölüm yıldönümüne denk gelmesi tepki çekti. Zira Kadir Mısıroğlu, Atatürk karşıtı söylemleriyle biliniyor.
CHP’li Özgür Özel, herkesin Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret ettiğini belirterek Erbaş’ı kast ederek ‘bugün bir kişinin farklı bir ziyaret yaptığını’ dile getirdi. “Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başındaki Ali Erbaş bugün, fesli Deli Kadir’i ziyaret etti” diyen CHP’li siyasetçi, Atatürk’ün herkesin İslam’ı doğru ve iyi bir şekilde öğrenmesi amacıyla Diyanet’i kurduğunu kaydetti.
'VERGİLERİMİZLE ALDIĞIN O MAAŞIN HER BİR KURUŞU HARAM ZIKKIM OLSUN'
Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sabah Anıtkabir’e giden Recep Tayyip Erdoğan’a soruyoruz: Sen Anıtkabir’e giderken, senin atadığın, senin arkasında durduğun adam Mısırlıoğlu’nu ziyaret ediyorsa, senin samimi davranışın Anıtkabir’deki davranış değil. Eğer bu adamı bir dakika bile görevde tutarsan dönüp de Atatürk’e karşı saygı gösteriyormuş, onu anıyormuş gibi yapma. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sana söylüyoruz… Bizim vergilerimizle aldığın o maaşın her bir kuruşu haram zıkkım olsun. O parayı yemek, o parayla geçinmek, o parayla mutlu olmak sana nasip olmasın.”
CHP’li siyasetçi, “Yunanı Türk ordusuna tercih eden bir adamın yanına ziyarete giden kişinin bir dakika bile görevinde tutulmaması gerekiyor” dedi.
KADİR MISIROĞLU KİMDİR?
Kadir Mısıroğlu, 24 Ocak 1933 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi.
İlk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta tamamladıktan sonra lise öğrenimini Trabzon şehrinde tamamladı. Ardından 1954 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitime başladı.
Öğrencilik zamanlarında birçok öğrenci yurdu açıp çalıştırdı. Henüz hukuk fakültesinde eğitim gördüğü zamanlarda dahi hukuktan çok tarihe ilgi duyan Mısıroğlu, Türkiye’nin yakın tarihi ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.
Aynı yıllarda Toprak dergisinde yazı yazdı.
1964 senesinde ilk eseri olan “Lozan Zafer mi Hezimet mi?” kitabının ilk cildini yayınladı. Aynı sene Sebil Yayınevi’ni kurdu. 1970 senesinde genişletilmiş ikinci kitabı 5816 sayılı kanuna muhalefet gerekçesiyle toplattırıldı. Hakkında dava açılan Mısıroğlu, 1974 genel affı sayesinde ceza almamıştır.
1970 senesinin Ocak ayında, Millî Türk Talebe Birliği'nde Harf Devrimi ile alakalı verdiği bir konferansı dava bahane edilerek, hakkında Eskişehir Örfi İdare Mahkemesi'nce mahkûmiyet kararı verildi. Daha sonra 1976 yılının başından itibaren İslami bir dergi olan Sebil dergisini çıkarmaya başladı. Bu dergideki birtakım yazılarından dolayı kısa bir müddet sonra hakkında 163. maddeye istinaden sayısız dava açıldı.
1977 Türkiye Genel Seçimlerinde Milli Selamet Partisi’nden Trabzon milletvekili adayı oldu. Listede ikinci sıraya konan Mısıroğlu, milletvekili seçilemedi.
1978 senesinde MSP Genel İdare Kurulu’na seçildi. 12 Eylül darbesi ile MSP Genel İdare Kurulu hakkında tutuklama kararı verilince daha önceki davaları ile bunun birleşmesi daha büyük bir ceza getireceği için yurt dışına gitmek zorunda kaldı.
Mısıroğlu, Türkiye'den ayrıldıktan sonra ailesini de Almanya'ya getirtti. 1983 yılı başlarında gazete, radyo ve televizyon anonslarıyla Türkiye'ye dönmeye davet edilen Kadir Mısıroğlu, bu davetlere uymadığı için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldı. Bu sebeple Birleşik Krallık'tan siyasi iltica hakkı istedi. Bunun için 7 Eylül 1983 tarihli ve 18158 numaralı kararın yayınlandığı Resmî Gazete'yi göstermesi yeterli oldu. Sonrasında ailesinden kalan gayri menkulleri hazinece haraç-mezat sattırıldı. Ailesiyle Londra'da yaşarken geçimini sağlayacak bir iş kuramadığından bir buçuk yıl sonra mecburen Almanya'ya döndü. 11 yıllık yurt dışı hayatından sonra 1991 senesinde Türkiye'ye geri döndü.
Kadir Mısıroğlu şu an takipçilerinden gelen soruları her Cumartesi başkanlığını yürüttüğü Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı’nda cevaplamaktadır.
ESERLERİ
Lozan Zafer mi Hezimet mi?
Macar İhtilali
Yunan Mezalimi
Kurtuluş Savaşı’ndaki Sarıklı Mücahidler
Amerika’da Zenci Müslümanlık Hareketi
Musul Meselesi ve Irak Türkleri
Osmanoğulları’nın Dramı
Ali Şükrü Bey
Bir Mazlum Padişah: Sultan Abdulaziz
Bir Mazlum Padişah: Sultan II. Abdulhamid
Bir Mazlum Padişah: Sultan Vahidedin
Osmanlı tarihi
Tarihten Günümüze Ermeni Meselesi ve Zulümler
CHP’nin Günah Galerisinden Sayfalar
Asrın İhaneti: Paralel Yapı veya F. Gülen Günah Galerisinden Sayfalar
FİKRİ ESERLERİ
İslamcı Gençliğin El Kitabı
Hicret
Geçmişi ve Geleceğiyle Hilafet
Üstad Necip Fazıl’a Dair
Doğru Türkçe Rehberi Yahud Bin Uydurma Kelimeyi Boykot
Geçmiş Günü Elerken C. I-II
Âşıklar Ölmez!..
Üç Hilâfetçi Şahsiyet
Gurbet İçinde Gurbet
Filistin Dramı'nın Düşündürdükleri
İthaflı Fıkralar
Hayat Felsefesi Yahud Yaşamak Sanatı
İslâm Dünya Görüşü
Muhtasar İslâm Tarihi C. I-II-III
Tarihten Günümüze Tahrif Hareketleri C. I-II-III
Kırk Görgü Şahidinden Naklen Benden Tarihe Haberler
Romanları
Kanlı Düğün (1972)
Uzunca Sevindik (1973)
Kırık Kılıç (1973)
Kavuklu İhtilâlci (2005)
Düzmece Mustafa (2005)
Cem Sultan'ın Papağanı (2006)
Zağanos Paşa (2006)
Veli Bayezid'in Bedduası (2008)
Malkoçoğlu Kardeşler (2008)
Makbul ve Maktul İbrahim Paşa (2008)
Barbaros Hayreddin Paşa (2009)
Sokollu Mehmed Paşa (2009)
Mimar Koca Sinan (2011)
Zorâkî Âsî (Şehzade Bayezid) (2012)
Pîrî Reis (2012)