Domatesli Balık Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Domatesli Balık Çorbası Nasıl Yapılır?
Domatesli Balık Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli Balık Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Domatesli Balık Çorbası nasıl hazırlanır, Domatesli Balık Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Domatesli Balık Çorbası
Domatesli Balık Çorbası için Malzemeler:
2 kg balık eti 12 bardak su 750 gr domates 1fincan un ¾ çay bardağı zeytinyağı 2 adet havuç 1 adet pırasa 10 adet arpacık soğanı 1 adet limon tuz
Domatesli Balık Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
2kg balığı ayıklayın etini 12bardak su içine alın. Buraya havucu, pırasayı ve iri soğanı koyun. Kıyılmış sarımsağı da katın. Bu malzemeyi önce harlı ardından kısık ateşte 1,5saat kaynatın. Üzerinde biriken köpüğünü ise alın. Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırıp unu kavurun. Rengi dönünce domatesi katın, salça olana kadar pişirin. Pişen çorbanın suyunu bir kevgir ile buraya süzün, domates ile karışsın. 10dk daha kaynatıp ocaktan alın. Yanında limon dilimleri ile servise sunun.